Restaurant: Casa Jienilor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Satui de orientalismele saptamanilor trecute, ca tot e 1 decembrie, zilele astea foamea ne-a indreptat inspre un local cat se poate de neaos: Casa Jienilor, un restaurant cu specific romanesc, ce ne asteapta pe strada Fainari la numarul 5, imediat dupa Diverta, in capatul dinspre Mosilor, aproape de Obor.

jieni1

Ocupand o cladire impozanta ce arata ca un han de acum doua sute de ani, Casa Jienilor are si in interior ceva din aerul de cetate al popasurilor de altadata: pereti grosi, ici-colo caramida vizibila, usi inguste, ferestre largi, mult lemn si decoratii. Efectul de ansamblu este cald si primitor, desi unora le-ar putea parea incarcat la prima vedere.

jieni2

Muzica in general urmeaza specificul localului, insa personalul este prietenos si da curs oricarei cereri rezonabile din partea clientilor. Apropo, un cuvant despre servire: C.J. are probabil una dintre cele mai prompte echipe de ospatari si bucatari intre restaurantele de profil. Un punct in plus pentru rapiditate, deci.

jieni3

Trecand la mancare, meniul e destul de stufos si se bazeaza pe feluri romanesti binecunoscute, atat din cele traditionale cat si unele obisnuite in restaurante. Gasim aici gustari calde si reci (recomand aici, la 9,4 lei, ciupercile pane cu sos de smantana, excelente), ciorbe (mai multe feluri, se invart pe la 7-8 lei), mancaruri si fripturi (ceafa de porc cu cimbru - 19,5 lei; tochitura cu mamaliga - 21,5 lei) sau feluri din peste (22-24 lei, in medie) si salate (salata de cruditati - 6,2 lei; salata haiduceasca cu pui - 15 lei).

jieni4

In meniu exista si o sectiune de mancaruri de post (ciuperci cu legume -11,5 lei; mancare de fasole verde - 10,5 lei), precum si mai putin romanestile paste (spaghete carbonara - 16,5 lei) si internationalele deserturi (inghetata cu frisca - 7,7 lei; papanasi - 10 lei). De baut, gasim, in registrul traditional, bauturile casei (palinca de Maramures - 7,2 lei; vin rosu - 19 lei), bune si merg bine cu mancarea, precum si o intreaga lista de bauturi de gasit in mod obisnuit in restaurantele cu oarecare pretentii.

jieni5

Una peste alta, concluzia este: preturi acceptabile, servire buna, mancare excelenta - nu-l ratati atunci cand sunteti prin zona sau, obositi de bucatarii exotice si mancare de fast food, vreti ceva traditional, in ideea de 'ca la mama acasa'.

Casa Jienilor
Str. Fainari, nr. 5, sector II, Tel: 021 212 19 51
1 comentariu

Restaurant: Casa Jienilor
Amalia
#1 -

Dezamagitor, nu voi mai reveni

As zice mai degraba servire foarte inceata, mancare banala, insipida si preturi mari pentru portiile mici pe care le ofera. In plus, sunt responsabili pentru cea mai mare gogomanie culinara auzita in ultima vreme: ”noi nu ne permitem sa punem sare pe fripturi si pestele facut la gratar, sa-si puna omul in farfurie”. Asta cel putin pentru restaurantul Casa Jienilor din strada Agricultori. Poate dincolo or avea un bucatar mai bun, care stie macar cum se asezoneaza carnea.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera