Restaurant: Casa Bucatarului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Pe strada Sperantei calatoream sperand sa gasim rapid un loc de unde am putea procura de-ale gurii si unde sa se gaseasca si un colt liber. Casa Bucatarului a iesit usor in evidenta prin culoarea cladirii, un roz bombon de toata frumusetea. Din cate imi aminteam pe timpul verii terasa era mereu plina si oamenii pareau multumiti. Numai bine.

casa

Culoarea roz se mentine si la interior, unde pare ceva mai domolita. Am auzit spunandu-se ca ar fi piersicuta, lucru pe care nici nu il recunosc, nici nu il infirm, tot roz mi se pare. Din pacate insa de cum am trecut pragul ne-a lovit un miros puternic de dezinfectant, lucru care ne-a dat de inteles ca toaleta ar fi curata, dar este intretinuta pe bani putini.

Restaurantul s-a deschis mandru in fata noastra pe lungimea unei camere de zi de apartament comunist. Din nou privirile oamenilor pareau sa anunte lucuri bune, indiferent de prezentarea lacunara. Am luat intr-un colt, am admirat spoturile, tavanul fals si ... soba de teracota, decorata foarte frumos cu placi albe. Sincer, soba aceea merita numai laude. A  fost singura care pastra magia unei case vechi, micute si cochete.

casa

Meniul se prezinta bine cu suficiente feluri de mancare menite sa suscite interesul si sa asigure un specific international. Nici preturile nu si-au dat aere, salatele erau 12 lei, supele 5,5 lei si gustarile intre 7 si 13 lei.  Preparatele din carne preparate in sosuriapetisante sau la gratar costa intre 11 lei, cele de pui, si 27 de lei, cele din peste si vita.La care mai adaugam si o garnitura la 5 lei. Desertul in frunte cu perele invelite se invarte pe la 7 lei.

casa

Un punct bonus primeste salata de varza facuta cu smantana, o supriza placuta si racoroasa. La capitolul bauturi, meniul se prezinta la fel de bine si poate rivaliza cu multe baruri de prin capitala. O sticla de vina era pe la 22 de lei, o bere in jur de 5 lei, apa 3 lei, sucul 4 si cafeaua 4,5 lei.

Servirea a fost buna si mancarea satisfacatoare. Portiile ar putea fi ceva mai mari, dar daca iti alegi o masa completa cu 3 feluri de mancare cu greu dai gata si desertul. Mancarea poate fi apreciata pentru faptul ca vine rapid, este gustoasa si este perfecta pentru o masa care se anunta a fi fara pretentii, buna pentru o pauza de pranz sau o intalnire cu doi-trei prieteni.

Muzica nu se aude de nicaieri (cel putin noi nu i-am auzit decat pe cei de la masa de langa) si mesele sunt destul de inghesuite, dar poate in toata familiaritatea locului sta toata magia,deoarece clientela parea formata din fideli ai restaurantului.

Casa Bucatarului

Sperantei 6

Telefon: 312.02.42, 0726.107.311
Orar: 10:00 - 24:00, duminica inchis
2 comentarii

Restaurant: Casa Bucatarului
luca
#1 -

casa bucatarului

mancare excelenta,preturi foarte bune,servire prompta si o atmosfera extrem de placuta.Un meniu bogat si variat,foarte curat si un cadru intim,perfect pt un pranz si o seara linistica in compania prietenilor.Din pacate toate acestea la trecut,pt ca rest s a inchis.Patronii erau sot si sotie si tot ei si angajati de aceea era totul la superlativ.Oricum,au facut o treaba excelenta,felicitarile noastre,a clientilor fideli.

Restaurant: Casa Bucatarului
clara
#2 -

casa bucatarului

excelent totul,un meniu bogat,variat si preturi decente.Curat,servire ireprosabila si o atmosfera calda si placuta!Bravo!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera