Restaurant: Cantina Verde

Am descoperit in Bucuresti un restaurant care ofera mancare gustoasa si proaspata intr-un spatiu cochet, Cantina Verde. Am fost foarte multumiti de intreaga atmosfera in care ne-am petrecut seara, am mancat fructe de mare si am savurat deserturi excelente.

Obiectiv vorbind, mancarea a fost fara cusur. Fiecare fel a fost preparat astfel incat sa fie pus in evidenta tot ce avea mai bun in el. Bucatarul se joaca, daca ne este permis sa spunem asa, cu alimentele de baza, rezultatul final fiind niste preparate delicioase.

Cantina Verde Cantina Verde

Un singur aspect mai putin placut am intalnit la Cantina Verde, care a aparut chiar la final, in momentul cand am solicitat nota de plata. Suma aparuta pe bon era foarte mare, tinand cont nu de preparatele in sine, care sunt, pana la urma niste delicatese, ci raportand cantitatea fiecarui fel de mancare la pretul perceput.

Greseala ne apartine, intrucat am mers pe mana unuia dintre patroni care ne-a recomandat o masa de peste, lasandu-l pe el sa decida cantitatile si felurile. Asa ca la final, am platit cei 857 lei indicati pe bon si ne-am propus sa nu mai comandam niciodata in acest stil, ci sa ne alegem foarte clar ceea ce dorim. Am fost pusi in situatia sa impartim la 5 persoane 4 tentacule de cracatita sau o portie de somon tartar (care avea 100 grame)...

Am savurat la Cantina Verde fructe de mare perfect gatite. Dintre acestea trebuie sa amintim caracatita cu cartofi, calamarii la gratar, scoicile in vin, somon tartar. Caracatita a fost, ca de altfel toate celelalte feluri de mancare, excelenta, suculenta si crocanta atat cat trebuie. Cantitatea insa a lasat de dorit: doua tentacule de caracatita medie si doi cartofi copti, aceasta fiind portia pentru doua persoane! Pretul: 48 lei portia.

Am mai servit si calamari alla griglia, pe platoul din fotografie fiind doua (!!) portii care ar fi trebuit, sa ajunga, cica, la cinci persoane. Calamarii au fost si ei foarte, foarte buni! Platoul pe care il vedeti in fotografie a costat 80 lei.

Cantina Verde Cantina Verde

Si somonul tartar a fost gustos, pacat ca portia de 100 grame a trebuit impartita la cinci persoane! Pretul - 35 lei. Scoicile in vin au fost si ele savuroase, fiind prezentate frumos, intr-un castron din lut, reamintind cumva de ideea de produse pescaresti autentice. Portia de scoici a costat 50 lei.

Pastele facute in casa au fost si ele delicioase, avand sosuri mai mult decat gustoase, care purtau cu ele aroma condimentelor italiene si a rosiilor coapte la soare. Spaghetti carbonara au costat 35 lei, la fel ca rigatoni al ragu. Spaghetti aglio, olio e peperoncino au costat 22 lei.

Cantina Verde Cantina Verde

Biftecul Cantina Verde este unul din preparatele specifice restaurantului. Asa ca nu aveam cum sa nu-l incercam. Desi portia este mica (in jur de 150 de grame), carnea de vita este foarte proaspata - asa cum este si normal sa fie, tinand cont ca este servita in stare cruda. In plus, preparatul final nu are toate ingredientele care se pun in mod normal la biftecul tartar (lipsesc castravetii murati, oul fiert, gogosarii murati), insa rezultatul este, aproape in mod surprinzator, mai bun, intrucat se pune in valoare mai bine aroma carnii proaspete de vita. Pretul a fost 45 lei.

 Cantina Verde Cantina Verde

Recomandam, in plus, fata de cele mentionate mai sus, deserturile de la Cantina Verde. Am savurat una dintre cele mai bune cassate, facand aici comparatie cu cele originale, din Italia. Portia de cassata siciliana a costat 18 lei.

Si bauturile ni s-au parut scumpe, sticla de 250ml de Coca-Cola costa 7 lei, 4cl de amaro ramazzotti costa 10 lei, un espresso cu lapte costa 12 lei.

Daca aveti chef de o masa cu fructe de mare gatite asa cum trebuie, savuroase si proaspete va recomandam Cantina Verde. Desi au preturi mari (si portii cam mici), mancarea e foarte buna.




8 comentarii vrei sa comentezi?

gusteaugusteau
#1 - pe 07.12.2011

Ce scoruri!!!!!!

Din ce vad se califica pentru unul din cele mai scumpe restaurante din Bucuresti. 200 de Euro fructe de mare????? Cum sa vii cu un pret atat de nesimtit de 50 RON portia de midii.......zic MIDIIIIII nu scoici Saint Jacques, pentru mine e o ofensa grava la integritatea mea materiala. Sincer acum scoicile alea sunt 10 RON in hypermarket....10RON undeva la 800 de grame. Hai cu un adaos comercial de Bucuresti la 200-300% nu ajungi la 50 de RON portia. Ca sa nu mai zic 80 de ron calamarii. Va jur am fost weekendul trecut in Bulgaria aici aproape la noi...si o portie mult mai mare de calamari si caratite au costat undeva la 25 de RON. Cred ca numai inconstientii intra intr-un astfel de loc. Pofta buna!!!!!

MiaaQQMiaaQQ
#2 - pe 08.12.2011

Nu m-as duce

Ma gandesc acum ca in Valencia m-a costat 12 euro un platou de 400g de fructe de mare. Mi-am luat doua platouri (le-am impartit cu vecinii de masa), o sangria si un desert si m-a costat cam 40 de euro. Am mancat totusi in Valencia, la malul marii, nu in Bucuresti, cu produse congelate sau transportate zeci de ore de pe cine stie unde...

speranta zamorasperanta zamora
#3 - pe 11.12.2011

Corect!

Aveti dreptate dragilor, preturile sunt exagerat de mari!!

aphexaphex
#4 - pe 16.01.2012

cantina

Cred ca v-au vazut mai mici, eu am mers de mai multe ori, sigur ca nu sunt preturi de ghereta, dar nici pe departe ce scrieti mai sus. pepata di cozze e 25 de lei ditamai castronoiul, tartarul de somon, 25 de lei, alici marinate, 30 de lei un platouas maricel, salata cu somon, la fel, portie mare, 30 de lei, pastele 4tro formagi, 28 de lei, stracetti de porc cam 25 iar vinul Casalese pe la 25, nu mai retin exact ca vad ca nu am scris.

Pentru conformitate las si link (daca e ilegal, stergeti voi, dar e cu poze de la fata locului si preturi, nu imi fac reclama, nu am blog cu profit sau alte prostii).

am mai fost, am mai scris, 80 de lei nu a costat nimec, cele mai scumpe feluri sunt cele cu carne de vita (ca peste tot), muschiul cu sos gorgonzola, de xemplu era pe la 49 de lei.

nu v-or fi placut si au zis sa va jupoaie :D oricum localul e de spalare de bani, ca multe altele.


(repet, pun link pentru conformitate, puteti sa il stergeti fara probleme ca nu ma plateste nici cantina, nici nimeni, scriu si eu cand mai iesim pe unde si de ce)

http://aphextwinz.wordpress.com/2011/03/27/cantina-verde/

EnolaEnola
#5 - pe 06.02.2012

Cantina Verde in 2012

Merg..sau mai bine zis mergeam la acest restaurant saptamanal de ceva timp..pana anul asta.Ceva s-a intamplat acolo...brusc de la o saptamana la alta preturile au crescut cu 20- 30%,portiile s-au micsorat simtitor iau unele preparate pur si simplu nu mai au aceeasi savoare pe care o stiam eu,fara sa fie neaparat rele.Am aflat ca au schimbat vreo 2 bucatari..dar si conducerea?Pe patron tot acolo il vad..atunci de unde aceasta schimbare?(in rau).Pacat de el..se manca foarte foarte bine acolo la preturi medii spre maricele..dar acum se mananca asa si -asa la preturi mari.L-am taiat de pe lista.

SergiuSergiu
#6 - pe 12.05.2012

Comentariu nou

Ce oftica aveti !!!

SilviuSilviu
#7 - pe 12.05.2012

Comentariu nou

Comentarii negative si acolo e tot timpu lume la masa:)))))))


Saracele " cantine" vecine unde ospatarii in slapi, ca la Eforie iti aduc fasolica din conserva pe mesele lipicioase:)))

La ce nemultumiri aveti fratilor duceti-va la bombele vecine


pai la ce off aveti la preturi inseamna ca.... localurile din centru le vedeti doar de pe strada

oftica oftica.............foarte bine tot asa.....eu ma bucur de oftica ta .....:)))))))))))

ayamechanayamechan
#8 - pe 12.08.2013

cam dezamagitor

Am fost acum o luna un grup de 7 persoane la acest restaurant. Ambiant foarte placut, am stat in gradina. Mancarea bunicica, dar nu excelenta. Eu am luat o portie de paste cu creveti care insa au fost oribile, am luat o singura gura din ele. Am stat vreo 40 de minute pentru mancare. In timpul cat am asteptat, ni s-a adus la fiecare o tartina (3x3cm) cu pasta de ardei. Ne-am gandit: dragut, intarzie cu mancarea si ne-au oferit tartinele ca scuza. Gresit, tartinele au venit la nota de plata 5 lei fiecare. Chelnerul ne-a spus ca asta e in loc de bacsis, ca ei nu primesc bacsis. O vrajeala proasta.

d'ale zilei...

Cum arata pauza ta de pranz dintr-o zi lucratoare?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera