Restaurant: Amoretto
Un loc destul de cunoscut printre bucurestenii cu dorinte de pranz in oras era o trattorie mica aflata langa liceul Spiru Haret, Edgar se numea. Din pacate ea s-a pierdut printre renovari si a fost readusa la viata prin Amoretto, un local putin altfel dar care mentine specificul italian si in noua formula. Despre faptul ca noul nume este usor de confundat cu amaretto discutam cu alta ocazie, acum vorbim despre mancare.

Asta in caz ca nu stiati cum stau treburile
Si nici despre cupidonii agatati pe perete care arborau niste priviri pierdute in timp ce zambeautamp naiv. Si nici nu vom exagera prin a ne minuna la alegerea decoratorului care a decis sa dubleze peretii cu un amestec de mortar si paie (da, ati citit bine paie, nu de plastic, ci cel mai probabil de la recolta de grane din vara trecuta). Dupa cum am zis, vorbim despre mancare.

Care mancare a fost foarte buna. Am plecat din Amoretto cu un zambet larg pe buze, cu papilele gustative care jubilau putin de fericire si cu burtile pline. Meniul nu este din cale afara de burdusit cu liste de mancaruri, dar se prezinta bine la capitolul combinatii. Mancarurile din carne incep de pe la 18 lei cele din pui, 20 de lei cele din porc si 30 de lei cele din vita, toate amestecate cu ierburi aromate si in sosuri mai mult sau mai usoare, dupa preferinte desigur.
Pentru cei cu un apetit mai mare exista si aperitive, o portie de bruschete fiind 8 lei, la fel si supa zilei. Salatele sunt intre 18 si 25 de lei, cea de fructe de mare fiind cea mai scumpa. In meniu sunt trecute ordonat cateva dintre specialitatile restaurantului, care au cel putin nume apetisante: piept de rata cu sos de visine (45 lei), berbecut cu ravioli sau rulada de berbecut cu sos de ciuperci (amandoua 30 de lei).
Pentru cei care poftesc la ceva dulce avem mai multe feluri de prajituri intre 11 si 15 lei si un platou cu branza si fructe (20 de lei). Iar la capitolul bauturi, preturile se arata medii, suc la 5, 5, la fel si cafeaua, berea incepe tot de pe la 5 lei, iar cea mai ieftina sticla de vin este 20 de lei.
Noi am testat bruschetele cu rosii, care au fost delicioase, facute ca la mama lor acasa, frecate bine cu ulei si usturoi, servite pe o felie de paine prajita cu busuioc si alte mirodenii deasupra. Apoi am incercat si salata cu ton, maricica si satioasa. Iar piesa de rezistenta a fost puiul macelarit cu sos de rozmarin si cartofi la cuptor. Delicios pana la ultimele farame de cartof, bucatica de pui si strop de sos (facut cu vin, yummy).

Puiul cel macelarit

Tonul si salata de sub el
Muzica a fost foarte ok, am avut parte de un album Cesaria Evora. Se putea si mai bine, adica sa fi fost vreo combinatie Buena Vista, dar mai bine decat un post de radio galagios. Iar serviciul si-a meritat bacsisul, chelnerii nu au strambat din nas la nici o cerere sau amanare din partea noastra. Si nici nu ne suflau insistent in ceafa.

Un minus primeste limonada care a fost mai amara decat era cazul, in ciuda faptului ca am amestecat cu sarg la zaharul de pe fundul paharului a trebuit sa insist asupra faptului ca asa trebuie sa fie ea, amara.

In plus proprietarii restaurantului sunt niste fini cunoscatori ai naturii umane, altfel de ce ar fi asezat discret niste carti in toaleta? Doar stiau ca omul la nevoie, mai citeste ceva in acele momente intime cand ahem, sufera consecintele unei mese indestulatoare. Frumos din partea lor sa ne puna opere la dispozitie, mai ales Adam si Eva de Liviu Rebreanu. Ce romantic.
Asta in caz ca nu stiati cum stau treburile
Si nici despre cupidonii agatati pe perete care arborau niste priviri pierdute in timp ce zambeau
Care mancare a fost foarte buna. Am plecat din Amoretto cu un zambet larg pe buze, cu papilele gustative care jubilau putin de fericire si cu burtile pline. Meniul nu este din cale afara de burdusit cu liste de mancaruri, dar se prezinta bine la capitolul combinatii. Mancarurile din carne incep de pe la 18 lei cele din pui, 20 de lei cele din porc si 30 de lei cele din vita, toate amestecate cu ierburi aromate si in sosuri mai mult sau mai usoare, dupa preferinte desigur.
Pentru cei cu un apetit mai mare exista si aperitive, o portie de bruschete fiind 8 lei, la fel si supa zilei. Salatele sunt intre 18 si 25 de lei, cea de fructe de mare fiind cea mai scumpa. In meniu sunt trecute ordonat cateva dintre specialitatile restaurantului, care au cel putin nume apetisante: piept de rata cu sos de visine (45 lei), berbecut cu ravioli sau rulada de berbecut cu sos de ciuperci (amandoua 30 de lei).
Pentru cei care poftesc la ceva dulce avem mai multe feluri de prajituri intre 11 si 15 lei si un platou cu branza si fructe (20 de lei). Iar la capitolul bauturi, preturile se arata medii, suc la 5, 5, la fel si cafeaua, berea incepe tot de pe la 5 lei, iar cea mai ieftina sticla de vin este 20 de lei.
Noi am testat bruschetele cu rosii, care au fost delicioase, facute ca la mama lor acasa, frecate bine cu ulei si usturoi, servite pe o felie de paine prajita cu busuioc si alte mirodenii deasupra. Apoi am incercat si salata cu ton, maricica si satioasa. Iar piesa de rezistenta a fost puiul macelarit cu sos de rozmarin si cartofi la cuptor. Delicios pana la ultimele farame de cartof, bucatica de pui si strop de sos (facut cu vin, yummy).
Puiul cel macelarit
Tonul si salata de sub el
Muzica a fost foarte ok, am avut parte de un album Cesaria Evora. Se putea si mai bine, adica sa fi fost vreo combinatie Buena Vista, dar mai bine decat un post de radio galagios. Iar serviciul si-a meritat bacsisul, chelnerii nu au strambat din nas la nici o cerere sau amanare din partea noastra. Si nici nu ne suflau insistent in ceafa.
Un minus primeste limonada care a fost mai amara decat era cazul, in ciuda faptului ca am amestecat cu sarg la zaharul de pe fundul paharului a trebuit sa insist asupra faptului ca asa trebuie sa fie ea, amara.
In plus proprietarii restaurantului sunt niste fini cunoscatori ai naturii umane, altfel de ce ar fi asezat discret niste carti in toaleta? Doar stiau ca omul la nevoie, mai citeste ceva in acele momente intime cand ahem, sufera consecintele unei mese indestulatoare. Frumos din partea lor sa ne puna opere la dispozitie, mai ales Adam si Eva de Liviu Rebreanu. Ce romantic.
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.