Restaurant: Alioli

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ay, senor, dar ce mancare buna, ce servire. Metropotamul a scos un "ole" plin de entuziasm si bucurie dupa vizita in restaurantul spaniol Alioli de pe Popa Tatu unde a fost tratat ca un adevarat Don Juan din punct de vedere culinar. A avut parte de o desfatare de arome si de rasfat din partea chelnerilor iar preparatele cu iz iberic i-au adus Metropotamului cultura spaniola si mai aproape de suflet (vrem si noi sa culegem masline din copaci, nu doar corcoduse).

In micul restaurant colorat, decorat pe alocuri cu semne de respect pentru tara de origine a lucrurilor din bucatarie (steagul Spaniei, vederi din aceasta tara, o scena din Don Quijote imortalizata intr-o fotografie), am descoperit de ce atunci cand spunem Spania ne gandim imediat la fiesta si alegria: oamenii stiu sa manance bine, ceea ce in unele culturi inseamna si ca te simti bine.

Alioli Alioli

De fapt, motto-ul restaurantului Alioli este chiar una dintre cugetarile lui Socrate, maxima in care dezmatul culinar nu este nici semn de lacomie, nici de ingurgitare pana la administrarea unor doze de Colebil : "Oamenii de rand traiesc ca sa manance si sa bea. Oamenii de valoare mananca si beau ca sa simta ca traiesc". Urmand acelasi principiu, am degustat preparate spaniole si, ca sa vezi, chiar am simtit ca traim bine (draga Base, de aici a venit inspiratia pentru campanie?!).

Inca de cand am pasit in restaurantul vesel, am fost luati de un val cultural diferit si cat am poposit la Alioli am avut impresia ca Bucurestiul e tare departe si mult mai aprope e Valencia. In restaurant, romana era limba alternativa, spaniola primand prin gratie si muzicalitate intre cei patru pereti ai localului. De asemenea, mirosurile, culorile si sunetele nu aduceau a nimic romanesc.

Alioli Alioli

Ca sa continuam experienta culturala ne-am scaldat simturile intr-o carafa de Sangria in care pluteau mere, portocale si lamai (15 lei) si ne-am hidratat cu o bere San Miguel care venea din partea casei la orice comanda de Paella Valenciana.

In calatoria culinara i-am avut ca tovarasi de drum pe urmatorii: chapata de jamon si tomate catalane (paine chapata, jamon, rosii, salata verde, anchos), 18 lei- foarte bun si mare, acest aperitiv se lasa al naibii de greu de cucerit (mancat).

Nu-l recomandam domnisoarelor delicate care vor sa impresioneze chiar si prin gentiletea de a savura un preparat pentru ca se taie greu si procesul de mancare nu e tocmai o placere pentru ochii comesenilor. Recomandam totusi gustul usor afumat al jamonului pe care-l stingi cu niste legume ca sa sarezi apoi situatia cu degustarea de anchoa la care asezonezi neaparat si maslinele infipte in chapata.

Alioli Alioli

Am trecut la un preparat mai simplu de mancat, salata Alioli (salata verde, rucola, sunca, mozzarella, masline negre si verzi, rosii cherry, sos de lamaie, mustar si miere), 21 lei- si de data asta portia a fost pe masura hipopotamului iar tot mixul din bol a fost foarte gustos. Si pentru ca am aflat ca Paella Valenciana (pui, fasole verde, naut, rosii, usturoi, supa de pui), 23 lei, este capodopera din bucataria Alioli, a trebuit sa testam si preparatul traditional spaniol pregatit in curte romaneasca.

Paella a fost delicioasa si toate aromele din farfurie au avut o intalnire perfecta in gura metropotamului pofticios. Si, de parca nu eram indeajuns de fermecati de gustul preparatului traditional spaniol, chelnerii ne-au adus si o spuma de usturoi, sos special pentru paella valenciana care a facut degustarea si mai placuta si mai aromata.

Alioli Alioli

In timp ce ne bucuram papilele gustative, diverse perindari ale chelnerilor ne tot distrageau atentia pentru ca fluturau sub nasul nostru platouri pe care stateau niste mici carafe cu o solutie misterioasa. Pesemene erau niste licori magice din partea casei care se serveau fiecarui client din restaurant.

Ne-am asteptat cuminti randul pana cand a aterizat si pe masa noastra misterioasa tava. Chelnerul ne-a explicat ca in recipiente este un fel de lichior de vin sub numele de Mistela- alcool amestecat cu ingrediente naturale si cu diverse ierburi aromate.

Alioli Alioli

Mistela, la primul contact, cel olfactiv, este o potiune foarte parfumata; la pasul doi, cel al degustarii, o sa descoperi o licoare aromata si dulce, foarte buna. Incununarea vizitei la Alioli s-a terminat cu un desert din partea casei (adoram obiceiul spaniolilor de a oferi diferite aperitive sau, in cazul nostru, desert on the house), o tarta de mere si inghetata stopita cu diverse sosuri care ne-a convins pana la ultima bucatica de mar ca este delicioasa.

Dintr-un meniu stufos noi am facut alegerile despre care ti-am povestit mai sus. La capitolul preturi putem sa-ti spunem ca antreurile sunt intre 11 si 35 lei, pastele intre 16 si 25 lei, pestele intre 14 si 45 lei, preparatele cu vita intre 17 si 70 lei (platou pentru 2 persoane), preparatele cu pui intre 15 si 24 lei, paella intre 24 si 36 lei; gasesti meniul complet aici.

Alioli Alioli

Daca esti gurmand, recomandam Alioli- gasesti toate aromele imbinate in niste preparate delicioase care satisfac cam toate poftele. Daca ti-e foame, recomandam Alioli- au portii mari si nu sunt nici foarte scumpe. Daca iti place cultura spaniola mergi la Alioli- aici si chelnerii vorbesc in espanol, muzica este pe ritmuri de flamenco si cha-cha si am gasit multi spanioli care sa completeze peisajul unei bucatele desprinse de langa Mediterana si aruncata aproape de lacul Cismigiu.

Noi am fost aici si ne-a placut. Daca si tu ai fost si ti-a placut, spune-ne, asa stim cum sa dam de tine cand facem o reuniune in valuri de Sangria si in arome de paella. Ah, si nu uita sa dai bookmark restaurantului, chiar merita sa ajungi pe aici curand.





41 comentarii

Restaurant: Alioli
Wanderingcreatures
#1 -

Comentariu nou

Am fost si noi, Creaturile Hoinare, pe acolo si intr-adevar e un restaurant pe cinste - atat in ceea ce priveste mancarea, cat si servirea si atmosfera. Sigur o sa mai trecem pe acolo.

Restaurant: Alioli
cotosilv
#2 -

nice to have

Era bine daca pe site-ul lor, la sectiunea contact era afisata si o harta cu locatia restaurantului. Stiu ca se poate cauta strada pe salutbucuresti sau google maps dar fiecare click in plus e o bila neagra pentru cei care au facut site-ul.

Restaurant: Alioli
mircea
#3 -

....

hmm, amabilitatea chelnerilor ? pai poate daca v-ati dus cu ecusonul de metropotami in piept, caci altfel nu stiu cum s-a intamplat , eu mi-am luat-o urat, am stat 20 de minute pana mi-au luat comanda ... nu stiu cum arata "bucatarul cu experienta, specializat etc.", dar daca faceti un search pe goagal o sa vedeti ca oamenii isi angajau de urgenta un bucatar cu f.putin timp in urma.
ma rog, sa revenim la produse ... ati uitat berea spaniola si tapasurile, poate nu sunt ele din categoria "restaurant" dar sunt un specific al locului. portiile sunt mici, comparativ cu ele preturile mi se par cam mari. insa sunt f.bune (ceeea ce am luat noi). apropos, v-au iesit f.bine pozele mancarurilor, din nou :P mega lol

PS: mie nu mi s-a parut deloc special interiorul, arata obosit rau...

Restaurant: Alioli
Irina
#4 -

fara ecuson! :-)

@tudor: Nu avem ecuson si suntem foarte discreti in ceea ce priveste identitatea noastra, tocmai pentru a avea o experienta reala si pe bune. Chiar si asa, chelnerii au fost chiar foarte, foarte amabili.

Am gustat berea San Miguel care a fost foarte buna.
Ironie la faza cu pozele sau nu? :-)

Nu e wow interiorul, dar e cozy. Nu mi s-a parut obosit si nici obositor. Poate ai prins o atmosfera aiurea si asta a influentat totul; cred si eu daca ai asteptat 20 de minute sa ti se ia comanda. Poate era o zi proasta pentru oamenii de la Alioli.

Restaurant: Alioli
WanderingCreatures
#5 -

Berea SanMiguel

Am incercat berea San Miguel mai demult, cumparata din alta parte (evident) si din pacate avea gust de bere muncitoreasca, asa ca am evitat-o pe parcursul vizitei la Alioli. Poate totusi intre timp au schimbat reteta !?

Restaurant: Alioli
ionut
#6 -

@mircea

Cred ca ai stat 20 de minute in care te-ai uitat prin meniu, nu ai inteles ce-i cu mancarea si ai plecat. Nu esti primul care face chestii de genul asta, am vazut chiar azi indivizi de tipul tau. Din fericire pot spune ca sunt un client al restaurantului inca de la deschidere si nu am fost dezamagit. Portiile prea mici, nu mi se par, sau poate nu ai mai ajuns pe la alte restaurante din Bucuresti, unde preturile sunt mari si primesti nimic, daca vrei iti recomand cateva. Poate nu ai vazut ca in meniu garniturile gen cartofi, legume sau orez sunt incluse in pret. Si apropo, la un restaurant nu lucreaza numai un bucatar, el mai are si ajutoare si un schimb, nu cred ca poate lucra cineva 7 zile/saptamana - 12 ore.

Restaurant: Alioli
vasi
#7 -

Dezastru total la Ali Oli

Multe compatimiri din partea mea patronului acestui local ca nu sa orientat catre alta afacere.Totul este o vrajeala ieftina referitor la mancarea spaniola pe care pretind ca este autentica.Nu au nici-o leatura!Am fost cu doi amici si am ramas foarte dezamagiti de alegerea facuta de a merge la acest restaurant.Preturi mari,cantitati mici,bucatarul sigur a fost vreun CAPSUNAR.

Restaurant: Alioli
Restaurant Alioli
#8 -

detalii despre Alioli, direct de la management

Salut!
Va multumim tuturor pentru comentarii, ele ne sunt de ajutor chiar si daca nu sunt tocmai placute. Daca aveti cateva minute libere, iata cateva detalii despre noi.
Alioli este deschis si condus de trei romani care au locuit mai bine de 8 ani in Denia (Spania). Roxana, bucatar sef la Alioli, a preparat mancare ani la rand in restaurantul Octavios din Denia, specializat in fructe de mare. Cristi a lucrat la Asador del Puerto si El Poblet, acesta din urma avand 2 stele Michelin. Sorin a lucrat in Tapelia, restaurant specializat in orezuri, paella si preparate tipic valenciene. In prezent, Sorin este si reprezentant al SIA Interactive (www.siainteractive.com, detalii despre functia lui pot fi gasite rapid cu un click pe Romania).
Dupa 8 ani in Spania, cei trei prieteni s-au intors in Romania de drag si-au deschis acest restaurant in care-au pus mult suflet (si bani, dar acestia-s mai putin importanti).
Roxana gateste in fiecare zi, de dimineata pina seara, Sorin si Cristi intampina oaspetii si ii servesc cat pot de atent.
Cat despre anuntul online, nu stiu daca stiti asta, dar in Romania, daca dai un anunt de angajare a unui ajutor de bucatar, primesti CV-uri de la oameni care au lucrat o luna la KFC si se cred priceputi. La Alioli era nevoie de un ajutor de bucatar, si pentru a avea din ce alege, am postat acest job cu titlul de bucatar. Nu e foarte corect, dar s-a dovedit eficient.
Mircea, ne pare rau ca nu ai avut o experienta placuta la noi. Ne cerem scuze si te invitam sa ne mai dai o sansa. Cat despre interior, nici nu ne-am propus sa dam clientul pe spate. Credem ca mancarea Roxanei face asta cel mai bine. :)
Vasi, Roxana n-a fost foarte magulita de epitetul de "capsunara". Si ca sa-ti demonstreze ca n-ai dreptate, te asteapta la un pranz spaniol gatit cu manutele ei doua. Detalii despre meniu gasesti pe facebook, user Restaurante Alioli.
Va asteptam pe toti cu drag. Asteptam parerile voastre, stim ca e loc de bine si la noi.

Restaurant: Alioli
mircea
#9 -

raspunsuri

@Restaurant Alioli
multumesc pt decenta de a fi raspuns ca "oficiali" si nu ca "postaci" :)
vad ca nu atzi spus nimic despre serviciul chelnerilor :p asa e, greu sa itzi iasa din prima ...
pana in toamna nu sunt in Ro, dar cand ma intorc va fac o vizita
apropos, m-am uitat pe site dar e un format inaccesibil mie :(
@ionut
aha, deci tu erai cel care dadea mustele afara, bai frate, ca sa vezi ...
data viitoare promit ca te bag in seama
PS: incearca sa umbli la limbaj, nu esti credibil :D

Restaurant: Alioli
ionut
#10 -

@mircea

si eu promit sa-ti dau cu pliciu' cand te intorci, te astept ... iar frate cu mustele de kk, asa cum esti tu, nu am fost niciodata ...

Restaurant: Alioli
Croif
#11 -

Excelent

Am fost de vreo 3 ori la Alioli, de fiecare data am ramas extrem de placut de calitatea serviciului si a mancarii! Delicios! Un restaurant cum greu gasesti in Romania!
Recomand cu caldura!

Restaurant: Alioli
ana
#12 -

ORIBIL RESTAURANT - NU VA DUCETI ACOLO NICIODATA!

Tocmai ce-am fost la restaurantul laudat si am ramas cu cel mai amar gust vreodata - este primul restaurant cu adevarat prost...din punct de vedere culinar, mancarea a fost oribila la gust, scoicile au fost puse cu Carapace in Paella,crevetii au fost doar pe jumatate gatiti iar chelnerul mi-a adus farfuria si apoi a plecat - am fost nevoita sa imi pun eu singura din cratita lasata pe masa...plus foarte scump 170 ron - 3 persoane...macar de era mancare decenta
cel mai prost restaurant -nu va duceti acolo!!!!!!!

Restaurant: Alioli
claudia s
#13 -

mancaruri de senzatie

Este nou si deschis de putin timp dar deja aromele Spaniei si Sangria de aici te fac sa revin mereu si sa complotezi cu prietenii la ce alte sarbatori sa alegi sa le petreci acolo. In plus tarta cu mere si paella cu fructe de mare sunt delicioase. Merita sa mergi daca doresti sa savurezi mancaruri spaniole ca in Spania.

Restaurant: Alioli
claudia s
#14 -

mancaruri de senzatie

Este nou si deschis de putin timp dar deja aromele Spaniei si Sangria de aici te fac sa revin mereu si sa complotezi cu prietenii ce alte sarbatori sa alegi sa le petreci acolo. In plus tarta cu mere si paella cu fructe de mare sunt delicioase. Merita sa mergi daca doresti sa savurezi mancaruri ca in Spania.

Restaurant: Alioli
mircea
#15 -

tot asa

vad ca nu se lasa postacii, acum chiar m-ati convins, un restaurant care apeleaza la asa ceva nu merita nici macar amintit, daramite vizitat

Restaurant: Alioli
ja
#16 -

scoici

habar n-am cum este restaurantul, dar daca problema de la #12 este legata doar de scoicile puse intregi in paella... atunci nu este nici o problema. cam asa e normal...

Restaurant: Alioli
ada cristescu
#17 -

Usturoi cu aroma de publicitate

E normal ca un articol bine platit sa elogieze totul, dar trebuie sa ramana si o urma de bun simt pe care Irina la cam pierdut. Daca Metropotamul isi va face un obicei din a ridica in slavi, contracost, si de a da cu noroi atunci cand nu iese nimic (a se vedea articolul de la restaurantul Memories) nu fac decat sa se discrediteze si, categoric, sunt pe "drumul cel bun" iar siteul lor va cadea in desuetudine, daca acest lucru deja nu s-a intamplat.

Nu vreau sa spun ca Alioli nu merita sa fie laudat si ca nu ar avea ceva de oferit, dar felul in care o Irina starneste mai degraba suspiciune, decat interes. Daca la Alioli s-a rasfatat cu preparate de 78 de lei plus ce a primit moka, la Memories s-a rezumat la meniul zilei de 19 lei la un ceai si o bere.

Apropo, ce a primit Irina moka, acel mistela, este un lichior din must de strugure alb sau negru care se obtine prin adaugarea de alcool in timpul fermentatie, aceasta fiind intrerupta. Nu este vorba de nici "un amestec de alcool cu ingrediente naturale si cu diverse ieburi aromate", cum a explicat chelnerul si cum s-a grabit Irina sa scrie in totala necunostinta de cauza. Mai bine se documeta! Macar scrie documetat daca scrii Irina si mai esti platita pentru asta!

Eu zic sa te specializezi pe comentarii platite si sa le lasi pe cele obiective, adica de bun simt pe seama altora pentru ca ce-ai facut tu la Memories unde ti-a putit totul, din motive cu totul si cu totul subiective, te-a dicreditat pentru totdeauna pe acest site.
Dar cine stie, poate aceasta este actuala politica a Metropotamului, iar la sfarsitul anului se scoate la licitatie locul intai pentru cel mai bun restaurant si poate si-l adjudeca "Trattoria la Gogu Schiopu" din Ferentari!

Restaurant: Alioli
Irina
#18 -

Doar usturoi, fara publicitate

@ada: sunt atatea de spus, dar voi face un rezumat. Nu facem cronici platite. La Alioli ne-a placut, la Memories nu. La Alioli mancarea a fost foarte buna, la Memories nu. La Alioli am platit atat pentru ca am fost in gasca mai mare. La Memories, doar doi.

Cat despre Mistela, si descrierea de pe wiki zice acelasi lucru: http://es.wikipedia.org/wiki/Mistela.

Nu vad de ce ai facut tocmai legatura Alioli- Memories; se intampla ca unele restaurante sa ne placa, altele nu. E foarte simplu. Nu e vorba de interese, bani si alte motive murdare. E o chestie de gust si atat.

Sper ca e totul mai clar si nu ti se mai para ceva putred. Nu e nimic putred. Ce, tie iti plac toate restaurantele?

Restaurant: Alioli
ada cristescu
#19 -

Obiectivitate?

Irina, nu e vorba de a place sau a nu place toate restaurantele. Este vorba de a gasi defecte acolo unde nu sunt si de a incerca sa aduci in avantaj un anumit restaurant, supraevaluandu-l. Nu poti sa iti formezi parerea despre arta culinara intr-un restaurant luand, pur si simplu, un meniul zilei la un pret derizoriu. Nu numai, tu ci si alti comentatori de la Metropotam au facut gafa asta! Daca sunteti cronicari sau comentatori, desi tindeti sa deventi mai mult critici de restaurante duceti-va si voi de 2-3 ori la acelasi restaurant, incercati mai multe feluri din meniu cum se practica in aceasta meserie prin alte tari, formati-va o parere fundamentata despre acel restaurant dupa care va puteti exprima in public. Daca vreti sa faceti publicitate unor restaurante este treaba voastra, dar atunci va pierdeti dreptul sa le criticati pe altele care nu fac apel la serviciile voastre!

Cat despre mistela, conform datelor din wikipendia in limba engleza, germana si franceza, este fara ingrediente aromatizante.
Confrom wikipendiei in limba spaniola este cu aromatizanti si pentru ca este bautura specifica lor, asa trebuie sa fie! Deci, ai dreptate.

Concluzia este : ca poti sa fii sigur numai pe nesiguranta cand este vorba de date oferite chiar de surse de maxima de siguranta.

Restaurant: Alioli
Ileana
#20 -

Comentariu nou

Delicios & friendly

Restaurant: Alioli
Vizitator
#21 -

Comentariu nou

Eu nu inteleg de ce daca scrii de bine despre un restaurant inseamna imediat ca ai primit bani pentru reclama. Asta e o prostie fara margini.
Mi se pare absolut normal sa recomanzi un local daca ti-a placut si te-ai simtit bine acolo, la fel cum mi se pare la fel de normal sa critici daca nu a fost in regula.

Restaurant: Alioli
Codruta
#22 -

maravilloso!

Well, sa ma prezint! Sunt fericita castigatoare a unei cine la restaurant Alioli, premiu de care m-am bucurat impreuna cu alti cativa prieteni foarte dragi. Intr-o atmosfera linistita si totusi apetisant-calduroasa, cum numai un avant spaniol poate crea, ne-am delectat cu mancaruri delicioase, Sangria yummy (the best I've drunk in Romania) si alte mici surprize "din partea casei". Va recomand, desi ne-specific bucatariei lui Sancho & don Quijote, sa incercati Lasagna celor de la Alioli, ce i-a cucerit pe toti prietenii mei :D Altfel, multumesc Metropotam si Alioli pentru surpriza minunata a acelei seri si desigur, ne revedem curand... pe site, dar si la masa!:)

Codruta

Restaurant: Alioli
Ruxandra
#23 -

disappointing

Nu stiu altii cum sunt, dar eu una m-am ales cu niste senzatii gastrice cam dubioase dupa vizita la alioli..... ca si multi dintre cei care au comentat anterior, am fost nemultumita de serviciu (am asteptat FOARTE mult mancarea, adik un gazpacho, o paella si o tortilla, deci...... nu e k si cand trebuia sacrificata gaina in cutea din spate). Paella a fost ok (adik suportabila), gazpacho si el tot in limitele bunului simt, dar tortilla acoperita cu ceva alb, gras si scarbos care aduce a smantana a fost..... de vise rele. Plus antre-ul din partea casei, tot un fel de smantana cu usturoi, care mai bine nu era:)
Si da, decorul nu este nici cozy nici interesant, este pur si simplu un mix comercial d restaurant d cartier. Pacat de background-ul spaniol al patronilor, dc nu inveti sa mergi pe calitatea produselor si pe servicii bune, de pomana ai plecat din RO;)

Restaurant: Alioli
biancaN
#24 -

Multa reclama pentru nimic

Nu inteleg de ce atat de multa lume lauda acest loc. Alioli nu poate fi considerat restaurant, arata mai mult ca un bistro de cartier, este foarte mic, inghesuit si neaerisit. Dupa ce am fost acolo, singura amintire cu care am ramas este aceea a langustei stricate pe care am primit-o odata cu paella si pe care cand am desfacut-o nu avea nimic solid inauntru, doar o zeama care mirosea a peste mort de cateva luni. Imi pare rau ca la preturile destul de mari pe care le practica pentru niste feluri de mancare de altfel banale, nu reusesc sa ofere ceva macar proaspat. As fi preferat ca in locul diferitelor mici gratuitati din partea casei, sa primesc o mancare care sa nu ma trimita la spital, daca as fi mancat-o.

Restaurant: Alioli
Alioli
#25 -

paella cu creveti proaspeti

Salut, Bianca,
Ne pare rau ca nu ti-a placut paella noastra. Motivul pentru care ea mirosea mai tare este faptul ca folosim creveti proaspeti, iar acestia miros mai patrunzator decat cei congelati. Te asiguram ca nici unul dintre ingredientele folosite nu este de proasta calitate sau vechi, lucram intotdeauna cu alimente proaspete. Tinem la clientii si la reputatia noastra, nu am prepara niciodata paella (care este cel mai vandut produs din meniu) cu langusta, cu atat mai mult cu langusta stricata.
Cit despre faptul ca e inghesuit si neaerisit, da, locul este mic si deseori neincapator, dar asta e un semn ca oamenii se simt bine la noi si revin. Facem tot posibilul sa facem fata fumului de tigara, stim cat este de neplacut, chiar si pentru fumatori.
In concluzie, te asteptam inca o data la noi, sa ne revansam cu o paella pe care-o vom pregati conform preferintelor tale.
Zi frumoasa tuturor!

Restaurant: Alioli
biancaN
#26 -

paella cu creveti proaspeti?

Multumesc pentru raspuns, dar tot nu sunt convinsa ca aveti dreptate. Cele 2 crustacee prezente in paella pe care am primit-o, si care nu erau creveti pentru ca stiu cum arata si proaspeti si congelati, nu aveau cum sa fie proaspeti pentru ca eu am desfacut unul dintre ei, si: 1. nu am gasit nimic inauntru, in afara de un lichid urat mirositor; 2. nu mirosea cum ar trebui sa miroasa un crustaceu proaspat, orice ar fi el. Poate ca era doar un element de decor si nu trebuia sa ma hazardez sa il desfac. Sper ca realizati ca o descoperire de genul asta e un turn off total si anuleaza tot ceea ce a fost servit pana atunci sau dupa, cel putin pentru mine asa a fost. Nu intentionez sa va discreditez afacerea (de aceea si din respect pentru clientii prezenti la momentul respectiv nu am tipat acea descoperire in gura mare), este doar o opinie personala si sper din tot sufletul ca a fost un incident singular.

Restaurant: Alioli
alex
#27 -

Nu mergeti acolo. Incercat de 3 ori.

Mai fusesem de 2 ori, prima oara cu nevasta-mea, cand in urma unei paella cu sepie si fructe de mare ne-am batut pe toaleta acasa, desi am plecat de la restaurant cu o impresie super, impresionati fiind de starter-ul cu usturoi si bautura alcoolica de la final precum si de faptul ca patronul era prezent si se implica, chiar servea. A doua oara cu un prieten, cand am decis sa evit pestele si am mers pe niste muschi de vita (ma rog, era pulpa sadea si, desi am mentionat medium rare (cu explicatii) mi s-a adus talpa) si iar am regretat. Si prietenul.
Azi am mers mai multi de la firma (vreo 18-20) -stiu, am gresit, am zis sa le mai dau o sansa - si 80% n-au mancat ce li s-a adus. 30 de minute sa ni se ia comanda. Inca 10 minute dupa aia sa vina cu bauturile. Inca o ora (da, pe ceas) sa vina cu mancarea. Am zis sa merg clasic si la sigur, cu ceafa de porc cu cartofi cu rozmarin - ce se poate gresi aici? Se poate: cand au venit, surpriza (sau nu): cartofii cu rozmarin erau acri (minim 7-10 zile vechime), ceafa fusese facuta pe gratarul pe care fusese facut pestele, evident necuratat. Plus ca era si vier. Nemancabil. Colega din fata luase ceafa cu cartofi taranesti. Tocmai ii mirosea, ca-s acri. O intreaba pe ospatarita. Explicatie: poate sunt facuti in vin :). Ii da sa miroasa: se stramba si pleaca :)). Eram 4 in situatia asta. Colegii cu paella de pui erau putin nedumeriti: e normal ca bucatile de pui sa fie tacamuri (aripi, spate, etc) taiate cu satarul, cu tot cu os? O alta colega ceruse paste. Era o amestecatura cu parizer si sos taiat. Am gustat, totusi: bleah! I le-am aratat pe toate chelnerului, n-a zis nimic si le-a luat. Nu scuze, nu nimic. Crunt. Toata lumea a plecat injurand. Plus ca-i scump!
Am tot sperat ca am avut ghinion, un caz singular. Am preseverat. Azi am inteles. Poate citeste cineva si intelege ca prin tepe nu ajungi departe si indreapta ceva. Poti sa fii scump, insa nu servi laturi.
Cu tot respectul, review-ul a fost platit, e evident.

Restaurant: Alioli
george popescu
#28 -

...

eu am mancat la alioli de 5-7 ori.ultima data a fost pe 30 ian 2011.mancarea a fost delicioasa.am fost servit chiar de manager care este o persoana sociabila.nota mea este 9.

Restaurant: Alioli
Ioana
#29 -

purgative la Alioli

Mai, Alex! Fii cinstit ! Tu te duci la Alioli ca sa manaci? Sau iti duci familia si prieteni constipati la tratament? Eu cred ca tu de fapt le faci reclama! Ce tranzit bun face mancarea de la Alioli!!
Eu astept sa primesc un control de la garda financiara si bineinteles ca ii voi invita acolo!

Restaurant: Alioli
Ionescu Daniel
#30 -

New comment

Am fost de curand cu prietena mea la acest restaurant ( locatia din Centrul Vechi ) si am avut parte de cele mai proaste servicii ( chelnerita a varstat sangria pe noi ) si cea mai proasta mancare posibila. ( orezul avea un gust ciudat, iar bucatile de pui aveau par pe ele, asta scarbindu-ne la maxim.)

In aceasta vara am fost in Spania, si ne-am dus la acest restaurant cu gandul ca o sa retraim "momentele culinare" din Spania. Dar nu se aseamana deloc mancarea. Mi-a placut in schimb Sangria ( se asemana cu cea a lor ) si faptul ca aveau o reclama cu San Miguel - o bere buna de la spanioli.

Restaurant: Alioli
Ela
#31 -

NU recomand

Eu am vizitat restaurantul in doua randuri: in preajma deschiderii si saptamana trecuta. Daca la inceput, am fost placut impresionata, nu pot spune acelasi lucru de experienta avuta duminica. Paella comandata e pur si simplu un pilaf inobilat cu multe cuburi de gaina, plus cateva legume, bucatele pui anemice si o idee de fructe de mare, adica inexistente. 37 ron pentru o persoana, cand costul trebuia sa fie asemanator pilafului de cantina, aka 6-7 ron. Sangria e un vin rosu de masa cu ceva citrice, 47 ron litrul...si tot asa. Nu recomand, e scump, mizer (fete masa patate excesiv), au disparut licorile din partea casei, nu e aerisit si nu are nimic de-a face cu bucataria spaniola la gust.

Restaurant: Alioli
iuli
#32 -

Comentariu nou

Am fost cu un voucher in locatia din Centrul Vechi si a fost o experienta minunata! de la servire, mancare pana la atmosfera. Paella Valenciana a fost delicioasa, la fel si sangria si tortilla espaniola. Toata lumea din jur era incantata, chiar o persoana era la a doua "vizita". Pana la urma uneori tine si de noroc. Trebuie sa recunosc insa ca in mod normal, fara voucher, buzunarul nu m-ar tine sa mananc si sa beau aici, as veni numai la o ocazie speciala.

Restaurant: Alioli
Izabela
#33 -

OLE!

Sunt foarte incantata de Restaurantul Alioli. Am fost de curand cu prietenii mei. Ceea ce pot sa spun este ca preparetele sunt delicioase, exact ca la mama lor in Spania! Am fost foarte placut impresionata de "atentiile" din partea casei, Sosul Alioli de la inceput din partea casei si digestivul de la final tot din partea casei. Am primit un cupon de 25% reducere pe care il voi folosi cat de curand! In seara aceea am avut norocul sa avem parte de un show flamenco. Mai rar astfel de localuri calde si primitoare in Bucuresti. Sper sa o tina tot asa.

Restaurant: Alioli
johnny_bravo
#34 -

pareri si ..... pareri

Multe pareri, si pro si contra.
Experienta proprie a fost una dezolanta in acest "restaurant". Am hotarat ca nu voi mai "calca" niciodata pe la ei si inca ma tin de cuvant. De ce?
Pentru comanda au venit destul de repede din momentul in care ne-am asezat la masa. Pana a sosit mancarea insa....am avut muuuult de asteptat.
Dupa comanda, am observat o masa destul de mare (10-12 persoane cu copii mici) intr-un colt al restaurantului. Chelnerii si chelneritele roiau NUMAI in jurul lor. Erau ceva prieteni cu cei ce detineau localul din cate am inteles din discutiile lor galagioase. Daca ai pretentia de restaurant cu servire buna si mancare pe masura, nu ignori pur si simplu 2 mese (a noastra si inca o masa cu alte 2 persoane) oricat de "prieteni" ti-ar fi unii din restaurant.
Berea comandata imediat ce au adus mancarea a sosit la 25 minute distanta!!!! Nu le-am reamintit, am vrut pur si simplu sa vad cam cat dureaza sa aduci o bere.
Toata treaba asta se intampla intr-o sambata pe la ora 14.
Concluzie: restaurant de 2 stele cu pretentii de 4.
Servire jalnica, pacat de mancarea gustoasa.

Restaurant: Alioli
Carmen
#35 -

Experiments

Eu am ajuns o singura data la pomul laudat si am primit scoici alterate si in paella un fir de par. Chelnerita a fost ft draguta, saraca, a incercat sa ne impace aducandu-ne niste appetitive din partea casei si la final un digestiv. Dar nu am de Gand sa Mai calc pe-acolo sau sa recomand cuiva acest restaurant.

Restaurant: Alioli
carolina
#36 -

Comentariu nou
sincer, la atatea comentarii rautacioase, nu am putut sa nu iau atitudine!
Restaurant: Alioli
carolina
#37 -

cititi si asta!

http://5minutedepamflet.blogspot.ro/2012/11/cat-de-mult-te-influenteaza-o-cronica.html

Restaurant: Alioli
bianca
#38 -

pt ana

Daca ai fi fost in Spania ai fi vazut ca scocile se pun cu cochilie, este drept ca nu in toate zonele, si nu iti pune nimeni in farfurie, ai si tu doua maini sa iti pui, asta e ai farmecul sa iti pui tu, ca altfel aducea paella direct in farfurie.

Restaurant: Alioli
Georgiana
#39 -

Nu mergeti la acest restaurant!

As vrea sa incep prin faptul ca suntem o pereche de tineri 30 ani carora ne place sa iesim in oras sa socializam in fiecare week end. De obicei mergem cam in aceleasi locuri dar cateodata mai incercam si locuri noi.
Nu mergeti la acest restaurant! Mancarea gretoasa , extrem de grasa , retetele sau bucatarul sunt o mare problema! L-am ales din cauza specificului si al preturilor deoarece m-am gandit ca este un restaurant care se respecta platesti mai mult dar primesti ceva special! Concluzie 900 ron de ziua indragostitilor pe o prajeala gretoasa de creveti si o rulada dintr-un peste suspect iar a doua zi indigestie! Rusine si bravo restaurantelor gen osho, vaca muuu, the gang si altele!
Reply

Restaurant: Alioli
Cristian
#40 -

opinion

Un reataurante tradicional espanol d puta madre. La comida esta buenisima...el cocinero Juan es un rey de la comida espanola y Victor un especialista en ginabra y un tio de puta madre tambien. 10 para Alioli!!

Restaurant: Alioli
Florian
#41 -

Nu stiu cu e asta un restaurant de succes!

The management of this place is shit. They don't care about the people it is just a business. Probably there are some people there who do their job well and with joy, but I couldn't meet them, because they FORGOT ABOUT MY BOOKING (Booking made by phone and confirmed the name, I accepted their proposed hour at 21:00 and confirmed the phone number and location,because there are two in town) and to finish the job after 10 minutes of waiting in the hallway, the receptionist lady offers us a fucking SANGRIA to shut my mouth, not even asking if I can drink (I was driving) and tells us to wait until someone decides to leave,so indefinite, not to mention I was with my wife on a romantic evening, being the 1st of March. Needless to say OUR NIGHT WENT TO HELL. I don't know who hired this people, but I can say they don't assume any mistake. BAD RATING for this. I am very disappointing with them, as I see there are a lot of happy people rating this joint and I really wanted to check out this place.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera