Restaurant: Aisha sau Cum sa iti strici cheful de mancare libaneza
Nu-mi place sa fac antirecomandari, dar asta e una dintre ele.
Aflasem ca a mai aparut un restaurant libanez in zona Dorobanti: Aisha, strada Putul lui Zamfir nr 26. Am mers cu gand pofticios la mancarea libaneza, care imi place foarte mult. Am plecat dupa masa cu naduf si dezamagita.
Mancarea a fost destul de proasta, iar atmosfera a fost abominabila.

Langa noi, pe perete, era o imensa harta a lumii. Toata seara am avut numai discutii geografice :)
Ne-am nimerit din pacate in mijlocul unei petreceri care ocupa jumatate din restaurant, adica una din sali (vreo 4-5 mese). Toata seara am avut privilegiul de a mesteca specialitati arabesti pe ritmuri romanesti: O, viata mea; Alin; Cate nopti am plans, doamne, dupa tine si alte hituri cu diverse grade de invocatii, vocalize si implicare a grupului petrecaret.

Oamenii erau pusi pe distractie. S-a dansat hora, s-au batut carambi de cizme, s-a deplans viata grea, s-a lalait hilar pe Al Bano si Romina Power. Noi fierbeam. Venisem ca sa ascult muzica arabeasca si sa mananc bine si bun.

fattoush - 11 lei, foul moudamas - 12 lei, lahme mashvia - 25 lei
Nici mancarea n-a fost grozava. Supa de linte n-aveau. Nici labneh. Fattoush-ul a fost cam sarat si avea aspect de salata taraneasca, cu legumele taiate gros. Pasta de fasole foul moudammas a fost foarte sarata, lucru care i-a anihilat orice alte posibile calitati.
Lahme mashvia ghanam, frigarui de berbec cu legume, erau uscate si tari, iar legumele din garnitura erau un fel de taboulleh cu multe rosii si ceapa, necondimentat si fara bulghur. Airanul n-avea menta decat in visele lui, iar lipia era foaia seaca si subtire de shaorma.
Singurul lucru care ne-a inseninat cina cea incrancenata de hauiala de alaturi a fost desertul, numit in meniu Kilimanjaro si care cred ca traditional e un fel de mouhalabieh cu inghetata.

kilimanjaro - 22 lei
Meniul era totusi promitator, atat ca varietate, cat si ca preturi (nu mici, dar obisnuite pentru restaurantele libaneze):
- Gustari: humus (9-14 lei), simplu, cu snnuber si/sau carne, baba ghanouj 12 lei, labneh 8 lei, ras asfour si sharhat de pui sau vita (15-17 lei), sujuk 11 lei, falafel 12 lei, fajitas 23-25 lei, shaworma 17-18 lei, sambousek 12 lei
- Gratar: kebab 17-18 lei, restul intre 25 si 30
- Peste (pret/100g): pastrav 9 lei, crap 7, dorada 11, somon 16, calamar si caracatita 15 lei

eram inconjurati de dulapuri urate de vin; manerele le-am regasit cu placere si pe usa de la toaleta, nu prea ingrijita nici ea
Serviciul, in schimb, n-a fost pe lista neagra: chelnerita s-a miscat repejor, a fost amabila, desi nu parea de meserie, si s-a fastacit vizibil cand am intrebat ce e cu programul muzical. Ne-a spus ca "de obicei e muzica arabeasca in surdina", dar acum "au venit cu muzica prietenii lui sefu'".
Posibil, insa prima impresie ramane cea mai puternica, iar impresia noastra despre Aisha a fost proasta. Daca e petrecere particulara, atunci sa fie in particular pana la capat, nu-mi provocati indigestie cu muzica voastra de crasma de cartier.
Daca vreti totusi sa-l incercati pe pielea si urechile voastre, Aisha: str. Putul Lui Zamfir, nr. 26, Sector 1 (langa Piata Dorobanti), telefon: 021 230 41 81 (harta aici)
Aflasem ca a mai aparut un restaurant libanez in zona Dorobanti: Aisha, strada Putul lui Zamfir nr 26. Am mers cu gand pofticios la mancarea libaneza, care imi place foarte mult. Am plecat dupa masa cu naduf si dezamagita.
Mancarea a fost destul de proasta, iar atmosfera a fost abominabila.
Langa noi, pe perete, era o imensa harta a lumii. Toata seara am avut numai discutii geografice :)
Ne-am nimerit din pacate in mijlocul unei petreceri care ocupa jumatate din restaurant, adica una din sali (vreo 4-5 mese). Toata seara am avut privilegiul de a mesteca specialitati arabesti pe ritmuri romanesti: O, viata mea; Alin; Cate nopti am plans, doamne, dupa tine si alte hituri cu diverse grade de invocatii, vocalize si implicare a grupului petrecaret.
Oamenii erau pusi pe distractie. S-a dansat hora, s-au batut carambi de cizme, s-a deplans viata grea, s-a lalait hilar pe Al Bano si Romina Power. Noi fierbeam. Venisem ca sa ascult muzica arabeasca si sa mananc bine si bun.
fattoush - 11 lei, foul moudamas - 12 lei, lahme mashvia - 25 lei
Nici mancarea n-a fost grozava. Supa de linte n-aveau. Nici labneh. Fattoush-ul a fost cam sarat si avea aspect de salata taraneasca, cu legumele taiate gros. Pasta de fasole foul moudammas a fost foarte sarata, lucru care i-a anihilat orice alte posibile calitati.
Lahme mashvia ghanam, frigarui de berbec cu legume, erau uscate si tari, iar legumele din garnitura erau un fel de taboulleh cu multe rosii si ceapa, necondimentat si fara bulghur. Airanul n-avea menta decat in visele lui, iar lipia era foaia seaca si subtire de shaorma.
Singurul lucru care ne-a inseninat cina cea incrancenata de hauiala de alaturi a fost desertul, numit in meniu Kilimanjaro si care cred ca traditional e un fel de mouhalabieh cu inghetata.
kilimanjaro - 22 lei
Meniul era totusi promitator, atat ca varietate, cat si ca preturi (nu mici, dar obisnuite pentru restaurantele libaneze):
- Gustari: humus (9-14 lei), simplu, cu snnuber si/sau carne, baba ghanouj 12 lei, labneh 8 lei, ras asfour si sharhat de pui sau vita (15-17 lei), sujuk 11 lei, falafel 12 lei, fajitas 23-25 lei, shaworma 17-18 lei, sambousek 12 lei
- Gratar: kebab 17-18 lei, restul intre 25 si 30
- Peste (pret/100g): pastrav 9 lei, crap 7, dorada 11, somon 16, calamar si caracatita 15 lei
eram inconjurati de dulapuri urate de vin; manerele le-am regasit cu placere si pe usa de la toaleta, nu prea ingrijita nici ea
Serviciul, in schimb, n-a fost pe lista neagra: chelnerita s-a miscat repejor, a fost amabila, desi nu parea de meserie, si s-a fastacit vizibil cand am intrebat ce e cu programul muzical. Ne-a spus ca "de obicei e muzica arabeasca in surdina", dar acum "au venit cu muzica prietenii lui sefu'".
Posibil, insa prima impresie ramane cea mai puternica, iar impresia noastra despre Aisha a fost proasta. Daca e petrecere particulara, atunci sa fie in particular pana la capat, nu-mi provocati indigestie cu muzica voastra de crasma de cartier.
Daca vreti totusi sa-l incercati pe pielea si urechile voastre, Aisha: str. Putul Lui Zamfir, nr. 26, Sector 1 (langa Piata Dorobanti), telefon: 021 230 41 81 (harta aici)
mergeti aici
adica aici.
http://orient-cafe.ro/
am fost aseara si mi'a placut.
ai narghilea, ai muzica arabeasca, ai personal foarte dragutz.
Comentariu nou
pfff
ce naspa. mersi.
eu aseara am luat o narghilea si doua vinuri fierte si s'au comportat foarte, foarte fain chelnerii... ma gandesc ca poate au citit si ei aici.
n'am fost la toaleta, na.
mersi de link si scuze ca l'am omis din feedreader.
amabil
Asta a fost experienta din Aisha eufemistic vorbind. Singurul motiv pentru care se numea libanez si orice costa peste 10 lei era Dorobanti-ul. In mod normal era o crasma de Ferentari, ca sa nu zic Ciorogarla, care nici nu prea avea ce cauta printre celelalte stimabile crasme din Bucuresti. Cand am auzit ca erau "prietenii lu' sefu", initial am recomandat sa-si schimbe sefu' prietenii, apoi ne-am gandit sa schimbe sefu. La sfarsit am avut suficient cap si-am schimbat crasma.
continuare
Nu terminai. Pe langa manelele cu iz de Lipscani si nunta-n cort si privirile de crai imbatraniti ale celor din sala principala, am apreciat baloanele si ghirlandele obosite din decor, tipetele (ele voiau sa cante) "doamnelor", lipsa unei parti serioase din meniu (nu, nu, nu si nu, nici de-asta) si nu in ultimul rand traditionalul "hop-hop" pe Al Bano si Romina, alaturi de bataia de cizme a calusarilor.
Recomand calduros crasma oricarui depresiv. Ajuta sa vezi ca se poate si mai rau.
e inutila casuta asta, de "subiect"
Asta e tare: <acum "au venit cu muzica prietenii lui sefu'">.
Normal, asta inseamna zero respect pentru clienti = circiuma obosita facuta DOAR ptr. bani.
catering
Nu am mancat in restaurant,dar am comandat de mai multe ori pentru acasa[au serviciu de catering] si mancarea a fost foarte buna,pentru un catering si avand in vedere raportul calitate-pret.Mentionez ca mananc des mancare arabeasca[de la magazinele arabesti] si mancarea de aici a fost categoric proaspata,bine gatita si foarte ok pentru un catering de cartier,cand te grabesti si n-ai timp de altceva.
Comentariu nou
Si eu am comandat o data de la ei, catering, a fost proasta mancarea si scumpa, poate intre timp au schimbat bucatarul. Mai bine lasau baruletul care era inainta, AFF Pub, chiar imi placea atmosfera.
Dai un ban dar stai in fata
Se spune ca o piatra aruncata de un prost / proasta in balta n-o pot scoate 20 de destepti. Asa e! si ma refer la articolul de mai sus! Cand ati intrat in restaurant vi s-a spus ca e un party - o zi de nastere, dar ati spus ca nu va deranjeaza. Mai mult, ati servit cu placere felurile comandate - farfuriile erau goale cand s-a debarasat! Felurile pe care nu le aveam (supa de linte si labneh), sunt printre cele mai alterabile si politica noastra este sa le pregatim zilnic, in cantitati limitate, numai pentru pranz! Tocmai din respect pentru consumatori - dar voi erati porniti, nu-i asa? ! Si mai mult, vi s-a permis sa fumati in salonul de nefumatori. Referitor la muzica, n-ati avut subtilitatea sau n-ati fost de la inceput ca sa intelegeti ca unele dintre melodii au fost puse ca o gluma! S-au mai ascultat "Macarale", "Marinarii" si altele! Daca erati acolo ne faceati si comunisti! Chestie de perceptie! Apropo de gust, am fost la doua locatii recomandate de voi! Fiasco total! Nu cumva au dat ceva banuti pentru reclama? Si in final: ce studii de specialitate aveti voi ca sa faceti aprecieri? Ati terminat "Academia de Consumatori"? Nu s-ar zice dupa cum v-ati prezentat! Prietenii lui sefu (buna aia cu "priviri de crai imbatraniti" - ne-am distrat copios), ca si el de altfel, studiaza acum posibilitatea legala sa platiti un pic pentru tampeniile si aprecierile voastre tendentioase (cine v-a dat voie sa faceti poze in incinta? Si sa fotografiati clientii?). Dar urmand linia voastra, am dat titlul comentariului! Pentru locatie s-a consumat timp, munca si bani! Mi se pare absurd ca niste neavizati (ca sa nu spun incapacitati!) sa-ti strice imaginea din ......, ca sa nu zic cu rea intentie. Bafta voua!
dezamagirea continua
Degeaba cei de acolo incearca sa dreaga busuiocul ca nu merita.
Serviciul de comanda e la fel de prost. Nici la telefon nu raspunde nimeni, nici pe e-mail.
Sau probabil ca a fost inchis acest restaurant?!?!?!
Oricum, nici noi nu il recomandam.
In nici un caz nu comandati online! Nu va raspunde nimeni, ca nici al telefon.