Restaurant: 133

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Exact asa se numeste - 133. Aud periodic povesti despre locul asta, despre boemii care se strang acolo, scriitori, artisti, doar e langa Muzeul Literaturii, nu? Trebuie sa se stranga undeva boema capitalei la un mic ieftin si la o ciorba de vacuta. "Dar a aparut si in cartea lui Ionut Chiva" aud si, chiar daca 69-le fracturistului nu m-a impresionat in mod deosebit, hai sa dam o raita sa vedem cum e. Mai ales ca aici, nu, serveste celebrul nea Paris, "veteranul crasmelor din capitala".

133

Pe noi nu ne-a servit nea Paris (probabil nu eram de-ai casei), ne-a servit un baiat care uita periodic sa vina. Uita de meniu, de mancare, de nota de plata. Dar daca suntem boemi, nu ne luam de asemenea maruntisuri, nu? Mai intai sa spunem ca restaurantul arata asa, comunist. :) Fete albe de masa, chelneri imbracati ca la carte, lipsa acuta de design interior si exterior la terasa, mese, scaune, cam atat, atmosfera de terasa dintr-un orasel de provincie. Aaa, ba da, erau niste lampi din rafie destul de simpatice. Chelnerii pareau sa se cunoasca cu toata lumea, mai putin cu noi cand ii chemam. Acelasi sentiment de reuniune de partid.

133

Meniul? La fel de clasic si el, o fripturica, un gratarel, o ciorbica (burta, vacuta si de legume), un cascaval pane, un carnacior, o salata de muraturi, un waldostana, un pui mexican, o tochitura, niste ficatei. Nimic spectaculos, preturi mici (in general putine chestii depaseau 12-13 ron). Am comandat un Pui ca la Bunica si o portie de legume inabusite, insostite de o salta de muraturi (ardeiul copt se terminase si ciorba de legume n-aveau). Puiul mi-a fost descris ca "fasii de pui cu un sosulet foarte bun".

133

Ei bine, cred ca si sosuletul cel bun se terminase, pentru ca puiul meu era inecat, la propriu, in ketchup, in care mai pluteau asa, vreo doua feliute de rosii, de decor. Cat despre legume, stiti pungile din supermarket cu legume inghetate? Din alea erau, cu mentiunea ca morcovii pareau totusi proaspeti. Nu va asteptai la cine stie ce rafinamente gen vinete, dovlecei, brocolli sau mai stiu eu ce, boemii nu mananca asa ceva. Porumb, fasole, morcovi, toate fade si cam fara gust. "Noroc" cu bulionul. Muraturile au fost insa bune.

133

Cat despre desert, la inceput imi faceau cu ochiul niste papanasi, dar mi-a fost frica dupa ce am vazut primul fel, asa ca am renuntat. Nu mai inteleg nimic din viata asta boema. Boem poate fi La Catalin, boem e Harbin-ul meu preferat, eventual si Pars-ul, boem e Barka, dar nu 133. Asta doar daca nu-ti place foarte mult bulionul. Ma rog, poate n-am nimerit intr-o zi buna, cine stie ce discutii literare se incing aici seara si le-am ratat si cel mai sigur le voi rata si in continuare. Nu i-am prins farmecul, asta e.

133



1 comentariu

Restaurant: 133
iancu
#1 -

nu as zice...

..ca 133 e restaurant. E de fapt o bomba a artistilor. A scriitorilor mai precis. Si la bombe din astea nu ceri chestii cu pretentii, ci o bere ieftina si o portie de mici. Ala e farmecul. Si sa stai sa vezi cum discuta "artistii", uni fara ghilimele, multi cu. Ii recunosti de obicei dupa vestele cu multe buzunare - pe barbati - si dupa imbracamintea de gen boho old school la femei :P

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera