Pub & restaurant: James Joyce

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In piata Valter Maracineanu de langa Cismigiu la nr. 1-3 se schimba des locatarii, nu si locul. Pub-ul numit mai demult Karola, apoi Raymond's e azi, fara prea multe schimbari de design, James Joyce, pub irlandez cu bere belgiana si cu mancare irlandeza (si de alte inspiratii internationale), cu meci de fotbal pe un ecran si cu mesele pline de expati de limba engleza.

James Joyce James Joyce

La o cafea si-o apa tonica, am consultat indeaproape meniul. Cam scump, dar in media altor pub-uri.

- Bere la sticla: Ursus, Redd's, Carlsberg, Heineken (6-8 lei sticla de 0,33). Multe beri belgiene: Boucanier, Chimay Blue, Duvel, St. Louis (Kriek si Framboise), Leffe (12-16 lei sticla de 0,33). Singura bere irlandeza pe care am gasit-o acolo a fost Guinness la sticla de 0,33 - 12 lei;

- Bere la draught (pahar mic, 0,20 sau mare, 0,40cl): Grolsch, Peroni, Ursus, Heineken, Ciuc nefiltrat, intre 4,5 si 8 lei

- Mancare: placinta ciobaneasca (mini shepherd's pie), 22 de lei, pachetele de primavara, 19 lei, aripioare de pui 16 lei, ravioli cu spanac si branza 26 de lei, pui cu orez in stil indian (butter chicken) 36 de lei, stufat irlandez de miel 36 de lei sau burger a la James Joyce, tot 36 de lei.

James Joyce James Joyce
James Joyce
Am comandat americaneste un burger irlandez si-o bere romaneasca nefiltrata si ne-am uitat in jur. Media de varsta a clientilor: 35-40. Un pic de agitatie in camera cu meciul de fotbal, in rest un loc destul de linistit, pe un fond muzical oarecare si pe un fond vizual de stiri la alt televizor.

Ceea ce nu ne-a placut prea mult (nici la James Joyce, nici la pub-urile care au mai locuit acolo) a fost atmosfera cam intunecata din cauza peretilor si lemnariei inchise la culoare, care te fac sa preferi mesele de langa geamuri, unde e lumina naturala.

O alta bulina neagra a fost faptul ca nu exista hartie igienica la toaleta. N-am vazut nici legatura dintre tricoul de rugby de pe perete si James Joyce (n-am mai gasit de altfel nici o alta vaga referire la el in tot locul... cu exceptia burgerului botezat dupa el).

Lasand acestea deoparte, am fost multumiti de serviciu, de rapiditatea comenzii, de calitatea si prezentarea burgerului. James Joyce e un pub decent, iar ce ne-a placut intotdeauna acolo este faptul ca da in piata linistita de langa Cismigiu, si ca vara are si o terasa mititica pe trotuar.


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera