Pub a la grecque: City Pride

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe locul fostului "bar ONT", unde generatii intregi de vajnici chiulangii isi petrecerau lungi si fructoase seminarii, se afla de destula vreme un pub... a la grecque, City Pride. Prima impresie e de pub clasic, in traditia insulelor britanice. Primul robinet de butoias pe care iti cad ochii e cel de Guinness. Rafturile sunt pline de pahare desperecheate si halbe de bere. Pe pereti se intind obiecte vechi: pendule, discuri de vinil, xilogravuri, aparate antice de radio, fotografii retro.

city pride

city pride

Manati in viata de principiul sanatos "nu sunt niciodata suficiente pub-uri", ne bucuram ca ne-am oprit in sfarsit si aici si ne asezam la una din masutele (cam mici) de lemn, inconjurate de canapele rosii foarte generoase. Rosii... sunt doar pe spatar, pentru ca pernele ori au avut o experienta de... foarte multe funduri, ori cineva a actionat cu exces de zel ca sa le faca sa arate atat de vintage.

city pride

city pride

Meniul dezvaluie o latura ascunsa a pub-ului: nu e nici Irish, nici British; e grecesc, desi nu da pe afara de specialitati corfiote, cretane ori grecesti. Cand am fost noi n-am avut noroc nici sa gasim branza in pita, iar sandvisurile a la pub sau pizza a la ... pub (?!) nu ne-au facut cu ochiul. Tragand cu ochiul in farfuriile vecine, am constatat insa ca portiile erau invers proportionale cu masutele, adica de-a dreptul mari.

city pride

In ceea ce priveste partea cu meniul de bauturi, foarte bine asortat, de la spirtoase (inclusiv ouzo, evident) la bere (7-10 lei) si variate cocktailuri (15 lei). Sa luam deci pulsul originalitatii acestei carciumi:
- Un Guinness... era sa zic barman, dar m-am oprit cu privirea intr-un decolteu extra bronzat, ca dupa o vara lunga.

city pride

Primesc bere la sticla de 0.33. Ma uit crucis. Mea culpa, nu specificasem. Draught, va rog. N-aveau. Inghit pe jumatate apa chioara apoi semnalizez dupa chelnerita. Desi locul mi-a placut, din pacate nu pot spune acelasi lucru despre serviciu. Chelnerita cea bronzata (si usor dezorientata, s-a dovedit ulterior) s-a incapatanat sa stea toata seara la bar, de vorba cu barmanita, cu spatele spre mese. Nota de plata am primit-o verbal, fara bon fiscal, nici macar mazgalita pe o chitanta clasica.

city pride

Am ignorat insa complet micile scapari ale servirii pentru ca locul are cateva atuuri de luat in seama: nu are geamuri (adica are, dar sunt scoase), e asezat intr-o zona umbroasa si racoroasa (intre blocul ONT si cel cu magazinul Eva), chiar langa o fantanita arteziana, iar muzica (de radio?) este suficient de scazuta cat sa nu o prea auzi. In plus, de la cate o masa se aude dulcele grai elin, iar la un moment dat sigur or sa apara si niste greci frumosi si sculpturali :)

City Pride, Bd. Magheru nr 7, 021 315 92 80, 312 49 59

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera