Pub: The Barrel
La Butoiu' poate ar fi sunat mai bine, dar in fata curentului anglofil prea putini pun piciorul in prag. Asa ca in Centrul Vechi mai avem inca un pub (englezesc, cu Union flag-ul in geam) pe numele sau The Barrel.
Intrand in el, am fost totusi de acord ca nu i se asorta numele la Butoiu', pentru ca locul, etajat, are peretii capitonati de sus pana jos si e luminat de niste candelabre dupa penultima moda kitsch.
Cum nu veniseram sa ne uitam la luminite (desi inevitabil am facut-o, de sub aplica aplecata deasupra mesei), am cerut masa rezervata (noroc ca fuseseram prevazatori, era plin), am asteptat un meniu, uitandu-ne in jur... in jos, mai precis.

Locul e maricel. Jos sunt mese tip pub, cu scaune inalte, plus un sir lung de scaune la bar. Sus sunt mese obisnuite si chiar si o zona cu canapele. Pentru cina, ni s-a parut mai potrivit etajul, desi acolo e putin cam inghesuit. Oricum, era plin si sus, si jos, proportia dintre cei care mancau si cei care beau fiind cam de 50-50.

Am avut ghinionul ca in seara pe care am ales-o pentru vizita la The Barrel sa mai fie acolo doua grupuri foarte mari de clienti, care au acaparat intreaga atentie a bucatariei. Si nici chelnerul nu parea prea fericit de situatie, desi zambea destul de amabil.
Meniul a venit repede, si am gasit in el fel de fel de specialitati britanice si indiene, de imprumut: curry de legume, Yorkshire pudding, Shepherd's pie, muschi de vita la gratar cu sos gravy (sic!), pui Tikka Massala, fish & chips, curry de pui si mango, chilli vegetarian, cartofi umpluti, carnati. Cateva salate, cateva antreuri si vreo 2-3 tipuri de sandvisuri, completau oferta culinara, destul de variata.
Meniul de bauturi statea si el bine, la preturi de centru: cocktailuri 16-18 lei, vinuri de la Domeniile Tohani, Jidvei, Cotnari, Domeniul Coroanei Segarcea, etc, la preturi care variau intre 47 si 99 de lei, cateva vinuri frantuzesti, italiene si australiene. Pagina de beri ne oferea vreo doua beri englezesti, Newcastle brown ale si Strongbow, doua austriece, Zipfer si Edelweiss, una australiana, Foster's, la 0,33 si la preturi intre 11 si 14 lei. Aveau de asemenea Heineken, Ciuc, Gosser si Silva, acestea doua din urma la 0,5 si la pretul de 8 lei.
Am comandat doua Paulaner (nu erau in meniu, ni le-a sugerat chelnerul si am apreciat asta) si paine cu branza si usturoi pentru inceput.
A venit berea... a venit si a doua bere... 40 de minute mai tarziu a venit si supa zilei (ask the waiter, care a zis ca e crema de legume). Odata cu ea a venit si painea de la antreu:

supa de legume: 10 lei; paine cu branza si usturoi: 8 lei; desert - gulab jamun: 10 lei
Supa a fost buna (chiar si fara crutoane...), dar painica a fost cam firava: 5 feliute de franzela, cam unsuroase, cu branza topita ghemuit in mijloc, decorate cu niste fire de varza cam ridata.
Din fericire felurile principale au fost la asteptarile noastre. La lungile noastre asteptari, pentru ca au venit la vreo 50 de minute dupa supa si gustare.

fish fingers: 18 lei; pui Tikka Massala: 23 de lei
Degetelele de pui au fost ok, in lipsa carnatilor cu inele de ceapa pe care ii speram (nu am inteles exact ce nu aveau, carnati sau... ca in bancul cu urechea de elefant, inele de ceapa). Am fi apreciat ceva mai multa lamaie, nu o singura feliuta timida. Puiul Tikka Massala a fost delicios si aromat, dar a venit fara lipie (in meniu era mentionata si painica naan).
Deja ne parea rau ca mai comandaseram si desert, dar cum poti sa refuzi gulab jamun, gogosi indiene in sirop de trandafir? Au venit si ele tare greu, fara prea mult sirop, fara vreun praf de fistic, fara nimic care sa le inveseleasca ultimul drum.
Atmosfera e de pub: galagie mare la toate mesele. Ca sa compenseze, muzica e si ea destul de tare. Ce muzica? Am inceput seara cu best of 80's MTV si am terminat pe oldies din anii '60. Nepretentios, popular, de pub.
Serviciul a fost... fluctuant. Chelnerul lua cu religiozitate scrumiera de pe masa ori de cate ori venea cu cate o farfurie cu mancare. Din pacate nu o mai aducea si inapoi. Am primit oliviera la supa de legume, ne-a fost luata la felul doi. Am apreciat faptul ca atunci cand ni s-a adus nota de plata, am primit si scuze pentru intarzierea foarte mare. Ar fi fost dragut sa fim totusi avertizati de la inceput.
Concluzia este ca nu putem sa declaram cu mana pe inima daca la fel de prost se descurca in toate serile cu carciuma plina sau daca cele doua grupuri mari le-au dat peste cap ritmul. Cert este ca desi ne-a placut destul de mult mancarea, iar preturile nu ni s-au parut mari, The Barrel nu ne-a ramas prea mult la inima. O sa il pastram in agenda drept pub, pentru cand o sa vrem o bere-doua si-un sandvis, dar nu credem ca vom retine calitatea lui de restaurant.
Voua ce impresie v-a lasat?
Intrand in el, am fost totusi de acord ca nu i se asorta numele la Butoiu', pentru ca locul, etajat, are peretii capitonati de sus pana jos si e luminat de niste candelabre dupa penultima moda kitsch.
Cum nu veniseram sa ne uitam la luminite (desi inevitabil am facut-o, de sub aplica aplecata deasupra mesei), am cerut masa rezervata (noroc ca fuseseram prevazatori, era plin), am asteptat un meniu, uitandu-ne in jur... in jos, mai precis.
Locul e maricel. Jos sunt mese tip pub, cu scaune inalte, plus un sir lung de scaune la bar. Sus sunt mese obisnuite si chiar si o zona cu canapele. Pentru cina, ni s-a parut mai potrivit etajul, desi acolo e putin cam inghesuit. Oricum, era plin si sus, si jos, proportia dintre cei care mancau si cei care beau fiind cam de 50-50.
Am avut ghinionul ca in seara pe care am ales-o pentru vizita la The Barrel sa mai fie acolo doua grupuri foarte mari de clienti, care au acaparat intreaga atentie a bucatariei. Si nici chelnerul nu parea prea fericit de situatie, desi zambea destul de amabil.
Meniul si mancarea
Meniul a venit repede, si am gasit in el fel de fel de specialitati britanice si indiene, de imprumut: curry de legume, Yorkshire pudding, Shepherd's pie, muschi de vita la gratar cu sos gravy (sic!), pui Tikka Massala, fish & chips, curry de pui si mango, chilli vegetarian, cartofi umpluti, carnati. Cateva salate, cateva antreuri si vreo 2-3 tipuri de sandvisuri, completau oferta culinara, destul de variata.
Meniul de bauturi statea si el bine, la preturi de centru: cocktailuri 16-18 lei, vinuri de la Domeniile Tohani, Jidvei, Cotnari, Domeniul Coroanei Segarcea, etc, la preturi care variau intre 47 si 99 de lei, cateva vinuri frantuzesti, italiene si australiene. Pagina de beri ne oferea vreo doua beri englezesti, Newcastle brown ale si Strongbow, doua austriece, Zipfer si Edelweiss, una australiana, Foster's, la 0,33 si la preturi intre 11 si 14 lei. Aveau de asemenea Heineken, Ciuc, Gosser si Silva, acestea doua din urma la 0,5 si la pretul de 8 lei.
Am comandat doua Paulaner (nu erau in meniu, ni le-a sugerat chelnerul si am apreciat asta) si paine cu branza si usturoi pentru inceput.
A venit berea... a venit si a doua bere... 40 de minute mai tarziu a venit si supa zilei (ask the waiter, care a zis ca e crema de legume). Odata cu ea a venit si painea de la antreu:
supa de legume: 10 lei; paine cu branza si usturoi: 8 lei; desert - gulab jamun: 10 lei
Supa a fost buna (chiar si fara crutoane...), dar painica a fost cam firava: 5 feliute de franzela, cam unsuroase, cu branza topita ghemuit in mijloc, decorate cu niste fire de varza cam ridata.
Din fericire felurile principale au fost la asteptarile noastre. La lungile noastre asteptari, pentru ca au venit la vreo 50 de minute dupa supa si gustare.
fish fingers: 18 lei; pui Tikka Massala: 23 de lei
Degetelele de pui au fost ok, in lipsa carnatilor cu inele de ceapa pe care ii speram (nu am inteles exact ce nu aveau, carnati sau... ca in bancul cu urechea de elefant, inele de ceapa). Am fi apreciat ceva mai multa lamaie, nu o singura feliuta timida. Puiul Tikka Massala a fost delicios si aromat, dar a venit fara lipie (in meniu era mentionata si painica naan).
Deja ne parea rau ca mai comandaseram si desert, dar cum poti sa refuzi gulab jamun, gogosi indiene in sirop de trandafir? Au venit si ele tare greu, fara prea mult sirop, fara vreun praf de fistic, fara nimic care sa le inveseleasca ultimul drum.
Atmosfera si serviciul
Atmosfera e de pub: galagie mare la toate mesele. Ca sa compenseze, muzica e si ea destul de tare. Ce muzica? Am inceput seara cu best of 80's MTV si am terminat pe oldies din anii '60. Nepretentios, popular, de pub.
Serviciul a fost... fluctuant. Chelnerul lua cu religiozitate scrumiera de pe masa ori de cate ori venea cu cate o farfurie cu mancare. Din pacate nu o mai aducea si inapoi. Am primit oliviera la supa de legume, ne-a fost luata la felul doi. Am apreciat faptul ca atunci cand ni s-a adus nota de plata, am primit si scuze pentru intarzierea foarte mare. Ar fi fost dragut sa fim totusi avertizati de la inceput.
Concluzia este ca nu putem sa declaram cu mana pe inima daca la fel de prost se descurca in toate serile cu carciuma plina sau daca cele doua grupuri mari le-au dat peste cap ritmul. Cert este ca desi ne-a placut destul de mult mancarea, iar preturile nu ni s-au parut mari, The Barrel nu ne-a ramas prea mult la inima. O sa il pastram in agenda drept pub, pentru cand o sa vrem o bere-doua si-un sandvis, dar nu credem ca vom retine calitatea lui de restaurant.
Voua ce impresie v-a lasat?
ORIBIL!
Macare scump , servire foarte proasta ... nu mergeti la pranz pentru ca angajatii se ocupa de facut curatenie nu de servit clientii iar seara este plin si aceasi servire proasta
Comentariu nou
Eu am fost la o zi onomastica a unui prieten,care si-a sarbatorit ziua acolo..Si a fost totul ok,nu am avut de ce sa ma plang..ma rog,nu am avut mari pretentii,ne-am dus ca sa ne distram,in seara respectiva aveau si o formatie care canta..Surpriza a fost cand i-au oferit amicului un tort (cu sampania aferenta) din partea clubului...Am mai revenit si nu am avut probleme cu atitudinea angajatilor.Dar ma rog,toti suntem subiectivi intr-o mai mica sau mai mare masura :)
Sfatul meu: Merita sa va duceti cu prietenii!Au si karaoke,te poti da in spectacol, he,he,he..
Comentariu nou
Prima si ultima data cand mai calc prin acest pub.
Prima chestie: muzica tare dupa ora 11 ne-a facut sa plecam. Este pub nu club. La rugamintea de a da muzica putin mai incet ni s-a spus ca e club dupa 11 asa ca..
Nota umflata: chiar daca eram 5 persoane, la final ni s-a pus in plus 2 beri - cam 20 ron..mda..
unul din cele mai bune puburi din centru
Am incercat sa gasesc o masa de 2 persoane in tot centrul istoric si nu am avut succes!asta pana am ajuns la "the barrel" unde desi am fost rugata sa astept 10 minute la bar,nu am fost refuzata!Servirea a fost excelenta,fara chelneri flegmatici care asteapta super tipsuri,mancarea a venit destul de repede iar preturile sunt accesibile ! ca si desert,recomand tiramisu,e excelent :)