Pranz cu scantei la gastropub-ul Kopel's
Auziseram noi unele povesti in ceea ce-l priveste pe Viorel Copolovici, food blogger si proprietarul restaurantului Kopel's de pe Sirenelor 87, dar c-o sa ni se intample chiar noua, metropotami nevinovati, nu credeam!
Aflaseram c-ar avea un meniu de pranz convenabil, la care sunt abonati toti corporatistii din zona 13 septembrie, Bucuresti: supa + fel principal + bautura racoritoare la 22.5 lei meniul cu carne si 19.9 lei cel vegetarian. Meniu vegetarian, altul in fiecare zi, basca anuntat pe site in avans? Trebuia sa-i facem o vizita, ignorand orice avertisment!
Ghinionul nostru a fost ca s-a nimerit sa ne serveasca chiar mister Copo. Da, exista riscul sa va serveasca chiar el si sa va strice buna-dispozitie dintr-o zi frumoasa, pe mica terasa incalzita de ultimele raze de soare ale toamnei.
Era asa de placut pe terasa, iar supa crema de dovleac cu crutoane din meniul zilei era atat de buna si de cremoasa, incat a picat ca grindina pe acoperis atitudinea domnului Copolovici vizavi de cele cateva poze pe care am incercat sa le facem.
Trebuie mentionat de la-nceput ca, datorita specificului jobului nostru de a spune exact experienta pe care o avem in carciumile bucurestene pentru corecta informare a cititorilor, ne comportam ca niste clienti normali si de obicei nu spunem cine suntem sau de ce suntem acolo. Ca oricine ar vrea sa puna pe Facebook o poza cu ciorba pe care-a mancat-o si i-a placut sau cu terasa unde s-a simtit bine, sa vada si altii..
Domnul proprietar s-a simtit insa indreptatit sa ridice tonul la noi, si chiar sa tipe in repetate randuri si de fata cu toti clientii de pe terasa, suparat ca nu am cerut permisiunea de a face fotografii in restaurantul sau.
Lasand la o parte frustrarea dumnealui care ne-a facut sa inghitim cu noduri paella vegetariana, de altfel buna, ne gandeam deja cu groaza ca apucaseram sa ne revendicam si desertul gratis cu primul check-in dat in Kopel's pe Foursquare. Pentru ca altfel ne-am fi lipsit bucurosi de combinatia cu proaste maniere si-am fi fugit mancand mai degraba pamantul.
Ce-i drept, foarte rau am fi facut - am fi pierdut experienta unui brownie mouth-watering! Cealalta alternativa la desert era un cheesecake despre care-am auzit numai de bine..
Din punct de vedere culinar nu ne-a parut deci rau c-am rezistat pana la desert. Ne-a placut atat de tare za brownie, incat am reveni in Kopel's, chiar daca riscam sa ne si bata mister Copolovici data viitoare.
In fine - cand am cerut nota, am primit un zambet si-un "nu, n-aveti de plata nimic, este din partea casei", dupa care the boss ne-a intors spatele si-a disparut, fara sa ne dea dreptul la replica. Am lasat banii pe masa si dusi am fost si noi...
Ca sa nu perpetuam starea de ofensa adusa patronului si pentru a va da o idee totusi despre cum se prezinta mancarea la Kopel's, am cautat poze de pe site-uri publice postate de alti clienti mai norocosi, care au facut poze si nu au fost prinsi asupra faptului. Le gasiti mai jos:
In concluzie: ce ne-a mai placut la Kopel's in afara de mancare? Discount-ul de 5% aplicat cu fiecare check-in pe Foursquare. Buna treaba! Preturile oricum sunt cinstite, iar portiile mari si indestulatoare. La capitolul bauturi, o carafa de limonada la 0,5 costa 15 lei, o cafea la ibric 6 lei si-o Cola 7,5 lei. Meniul a la carte complet este disponibil aici.
Ca servicii insa... daca nu va surade riscul de proaste maniere, mai bine evitati. Voi ati mancat aici, ne mai povesteste cineva vreo patanie cu ursul? :-)
below average
nu stiu zau ce-i atata tam-tam cu restaurantul asta. eu am mancat acolo o data si mi-a fost de-ajuns.
am mancat o ciorba de legume fara pic de gust. zici ca era o fiertura in care a trantit niste legume (nici alea foarte multe, apropo). la felul doi am luat ceva pui cu cartofi, puiul nu era deloc condimentat si n-avea niciun gust, cartofii nu erau facuti bine. sincer, am mancat la x cantine mult mai bine.
kopel's asta e below average. noroc cu prietenii. ;)
taranismul asa zis jurnalistic
deci ati facut poze fara sa aveti asentimentul proprietarului si sunteti foarte suparati ca a reactionat urat. inteleg, nesimtirea nu suporta sa fie pusa la colt, nu?
deci da
uite, ce ziceam de prieteni! :))
pregatiti-va sa va sara toata blogosfera in cap. nu v-ar fi voua rusine! sa faceti un review la un restaurant, cum faceti de tzshpe ani? si mai ales sa spuneti ce nu v-a placut la restaurantul asta, poarta raiului gastronomic? mda.
eu n-am mai pomenit nicaieri intr-un restaurant sa imi sara lumea-n cap ca vrea sa fac o poza la ce mananc si ce platesc cu banii mei, arhi. si fac poze des la ce mananc. ca sunt tzaran. si hipster. si imi place sa le dau prin instagram. da' bine ca aveti voi o conduita morala si sunteti jurnalisti profesionisti.
@arhi
nu, bineinteles, lipsa de maniere trebuie laudata. Pentru ca traim in Romania si Becali e un exemplu, nu? Altceva?
Comentariu nou
Asa stiu românii sa-si promoveze business-ul, m-as fi asteptat la altceva de la un om care se expune in toata mass-media.
Probabil are ceva de ascuns, alo DNA, ANAF se aude ?
Mda
@Arhi: Nu, ma, jurnalistu' lu peste prajit, trebuia sa ceara permisiunea sa faca poze spunand ca vor sa faca review la restaurant ca sa aiba parte de tratament special. Ca asa se fac review-urile la restaurante, te duci ca un piscotar sa mananci pe gratis si sa scrii dupa aia de bine.
@Arhi
Arhi, oamenii nu au facut poze unei PROPRIETATI, ca sa aiba acordul proprietarului :)
Au facut poze unui produs cumparat, ceea ce e perfect legal.
Mai documenteaza-te pe partea juridica :)
Povești cu ursu`
Da, și eu am fost o dată la Kopel's, doar o dată, că m-am întâlnit, bineînțeles cu ursul. Acu' vreo 2 ani să fi fost.
Eram într-un grup mai mare de prieteni, cei care organizaseră seara erau "de-ai casei", eram acolo să vedem un meci. Însuși domnul Cololovici ne-a servit. Când a venit la mine să-mi ia comanda, l-am rugat să îmi recomande ceva, eu mâncând în principiu orice mâncare și dorind să gust ce considera el că e punctul forte al restaurantului. A urmat un dialog simpatic de tipul
C: "dar, totuși, cam ce ai mânca"
eu: "pâi ce-mi recomandați"
C: "dar totuși, ce să fie, pește, pui?"
eu: "oricare, atâta vreme cât îmi recomanzi să mănânc acel ceva"
C: "păi pește, pui, vită, paste?"
eu: "ok.. pește?"
C: "doradă, somon, pește nu mai știu de care?"
eu: "ok, doradă dacă e proaspătă"
C: "da, da, bineînțeles, cu ce garnitură?"
eu: "păi ce merge?"
C: "orez, legume, cartofi prăjiți, piure?"
eu: "orez".
Apoi a trecut la următorul de la masă, care i-a cerut un meniu de băuturi și căruia i-a replicat că la restaurant nu se vine așa cu puțini bani de trebuie să vezi cât costă o băutură și că să stea liniștit că nu costă mai mult decât în alte părți. Când i-a spus că totuși vrea meniul de băuturi să vadă ce au. După ce i-a replicat că au orice ar putea comanda ca băutură, când a văzut că n-o scoate la capăt, a pufnit și și-a dat ochii peste cap. După 15 minute a ajuns și meniul, după ce am rugat și un alt ospătar.
Da, de atunci n-am mai trecut pe acolo, deși dorada pe care am mâncat-o a fost bună și corect gătită. Îl salut totuși pe domnul Copolovici, care sunt convinsă că ne citește acum și poate își și aduce aminte întâmplările descrise mai sus :)
metropotam
:) Pentru ce atâta tărăboi? Mă bucur că v-a plăcut mâncarea la mine. Dacă apreciaţi hiperbola într-o relatare de cârciumă, eu n-am de ce să mă supăr pentru atâta lucru.
Doar un amănunt pe care eu unul nu l-aş fi uitat în această istorisire. Nu e prima oară când personalul unui local reacţionează neplăcut atunci când "cronicarii" fac poze fără să ceară permisiunea. Duduia de ieri nu făcea poze cu telefonul conţinutului farfuriei, ci scosese ditamai SLR-ul şi se plimba prin curte făcând poze la întreaga terasă, cu clienţi la alte mese. Eu asta nu pot să tolerez şi dacă e un principiu demn de blamul vostru, e numai şi numai alegerea voastră.
Dar nu despre asta voiam să vă spun. Ci despre primul răspuns, halucinant pentru mine, atunci când am întrebat dacă domniţa are acordul de a face fotografii: "Păi cui să cer voie? Ospătarului? Ce, decide ospătarul ce am eu voie sau nu să fac aici?"
Şi o părere de cititor: dacă nu exista acest incident, probabil că articolaşul ar fi spus cu siguranţă că mâncarea este execrabilă :D Nu e prima oară când Metropotam îmi tratează mica întreprindere cu tendenţiozitate. Dar na...şi eu sunt de vină că nu răspund pozitiv cererilor Metropotam de a colabora pe bani ;) Am un schimb de mailuri în sprijinul acestei afirmaţii. Spor şi sănătate!
Ana Pobleanu
:) era acum doi ani şi ceva, abia deschisesem, habar n-aveam cu ce se mănâncă toată istoria asta. Cert este că şi atunci, ca şi acum, încercăm să găsim un punct cât mai apropiat între dorinţele oaspetelui şi ceea ce avem noi de oferit. Pe vremea despre care vorbeşti cred că nici măcar nu aveam un meniu, atât de paraleli eram cu treaba asta :) Mă bucur că ţi-a plăcut peştele. Am fost la fel de "urşi" inclusiv când ne.am dat peste cap să găsim o formulă potrivită de a servi crema de zahăr ars (parcă) cu care v-am permis chiar în acea seară să veniţi de acasă ;) Prietenii tăi au continuat să vină şi să se bucure de ceea ce le punem în farfurie şi chiar s-au obişnuit cu stilul nostru mai "ciudat" de a încerca să le îndeplinim dorinţele. Unii dintre ei - zilnic, după cum bine ştii. Spor şi sănătate! ;)
@copolovici
Punctual:
1. Da, stim si de alta ocazie in care te-ai comportat la fel de "civilizat", avem si noi acelasi schimb de emailuri, esti chiar subiect de distractie prin departamentul de vanzari.
2. Ai si un exemplu concret in care metropotam a tratat Kopels cu "tendentiozitate"? Presupunand ca nu confunzi vanzarile cu editorialul, tu parca ai fost jurnalist odata.
Soup Nazi
Deci tătă lumea e nemulțumită de orice altceva în afară de...mâncarea din cârciumă!!? Și nu doar că e mulțumită, ba chiar înțeleg că e foarte bună! Cool! ;)
dragoş
1. q.e.d.
2. q.e.d.
Este modul tău de a-ţi gestiona resursele şi demersurile. Este libertatea mea de a reacţiona aşa cum îmi dictează principiile şi educaţia. Dacă tu alegi să te răzbuni pentru că te-am atenţionat public că mă deranjează că accepţi pe Metropotam comentarii tendenţioase fără nicio urmă de identificare şi pentru că nu am dat curs propunerii voastre de a mă promova prin voi contra cost, îţi respect alegerea. Dar asta nu înseamnă că trebuie să rămân fără reacţie.
Nu e treaba mea cum îţi conduci echipa, dar te rog frumos să nu mă mai deranjezi. Şi, cât se poate de sincer, nu cred că poţi recomanda altora un restaurant doar din experienţa unei oferte speciale de prânz vegetarian la 19.9 lei plus un chilipir de Foursquare.
Oaspeţii mei de prânz sunt diferiţi de aceia "a la carte". La Kopel's lumea vine pentru carne necongelată, pentru peşte proaspăt, pentru diverse "trufandale" care, din păcate, sunt peste bugetul pe care-l aloci tu pentru o cronică. Şi e păcat, induceţi cititorii în eroare. Clienţii de prânz sunt dictaţi de zonă, iar voi sunteţi online, deci peste tot. Deci demersul mi se pare cel mult inutil.
Nu pot să deduc decât că ţi-ai dorit să plăteşti o poliţă şi asta devine evident din tonul tău, din reacţii şi din atenţia neobişnuită pe care o acorzi subiectului. E ok, nu m-am supărat. Şi vezi că o Cola e 6.5 ;)
:)
@Ciprian > Da, e exact ca-n aia cu "Frumoasă România, păcat că-i locuită :))"
@Viorel Copolovici > dacă au fost doar greșeli iminente de început, probabil că o să-mi reconsider decizia de a nu mai călca vreodată pe acolo. Crema de zahăr ars a fost de fapt creme brulee :), și au fost serviți inclusiv alți oaspeți ai tăi care s-au arătat prea pofticioși (care nici acum nu au returnat vasul în care l-au luat după cum au promis, dar trecem peste, sperăm că le-a plăcut).
Ana Pobleanu
O, ba da :)))) M-am ţinut de capul lui Cabral (unul dintre inconştienţii care insistă să treacă uneori pe la mine, ba chiar să serbeze cu aceeaşi inconştienţă ziua de naştere a mamei lui în acelaşi loc într-un rând) să aducă recipientul. E la mine de doi ani, dar din păcate nu mi-ai dat ocazia să ţi-l returnez. Nu ştiu unde stai, ţi l-aş fi adus personal, cu mare drag şi cu vinovăţia că a durat atât de mult. BTW, foarte bună crema aia ;)
Vasul de Creme Brulee
Păi, poți să i-l livrezi cu primul prânz prietenilor de la Amorphis / Tu.ro. E al Cătălinei și știu că a rămas cu setul descompletat de atunci.
copolovici
domnul meu,
faci confuzii mari. punctual, incerc sa le clarific, desi nu imi fac sperante mari:
1. eu nu coordonez vanzarile. Nu le spun oamenilor unde sa se duca si cu cine sa vorbeasca, au un sef care se ocupa de asta.
2. eu nu coordonez continutul. Nu spun oamenilor ce sa scrie, doar le mai dau idei - oamenii au un redactor sef care se ocupa de asta. Habar n-am despre ce ar trebui sa se scrie in orice zi, aflu la fel ca orice cititor, browsand siteul.
3. *razbunare* si alte bazaconii de genul asta. Habar n-am despre ce vorbesti insa te asigur ca drama din capul tau nu are fundament in realitate.
Foarte pe scurt, legat de metropotam, la mine ajung lucrurile cand e nevoie de moderare sau decizii majore, metropotam este destul de autonom ca sa nu stau sa imi bat capul despre ce carciumi se scrie in bucuresti sau de ce fel de idioti dau colegii mei de la vanzari. Sunt oameni mari care au alte variabile ce indica eficienta muncii lor.
Polite, razbunari - zau ca suferi de o teorie a conspiratiei. Ai cuvantul meu de onoare ca 1.habar n-aveam ca ai mei o sa mearga in vizita sa scrie despre locanta ta si 2. cand am auzit de atitudinea ta becaliana parerea mea a fost sa nu scriem nimic si sa te ingnoram.
Colegii mei au insitstat ca la metropotam nu e cenzura si ca principiul nostru de baza este "scriem ce vedem" De aia si suntem cel mai citit site de recomandari de iesit in oras.
Nu facem mizerii, avem un brand cu o reputatie destul de solida in sensul asta. Si, mai mult, traiesti intr-o mare iluzie daca te crezi subiectul unei mizerii, fie din partea metropotam, fie din partea mea personala. Pur si simplu eu sunt prea ocupat ca sa imi bat capul cu lucruri de atitudini de "clasa a treia".
Iti doresc cele bune,
Dragoş
Dintre noi doi, în acest schimb de replici, cred că este evident cine este cel înverşunat, cel care pune etichete, cel care se contrazice de la un mesaj la altul şi care acordă calificative :) Deci...q.e.d. Din nou. Felicitări pentru reputaţia solidă a brandului, astăzi i-ai adus un deserviciu. Spor şi sănătate!
Metropotam
Post Scriptum: Crema de dovleac plăcintar de pe 15 octombrie a fost, într-adevăr, remarcabilă. Despre paella vegetarană nu pot spune acelaşi lucru, eu unul preferând-o mai puţin fluidă decât a ieşit cea despre care vorbeşte articolul la superlativ. Cât despre brownie...cu siguranţă au fost "şarje" mult mai reuşite decât aceea "testată" ieri. Dar na...nu te poţi pune în amontele gustului fiecăruia ;)
Comentariu nou
Ce-i mai place lui copolovici sa foloseasca qed. Sigur ca nu il foloseste corect, dar macar se descurca cu polonicul. Sfatul meu de om care a mancat la kopel e ca patronul sa ramana in bucatarie. Cam cat de jenant sa fii sa il acuzi pe novac de mizerii? Asta cu restaurantele e treaba grea. Nu e de ajuns sa gatesti ok.
mugurel
mugurel stupid, in cadrul unei proprietati private, nu ai voie sa fotografiezi nimic. iti propun sa te pui la punct cu legea, inainte de a vorbi prostii in spatiul liber.
@dragos, nu ma prind daca neaparat ai facut o ironie, dar probabil angajatii tai ar trebui sa stie ca in orice restaurant, cand iti scoti dslr-ul sa faci poze, ai nevoie de permisiune. sub orice motiv. cum ar fi ca ti-a placut mancarea foarte mult si vrei sa ii faci o poza, nu cu ah, sunt de la metropotam si va amenintam cu un review. faptul ca tu alegi sa fii ironic in fata unei nesimtiri, e doar o alegere, poate neinspirata. dealtfel e ultimul meu comentariu in zona, pentru ca observ grupul vesel care deja a decretat ca eu am venit sa imi apar prietenul, nerealizand ca eu nu am spus nimic de comportamentul lui copo, nu am zis nimic de mancare, ci doar de gestul taranesc de a da cu mucii in fasole pe proprietatea altuia, pe motivul ca noi suntem de la ziar, bah.
:-)
draga arhi, daca nu ai observat, iti mai spun eu o data.
Atat articolul cat si argumentul meu din comentarii este despre o atitudine romaneasca a unui proprietar de business care se bazeaza pe relatia cu clientii. E o diferenta intre a te duce la cineva si a-i spune politicos, chiar discret, "stimabilo, rogu-te, fa ca mine" si altceva e sa te duci sa tzipi si sa faci circ de fata cu toata lumea. Sper ca esti de acord cu mine. Ce parere ai, daca venea cineva la colega mea si ii spune discret "te rog frumos nu fa asta" ce s-ar fi intramplat? :-)
Argumentul, fals, al lui Viorel este ca ori eu, ori metropotam, ori amandoi avem ceva cu el si cu Kopels si ca este o conspiratie mondiala ca sa il punem intr-o lumina proasta. Nimic mai neadevarat.
Si da, acestea fiind zise, comentariul tau intra in categoria imi dau cu parerea ca sa imi apar prietenul :-) Subiectiv dar na... :D Sper ca acum iti este mai clar despre ce vorbim aici :-)
Novac
Domnule, văd că nu eziţi să mă etichetezi şi să mă jigneşti în fiecare intervenţie "dezinteresată" pe care o adaugi acestui subiect. Probabil că "becalismul" meu deja demonstrat de voi refuză să-ţi dea satisfacţie răspunzându-ţi pe limba ta.
Din păcate, circul a fost pornit chiar de aceea care a comis gestul de-a dreptul ilegal. Ceilalţi clienţi de pe terasă mi-au atras atenţia că angajata dumitale face poze şi că nu şi-ar dori să-şi vadă feţele pe cine ştie unde, fără voia lor. E dreptul meu să fiu atent la caracterul privat al prezenţei oaspeţilor mei la mine în local. Duduia nu va recunoaşte niciodată că a fost prima care a ridicat tonul şi mi-a servit replica despre care scriam în primul meu răspuns. Aţi putea să vă opriţi aici cu calomnia şi măcar să tăceţi dacă tot nu acceptaţi că, pentru a nu ştiu câta oară, atitudinea "jurnaliştilor" voştri a deranjat şi personalul, şi clienţii unui local. Cred că e destul.
Comentariu nou
am fost si eu la restaurantul cu pricina, iar mancarea este mediocra...
1. nu inteleg cum poate fi acest articol unul de defaimare cand ridica in slavi (exagerat, dupa parerea mea) mancarea de aici si singura obiectie este atitudinea de frustrat paranoic a proprietarului/chelner (probabil are dublu rol pentru ca se zgarceste sa mai angajeze un om, ca doar nu o face din pasiune din moment ce se poarta asa cu clientii)
2. urmaresc metropotam de vreun an, mai ales pentru cronicile de restaurante si baruri (si au destul de multe). stiu ca scriu de mai mult de 4 ani despre asa ceva si documenteaza totul cu poze oneste (nu de cea mai buna calitate intotdeauna, dar mult mai relevante decat cele facute profesionist ca totul sa arate mult mai bine decat arata in realitate). au avut cronici mult mai taioase si nu i-a dat nimeni in judecata pentru ca au facut poze in restaurantul cu pricina (oare de ce, arhi? daca am impresia ca am un gandac in mancare si se intampla sa am dslr-ul la mine oare am voie sa fac poza mancarii ca sa ma duc la OPC? sau trebuie mai intai sa cer voie proprietarului? sa fim seriosi). asta o data. a doua cu pozele (arhi gras si stupid): din momentul in care pe proprietatea privata exista o usa care ma invita sa intru si sa arunc cu banii pe tot felul de chestii, aia se cheama ca am voie sa si fac poze. singurele proprietati private pe care nu ai voie sa faci poze sunt alea militare. bloggerul lu' peste!
Novac
Şi încă o dovadă a relelor voastre intenţii: duduia se plânge în text că e nevoită să adune poze de prin alte părţi pentru a-şi ilustra articolul "binevoitor", dar foloseşte pe Facebook una dintre imaginile pe care nu a primit acordul să le realizeze şi să le folosească. Şi asta e tot o procedură corectă, nu-i aşa? Nu aştept un răspuns.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151196522844519&set=a.415082394518.187876.151806829518&type=1
da ... nu...
Nu am avut rabdarea necesara sa urmaresc schimbul de replici si
"glumele de interior", dar:
Am fost si eu pe-acolo, in luna iunie 2012, si am plecat inainte sa ma intrebe cineva daca vreau sa mananc sau sa beau ceva. Si am stat suficient cat sa vad ca fata de masa purta semnele pranzului din ziua precedenta (sper) si cateva mostre de ADN ale celui care probabil venise la restaurant direct dintr-o frizerie.
O fi mancarea buna, dar iti trebuie stomac si o zi libera sa ajungi sa te infrupti.
:)
Ce nu ştiţi voi, aceia fără identitate, care decideţi dintr-un motiv sau altul să scrieţi neadevăruri doar pentru că spaţiul în care ne aflăm vă permite şi chiar vă încurajează, este că ştiu absolut tot ce se întâmplă aici. Iar plecarea fără consumaţie a unui oaspete care a apucat să intre şi să aibă timp "să observe" toate aceste amănunte ar fi un fapt mai mult decât notabil. Atât de către mine, cât şi de către Adina. Nici măcar revoltător nu mi se mai pare. Doar mărunt.
parere
Pe mine nu m-a convins, ori nu ai ales imaginile potrivite, ori nu ai pus sufuciente poze, nu te alta dar stiti voi vorba aceea, "o vorba faca cat o mie de cuvinte".
pt semizeul de la bleax-kopels
doua cuvinte: master chef.
aaaaah, scuze. am uitat ca n-ai castigat. era totusi un show de TALENTE. dar nu-i nimic, la bleax-kopels, mancarea esta fabuloeasa, coborata din ceruri.
tin sa precizez ca si eu am fost la bleax-copels. in primul rand m-a deranjat atitudinea de cocos a patronului. cand ma duc intr-un loc imi place sa mananc linistit si nu sa ma agaseze unu' care tipa si judeca din privire orice individ ce-i calca pragul.
apoi, la fel ca numerosi alti cititori fara identitate dinaintea mea, mancarea mi s-a parut execrabila. dar nu-i nimic, poti sa te minti tu frumos cu toata armata de bloagheri ca mancarea e delitzioasa. ;)
Metropotam
Citesc de mult cronicile de pe Metropotam si de multe ori am si incercat locurile recomandate. Nu stiu ce parere si-au facut ceilalti cititori care nu auzisera de local inainte sa citeasca randurile/comentariile de mai sus, dar eu ii tin partea d-lui Copolovici (fara sa il cunosc sau sa fi mancat la el).
Atitudinea Metropotam/Dragos mi-a lasat un gust amar.
Comentariu nou
Cam enervanta atitudinea de genul "nu ai voie sa faci poze aici". Mie imi place sa fac poze in localuri, atat cu prietenii cu care iau masa, cat si cu mancarea daca asa am chef atunci. Nu mi s-a intamplat sa tipe cineva la mine din cauza asta, dar daca s-ar intampla cu siguranta nu as mai vizita localul cu pricina. Plus ca am mai vazut multe cronici pe Metropotam in care apareau doar poze cu mancarea, nu si cu alti clienti din bar.
Comentariu nou
Exact ce a zis si Ioana mai sus! Nu am vazut nici eu poze pe metropotam cu vecinii de la alte mese. Cred ca ii duce si pe ei capu' macar atat..
Pe langa asta mai am de zis ceva:
1: Chiar asa iti sta in gat daca face cineva niste poze? Il faci pe om sa se simta aiurea si ii sta mancarea in gat. Asta vrei sa lasi ca impresie unor clienti, indiferent cine sunt? Trist..
2: Daca erau niste turisti care vroiau sa faca niste poze. Le sareati si lor in cap?
3: Faptul ca v-ati lasat/trimis etc prietenii blogeri pe aici e si mai trist. Va fac un deserviciu. (Stiti vorba cu: spune-mi cu cine umbli etc etc nu?)
4: Citind cronica eu mi-am zis initial ca in w-end o sa trec pe acolo pt ca imi era pofta de o negresa. Citind comentariile, am zis pas. De ce? Pentru ca desi orice om are dreptul la replica, aici nu se cerea o replica. Replica v-a facut dvs un mare defavor pt ca desi suntem pe internet, se simte tonul dvs de superioritate si rautate. Cam ca atunci cand asculti un politician vorbind dupa alegeri. Cred ca oricine stie senzatia.
Iar dlui Arhi, oricat as incerca sa-l respect, pt ca are niste cateva idei bune, nu pot. Am auzit/vazut prea multe mail-uri, articole si comentarii de-ale dansului. Este penibil ce incearca sa faca si mai ales cat de urat le vorbeste unora cand se enerveaza.
gusteau
In ultimii 3 ani intru zilnic pe metropotam si cu siguranta acest articol are cele mai multe comenturi din sectiunea restaurante. Nu a trezit interes prin prisma mancarii ci mai mult prin cea a scandalului.L-am urmarit pe "purcelus" cum gateste pe youtube si pot sa zic ca la ce greseli de gatit face nu cred ca restaurantul e unul care iese din media Bucurestiului, unde de altfel cu mici exceptii avem numai restaurante execrabile. Apropo de apare in dreapta o poza cu un cheese cake si cu doua lingurite infipte in ea :) cum sa aduci la masa un asemenea plating:)
Mi se pare normal ca metropotamii sa mearga incognito acolo.De ce s-a ofuscat asa de tare "purcelusul", trebuia sa fie mandru ca a primit ceva promovare moca si fara efort. Dar na, la noi nu primeaza imaginea pe care ti-o creezi in exterior ci mai mult parerea personala. Cand o sa dea faliment o sa zica ca el a fost extraordinar, a avut cea mai buna mancare din Bucuresti doar ca tot universul i-a fost potrivnic si nu a avut noroc.
gusteau : plating
Pentru că restul intervenţiei tale conţine doar insulte şi habarnisme, îţi răsund doar la partea cu "plating"-ul cu două linguriţe şi asta doar pentru că e un subiect amuzant pentru noi, la Kopel's.
Se întâmplă adesea ca oaspeţii noştri să se sature cu aperitivul şi/sau felul principal pe care le-au comandat. Dar pentru că "The Uhmmmm..." (cheesecake-ul de la Kopel's) e atât de dorit, cuplurile (şi nu numai) decid uneori să ceară o singură porţie pentru două persoane.
În cazul cuplurilor înfigem cele două linguriţe "spate în spate", le punem într-o relaţie, ele atingându-se doar la vârful arcului de cerc. Aşezarea linguriţelor este inspirată de o poziţie clasică de somn în cuplu, când corpurile sunt orientate în sens opus, dar îşi lipesc fundurile unul de celălalt, păstrând astfel legătura emoţională şi, de ce nu, termică :) N-am văzut până acum pe cineva care să nu zâmbească la vederea acestei greşeli impardonabile ;) Mai citeşti tu pe net despre asta, sigur găseşti amănunte. Spor şi sănătate! ;)
gusteau
Nu am folosit habarnisme. Exact ce ziceam in comentariu e mai usor sa-ti protejezi parerea personala decat sa asculti in jur. O sa dai faliment si nu o sa stii de ce. Cred mai mult ca un restaurant il fac clientii care critica si nu patronul care gateste. Poti sa fii cel mai bun restaurant din lume daca nu ai clienti care sa critice inchizi a doua zi. Nu sunt asa de habarnist pe cat crezi tu. Ai niste video-uri postate pe youtube/site din care se vede clar cu ochiul liber ca faci niste greseli. Ca exemplu ma refer la reteta de pananasi: acolo zici "BRANZA DE VACI GRASA" nu exista asa ceva, spui ca in reteta nu se pune zahar BA DA SE PUNE, pui praf de copt cand de fapt in reteta clasica/originala nu se pune, se pune mai putina faina si se completeaza cu gris. Cand faci un video si zici ca tu nu faci papanasi ca la restaurante trebuie cineva sa te corecteze. Deci care dintre noi e mai habarnist? Eu am o scuza ca nu sunt proprietar de restaurant. Inca ceva daca tot sunt asa habarnist sa-ti mai zic o chestie.Stiai ca metalul din care e facuta lingurita poate avea reactie chimica cu prajitura si poate schimba gustul ei? Daca ai merge intr-un restaurant si ai primi ciorba cu lingura in ea ai manca? Din punctul meu de vedere bucataria nu e o joaca si nu e facuta sa distreze lumea. Gasesti mai multe detalii pe internet. Oricum e frumos ca incerci sa fii poet, poate ca un mic catren la adresa metropotamilor ar fi fost o solutie mai buna in locul unei ofensiva verbale.
:)
Eu nu gătesc în restaurantul meu decât la ocazii speciale, dincolo de comenzile obişnuite, de zi cu zi. Bucătăria de la Kopel's a fost încă de dinainte de prima zi de funcţionare în mâinile unor profesionişti cu atestat şi experienţă dobândită în minimum cinci ani de experienţă în alte părţi. Din acest motiv, îmi permit să nu fac papanaşi decât într-un clip de pe YouTube menit să demonstreze mai degrabă greşeli decât pricepere. Eu pot să-mi permit chestia asta :)
Linguriţa stă în prăjitură aproximativ 8 secunde, cât durează drumul farfuriei de la bucătărie până la cea mai îndepărtată masă din restaurant. Adică mai puţin decît este ea mânuită de beneficiar în interiorul porţiei de prăjitură :)
Bucătăria probabil că nu e o joacă, dar merită să distreze lumea măcar din când în când. Nu trebuie să fii de acord cu mine. Iar dacă răspunsurile mele ţi se par ţie o ofensivă, felul în care mi s-au adresat cei ca tine, cu dorinţa evidentă de a încerca să mă insulte şi vorbind despre lucruri fie neadevărate, fie presupuse, probabil că este o abordare civilizată iar eu sunt complet rupt de realităţile unei societăţi din care cu siguranţă nu fac parte. E ok, încerc să mă intersectez cât mai rar cu astfel de...situaţii :)
Kopel's există de doi ani şi jumătate traversând o perioadă în care în Bucureşti restaurantele se închid pe capete. Într-o zonă destul de obscură, pe o stradă fără vad comercial şi în condiţiile în care românii îşi restrâng din ce în ce mai mult cheltuielile. Avem relaţii atât de strânse cu oaspeţii noştri, încât e întotdeauna loc şi de sugestii, şi de adevăr spus fără nicio rezervă. Am spus "oaspeţii noştri", deci nu mă refer la aceia care dau cu presupusul fără să ne fi trecut pragul sau la aceia care s-au supărat că nu avem mititei decât cu precomandă şi nici ciorbe ţinute cu zilele prin frigidere.
Şi da, ne rezervăm dreptul de a ne selecta clienţii şi ultima frază de mai sus conţine una dintre metodele de selecţie. Restul...să fiţi sănătoşi.
Comentariu nou
Simplul fapt că există o explicație sau justificare pentru fiecare critică sau comentariu negativ exprimat de anonimii-care-cel-mai-probabil-mănâncă-mici mă face să îmi displacă puternic proprietarul acestui restaurant care-cel-mai-probabil-mănâncă găleți-de-caviar.
Frate, era păăăăr pe masă!!! și jeg... iar tu numeri 8 secunde în care se ating lingurițele și selectezi clientela!
Despre poze, meniuri si pareri
Nu ca ar avea legatura cu cearta, mancarea sau localul in sine, dar altora le merge bine cu poze expuse in retele de socializare. Culmea e ca niste romani au infiripat ideea si conceptul, bine totusi ca eu implementat-o la NY si nu in Buc: http://www.foodstory.ro/trenduri-stiri/romanii-revolutioneaza-lumea-restaurantelor-au-conceput-primul-meniu-realizat-pe-instagram
Cunosc foarte bine patronii de restaurante si mentalitatea lor. Clientelea lor se invarte in jurul celor cu bani facuti repede si cheltuiti poate si mai repede.
De ce sa incerci sa intrii in online cand "clientii din zona" isi fac FB (si nu cont de FB) doar pt a fi taguiti de cluburi in poze?? ;)
Pt Dl Copolovici vedeta
Fara suparare, am mancat acum ceva vreme in restaurantul lui Jamie Oliver din Cambridge. Fiind fan am facut poze cu un DSRL (ca tot are dl C probleme cu marimea aparatului), la masa, la bar ,printre mese ,cu bucataria, cu mancarea, cu bucatarii, cu chelnerii. Nimeni nu a avut vreo problema ba chiar nu eram singurii si am fost premiati cu un meniu.
Eu zic sa iti schimbi atitudinea si sa inveti sa te porti, ca nu conduci decat o bodega de cartier mediocra.