Paul - braserie (Universitate)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ca sa-i radem in nas vremii cenusii si insipide de afara, ne-am refugiat intr-un loc pe langa care treceam mereu, privind de afara inspre dulciurile frumos colorate, undeva de la o margine din Centrul Vechi din Bucuresti, de pe Elisabeta. "Wooow, vreau si eu aici!", auzeam trecatorii care ocheau produsele de dincolo de traditionalele vitrine negre de la Paul.

Povestea Paul a inceput in Franta anului 1889. In toamna lui 2011, Paul a poposit si la Universitate, deschizandu-si aici usile pentru cine nu ajunge in Dorobanti sau Baneasa. Adevarul e ca... functioneaza. Chiar daca te indrepti zilnic spre metrou, cu pasi grabiti, e imposibil sa nu-ti sara in ochi fericirea oamenilor care stau la mese si se infrupta din bunatati frantuzesti.

Paul - brasserie (Universitate) Paul - brasserie (Universitate)

Pacat ca, de dincolo de geamuri, senzatia e diferita. Primul lucru care nu ne-a placut la Paul a fost faptul ca oricine trecea pe strada putea sa vada exact ce si cat mananci, daca aveai ghinionul sa te asezi chiar la mesele "buclucase". Asa ca ne-am mutat intr-o alta incapere, mai micuta, si bine am facut. Ne-au placut candelabrul si tablourile supradimensionate, precum si scaunele moi, atat de diferite fata de cele inalte si incomode de la patiserii sau fast food-uri.

Bineinteles, nu am facut asta inainte de a comanda. Eram destul de indecisi, ceea ce ne-a facut sa apreciem mult rabdarea doamnelor care vindeau. Ne-am fastacit putin, dar ni s-a parut interesanta afisarea numelor produselor in franceza. Erau traduse si in romana, intr-o paranteza mica-mica, pentru clientii care nu au nici in clin, nici in maneca cu francofonia.



La masa am fost serviti prompt, insa am fost dezamagiti ca sandvisul si tartele nu erau incalzite. Poate ar fi fost frumos sa fim intrebati cum le dorim, dar poate trebuia sa specificam noi, asa ca nu cautam nod in papura. Nici n-am avea cum, caci din momentul in care am gustat fragezimea sandvisului (14,5 lei) si savoarea tartei cu branza si ciuperci (11,9 lei), am fost cuceriti. Blatul era proaspat si bun, iar ingredientele ni se topeau in gura.

Paul - brasserie (Universitate) Paul - brasserie (Universitate)

Am fost putin dezamagiti insa de uscaciunea bradutului cu topping de zahar, altfel foarte eye-candy (4,9 lei). Nici faimosul pain au chocolat nu ne-a convins ca merita sa ignoram oferta de croissanturi de la chioscuri (care costa numai 2 lei) si sa cheltuim, in schimb, dublu (4,2 lei). Am incercat si placinta cu branza. Ne e un pic rusine sa ii spunem asa, insa numele e pe masura gustului, care nu ne-a impresionat. Sa fim sinceri, ne-am fi asteptat la o tarta asemanatoare cu un cheesecake, insa placinta era aerata, deloc dulce si cam fara gust.

Paul - brasserie (Universitate) Paul - brasserie (Universitate)

Insa diferenta au facut-o produsele care nu pot fi cumparate de peste tot.

Am incercat tarta cu rubarba (11,9 lei) si am ramas placut surprinsi de gustul ei dulce-acrisor. Era aromata si fresh, cu un gust specific si delicios. Cu acelasi entuziasm trebuie sa vorbim si despre celebrele macarons (12,5 lei), care desi costa foarte mult, merita toti banii. Le-am incercat pe cele cu fistic si ciocolata, dar nu ne-am mai fi oprit. Papilele noastre gustative implorau sa fie rasfatate asa in continuare. Limonada de la Paul costa 13,9 lei, iar iaurturile sunt 6,9 lei.

Paul - brasserie (Universitate) Paul - brasserie (Universitate)

Cat despre ambianta, ne-am simtit ca-n micul Paris din micul Paris, caci la Paul, ca intr-o adevarata braserie pariziana, ne-am delectat doar cu melodii din tara unde branza nu lipseste din nimic. :) Printre altii, i-am auzit pe Joe Dassin, Zaz, Vanessa Paradis, Edith Piaf si Patricia Kaas. Gingasia melodiilor nu se prea potriveau insa cu domnul de la paza, pe care l-am fi preferat mai retras si mai discret, in armonie cu finetea localului.

Paul - brasserie (Universitate) Paul - brasserie (Universitate)

Per total insa, ne-am intoarce oricand aici pentru un desert savuros. Nu prea des, pentru ca preturile putin cam piperate de la Paul ar goli mult prea repede buzunarele lacomului Metropotam. :)

Voi ati fost acolo? V-a placut?

*In acest loc poti plati cu Ticket Restaurant





11 comentarii

Paul - braserie (Universitate)
Dani
#1 -

TOTUL E CONGELAT LA PAUL

Va zic eu k stiu de la maica-mea (lucreaza la sanitar-vet). Pretzuri mari care nu se justifica k totul vine CONGELAT din afara. Nu e nimik proaspat nu va facetzi iluzii!!

Paul - braserie (Universitate)
Roxa
#2 -

rly?

@Dani Ne indoim serios ca painea decongelata ar putea fi asa buna...

Paul - braserie (Universitate)
Amura
#3 -

Comentariu nou

Aluatul vine gata facut, congelat, ei doar il pun in cuptor. Este acelasi sistem ca la fornetti, produsele de panificatie mega image etc. probabil ca ingredientele folosite sunt mai de calitate ca la fornetti, insa tot congelate raman...

Paul - braserie (Universitate)
gusteau
#4 -

Nu e senzational!

Am fost la Paul in Lille, Franta. Nu mi s-a parut senzational. Am mancat un sandvici cu ton. Eu il puteam face mai bun acasa:) Gasesti genul ala de frantuzisme de care doar francezii sunt mandri.Produse similare poti sa-ti faci acasa sau sa le iei din supermarket la preturi cat se poate de decente.Apropo, croissantele de la Mega Image sunt mai bune decat orice croissant din Franta......sincer fara nici o exagerare.

Paul - braserie (Universitate)
Georgiana
#5 -

cei de la baneasa fac prajituri si la comanda

Paul - braserie (Universitate)
george
#6 -

Comentariu nou

Din punctul meu de vedere e o firma de .... patiserie... mai corect de "CACAO".....asta ca sa nu vorbesc "murdar"...de ce spun asta?...pentru ca sotia mea a lucrat 2 zile la ei.... e ceva ca in evul mediu "SCLAVIE"....nu isi permit personal ... iar pe cei pe care ii au... "menegerii" .. adica niste pustoaice cu fite si relatii ( probabil de tot felul) isi bat joc de personalul care prepara produsele congelate din franta.Personal care.. lucreaza ca robul 10-12 ore zilnic pentru 700 RON BRUT ... deci 500 in mana .... fara alte avantaje.... nici macar pauza de masa nu au .... sa mergi la WC trebuie permisiunea "Menegerului" .... chiar nu glumesc .. e realitatea ...cel putin asa e in feeria Baneasa..... poate in alt loc e mai bine ....dar .. pentru mine PAUL .... inseamna bani de aruncat pentru fitosi ..... daca cineva vrea sa ma contacteze sa discutam ... poate cineva din firma o poate face .... am scris asta pentru ca ... asa ceva nu am mai vazut ....sa lucrezi in caldura cuptoarelor de patiserie si sa nu ai nici macar apa .... sa iti vorbeasca menegera numai la misto... sa fi inchis in vestiar cand vine francezul in vizita si sa blochezi yala sa nu intre acolo....sa iti fie furati banii din poseta ...pentru ca nu ai vestiar...PAUL E O FIRMA DE CACAO....STIU CE SPUN... nu am nimic cu francezii...care au fost in "vizita" joi 6.06.2012....ei au vazut ce au vrut romanii sa vada....restul era "incuiat in vestiar" .. pe scurt ..SA VA FIE RUSINE PAUL... preturi mari dar bataie de joc pentru angajati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Paul - braserie (Universitate)
george
#7 -

RUSINE

Daca cineva vrea sa vada un contract de munca in care scrie printre altele ca…. pentru sambete si duminici lucrate personalul va fi recompensat cu 1 ..(UN LEU) lunar…..adresa mea de mail e .. george_mondy@yahoo.com… o zi buna

Paul - braserie (Universitate)
d
#8 -

asa e

Ce sa zic george are dreptate asta va spun in calitate de fost angajat ma bucur ca am scapat de acel magazin de fitosi

Paul - braserie (Universitate)
claudia
#9 -

Comentariu nou

Am lucrat la PAUL Universitate
1. produsele vin congelate
2. directoarea de magazin este varza
3. nu stie sa faca actele
4. nu stie sa organizeze, sa dea un sfat
5. actele pe care un director de magazin ar trebui sa le faca le face una dintre managere care este mai veche
6. vitrina varza mereu
7. mizerie
8. gandaci..........etc

Paul - braserie (Universitate)
simona
#10 -

rusine ai fortat mana care tea tinut pe linia de plutire rusineeee

rusine alina ai fortat omul de baza sa plece aaaa... si claudia in cazul in care nu stiai si era vb despre cristina nu mai lucreaza acolo

Paul - braserie (Universitate)
Didi
#11 -

Paul

Eu sapt viitoare o sa incep munca acolo,dar din ce am vazut aici...nu stiu ce sa zic....salariul nu este 7.....este de 950 de lei+ 21 de bonuri...program 8 ore pe zi,5 zile din 7....

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera