Papiota - Bar, Centrul Vechi

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Din fericire pentru Centrul Vechi, mai exista si baruri facute cu mult bun gust si cu multa imaginatie. Deci, exista scapare/salvare. Unul dintre cele mai originale baruri din Centrul Vechi este, fara doar si poate, Atelierul Mecanic. Asa cum spuneam si atunci cand l-am descoperit, ne-am dori sa se deschida cat mai multe locuri asemanatoare, care sa poata fi comparate pe bune cu cele din Berlin. Si au inceput sa apara.

Pe Lipscani, la numarul 43, o sigla cu o masina de cusut ne-a atras atentia, dar si numele: Papiota. E adevarat, la inceput era sa nu-l bagam in seama, avand in vedere ca inainte zona era plina de croitorii cu nume asemanatoare. Am urcat la etajul 1 al cladirii si am descoperit un alt loc in stilul Atelierului Mecanic. Comparatia e inevitabila, ba, mai mult, ne-am aventura sa spunem ca Papiota este varianta pentru fete sau feminina a Atelierului Mecanic - baietii beau o bere printre scule si masinarii in Atelier, iar fetele dau shot un degetar de tarie in Papiota.

Totul, de la usa de la intrare, pana la meniu, este scufundat in ostalgie, cu multa atentie pentru detalii.

Papiota Papiota Papiota Papiota

Masutele sunt foste mese de masini de cusut, iar masinile de cusut le intalniti peste tot: la bar, la baie, pe unele mese, fie ca e vorba de Veronica, Ileana sau modele mai vechi, de epoca. Intregul design al barului se invarte in jurul papiotei. Deasupra masutei de la intrare, confectionata dintr-o masa veche de calcat, este prinsa sigla de la o croitorie comunista, stirbita de cateva litere. Daca inainte, pe ea se calcau salopete, halate si uniforme, acum se consuma cocktailuri cu nume ca: Scotch&Stofa, Catifea, Pepit, Ecosez etc.  

Papiota Papiota

Peste tot veti intalni si colaje din revistele pentru femei din comunism, cu tipare, cu sfaturi cochete sau practice si titluri amuzante (Doriti sa va imbracati in ton cu moda?). Tiparele sunt lipite atat pe usa de la intrare, dar sunt imprimate si pe meniu - este vorba de acele tipare din reviste tip Burda, dupa care mamele noastre isi faceau rochii si fuste home made. Papiotele le gasiti la bar, printre sticlele colorate de bautura.

Papiota Papiota

Apropo de meniu, preturile sunt un pic peste medie: cocktailurile costa 21 de lei, un pahar de vin 12 lei, un Grolsch la sticla 9 lei, un ceai 8 lei. Dar gasiti si preturi accesibile: espresso 6 lei, Ursus Black (500 ml) 8 lei, Aperol Fizz 12 lei, un Cuba Libre bun la 16 lei sau o Cola 6 lei. 

Muzica este si ea pe masura locului si se potriveste ca ata in ac: un mix de soul, funk, electro si disco. Iar in noptile din week-end se lasa cu party, cu Dj si cu muzica pe care poti spune ca esti elegantly wasted.

Papiota Papiota

Papiota este unul dintre barurile pe care trebuie neaparat sa le bifati, este un loc cool, prietenos si unul dintre barurile din Centrul Vechi cu care nu gresesti daca te mandresti.  

7 comentarii

Papiota - Bar, Centrul Vechi
elena
#1 -

asemanare izbitoare?

atelierul mecanic si papiota sunt atat de similare pentru ca sunt gandite de acelasi arhitect, domnul Cristian Corvin; eu cred ca n-ar fi rau sa se cunoasca aspectul asta.

ps: si laboratorul.

Papiota - Bar, Centrul Vechi
mihai
#2 -

program

E deschis cumva si ziua ?

mersi

Papiota - Bar, Centrul Vechi
florin
#3 -

....

am fost aseara: atmosfera placuta, preturi normale pt centrul vechi (8 RON halba de Grolsch, 12 RON 50 cl Jameson). Ce nu mi-a placut este fumul din local: instalatia de aer pare depasita de situatie, asa ca a trebuit sa stau cu geamul deschis toata seara (noroc ca nu era ger afara).

Papiota - Bar, Centrul Vechi
mircea
#4 -

Comentariu nou

elena are dreptate, se cunoaste mana aceluiasi designer :P
Papiota imi place mai mult decat Atelierul, are o atmosfera care inca nu a dat in hipstereala obosita. preturile decente, cade Centrul Vechi, din pacate oferta de produse nu e prea variata ... vedem pe mai departe

Papiota - Bar, Centrul Vechi
Andra
#5 -

Comentariu nou

Mmmm, ce local interesant. O sa-l vizitez la urmatoarea oprire in Bucuresti! ;)
pese: Mi-a placut comparatia "ca ata in ac" :))

Papiota - Bar, Centrul Vechi
opapadie
#6 -

Comentariu nou

Arata foarte bine si are atmosfera, servire, preturi si view ok :)

Papiota - Bar, Centrul Vechi
George
#7 -

Foarte cool

Am fost aseara....foarte misto locul. Servire cu "zambetul pe buze", oameni faini de toate genurile, muzica buna, preturi de "Lipscani"...dar una peste alta mi-a placut mult. Revin :)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera