Pain Plaisir - brutarie si patiserie artizanala si exceptionala

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pain Plaisir este o brutarie/patiserie frantuzeasca proaspat deschisa in "micul nostru Paris". Sambata am trecut si noi pe aici pentru a ne incepe ziua cu o cafea buna si cateva produse de patiserie, care s-au dovedit a fi exceptionale. La plecare am mai luat si la pachet pentru a ne alimenta plimbarea prin parcul Kiseleff, aflat la o aruncatura de bagheta de Pain Plaisir.

Inauntru te simti brusc ca un turist in orasul tau, pentru ca din spatele tejghelei se tot aud propozitii in franceza si engleza, printre care se mai strecoara si cateva cuvinte in romana. E un sentiment placut, la fel de placut ca si painicile, croasantele sau tartele proaspat scoase din cuptorul de aici.

Pain Plaisir Pain Plaisir

Locul arata foarte bine, fiind aranjat destul de simplu, dar cu mult bun gust. Si chiar daca este destul de mic, se poate sta si inauntru la o cafea si un croasant sau la ce-ti face tie cu ochiul din vitrina generoasa a patiseriei.

Amabilitatea este la ea acasa. Daca intrebi, vei afla o gramada de lucruri interesante despre felul in care este facuta painea (care poate fi si gustata), despre ingredientele folosite si despre retetele produselor de patiserie de aici si multe altele. De asemenea, ti se ofera din partea casei apa de la robinte (filtrata), un lucru care noua ne-a placut.

Pain Plaisir Pain Plaisir Pain Plaisir Pain Plaisir

Toate produsele pe care le-am incercat au fost excelente, poate si pentru ca la Pain Plaisir se lucreaza cu multa atentie si pasiune, iar acest lucru se simte si se vede. Noi am incercat asa: croissant au vrai beurre, pain au bon chocolat si la plecare o bagheta cu cereale, foarte satioasa si gustoasa. Pe langa produsele de patiserie, am mai cerut si un ceai negru si o cafea cu lapte, iar suma achitata la plecare s-a ridicat la 30 de lei.

Preturile sunt un pic mai piperate, dar nu regreti nicio clipa ca trebuie sa scoti ceva mai mult din buzunar. Ca sa va faceti o impresie: un esspreso este 8 lei, un ceai 7 lei, o cafea cu lapte 11 lei, un croasant 5 lei, o tarta micuta 15 lei, cea medie 40 de lei, paine integrala 9 lei/franzela, baghete cu seminte 6 lei. Painile mari se taie in functie de gramajul dorit (Polka - 24 lei/kg). 

Pain Plaisir Pain Plaisir

Cat am stat noi inauntru, rasfoind reviste si lenevind la cafea si produse de patiserie frantuzesti foarte bune, au venit destul de multi oameni pentru a se aprovizina cu paine si alte bunatati de la Pain Plaisir. Printre cei care si-au facut cumparaturile de aici s-a numarat si Gabriel Liiceanu (asta asa, ca o picanterie).

Daca vreti sa incercati o paine excelenta, satioasa si gustoasa, facuta dupa reteta frantuzeasca si sa descoperiti un nou loc din Bucuresti in care lucrurile sunt facute cu pasiune, treceti neaparat pe la Pain Plaisir, o sa va placa. Noi sigur o sa-i mai vizitam!

Vezi mai multe poze de la Pain Plaisir

2 comentarii

Pain Plaisir - brutarie si patiserie artizanala si exceptionala
bogdan
#1 -

Comentariu nou

croasant? chiar asa?

Pain Plaisir - brutarie si patiserie artizanala si exceptionala
Amalia
#2 -

din dex

CROASÁNT, -E s. n. corn preparat din foitaj. (< fr. croissant)

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera