Origo - simplitate, bun gust si multa pasiune pentru cafea

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

La 2 pasi de Energiea, in marginea dinspre Lipscani din Centrul Vechi din Bucuresti, s-a deschis de curand o cafenea mica dar foarte cocheta, care pune mare accent pe calitate si-si educa clientii in ceea ce priveste cafeaua, felul in care se prepara si consuma aceasta. Cafeneaua se cheama Origo si este deschisa de Mihai Panfil, unul dintre cei mai talentati si apreciati barista din Romania.

Ca sa fim sinceri, pe noi ne-au atras cescutele atarnate deasupra barului, le-am observat in timp ce ne plimbam prin zona si, fara sa stim mare lucru despre noua cafenea, i-am trecut pragul. Am descoperit un loc in care cafeaua vine la pachet cu lectii interesante despre procesele complexe prin care trece bobul de cafea pentru a obtine unele dintre cele mai bune sortimente din lume. Iar cafeaua a fost exact ca in povestile lor: excelenta.

Origo Origo

Origo este si un loc care-i va incanta pe nefumatori, pentru ca inauntru nu se fumeaza, din motive ce tin de aroma, gustul si calitatea cafelei care se prepara inauntru. Oamenii de aici sunt foarte amabili si va vor spune unele dintre cele mai fascinante povesti despre cafea. Ne-a mai surprins si faptul ca am primit apa din partea casei (e adevarat, ne-am obisnuit si prost, de multe ori intamplandu-se sa platim mai mult pe apa decat pe cafea), dar si atmosfera placuta asigurata si de un soundtrack cool si relaxant (The xx, Massive Attack etc.).

Dupa cum ni s-a spus, sortimentele de cafea servite aici se schimba de la zi la zi, asa ca e foarte posibil ca preturile sa varieze si ele. In orice caz, ca sa va faceti o impresie, un espresso costa 5-7 lei, o cafea long black 7 lei, un cappuccino 8 lei si o cafea cu lapte 14 lei.

Se servesc si ceaiuri, cu aceeasi atentie pentru calitate ca si cea pentru cafea, acestea costa 13 lei. Exista si limonade - 15 lei sau freshuri - 12 lei. O bere la 0,33 costa 9 lei, un Irish coffee 20 de lei, dar va exista si o serie de cocktailuri speciale, incepand cu perioada din care cafeneaua va functiona si in regim de bar (de pe 29 martie, in fiecare zi, dupa ora 20:30).

Origo Origo
Noi am incercat un espresso si o cafea cu lapte, ambele foarte bune

De aici se pot lua cafele si ceaiuri si la pachet, ustensilele sau echipamentele profesioniste pentru aplicarea celor mai cunoscute metode de brewing. Ceaiul pentru acasa costa 26 de lei - 50 g. Cafeaua pentru acasa costa 68 de lei - 250 g.

Asa cum se poate vedea si din poze, locul este amenajat cu mult bun gust si simplitate, cu meniul la vedere, scris cu creta pe o tabla neagra, cu mese si scaune fara inflorituri, iar singurele decoratiuni sunt obiectele care se folosesc la prepararea cafelei.

Origo Origo

Daca iubiti cafeaua, Origo este locul perfect pentru a va testa cunostintele si gusturile in materie de cafea. Noi zicem ca o sa va placa, e altceva. E facut cu multa pasiune pentru cafea, pentru pasionatii de cafea.

Vezi mai multe poze din Origo

4 comentarii

Origo - simplitate, bun gust si multa pasiune pentru cafea
Ovidiu
#1 -

Comentariu nou

Santa Maria din Peru, chiar 68 lei pentru 250 g cafea? E torefiata in fata ta, e cafea dintre cele mai cele?

Origo - simplitate, bun gust si multa pasiune pentru cafea
ciocolatacufistic
#2 -

Recomand

Cu siguranta pasiuea pentru cafea se simte de la atentia pentru detalii. Atat pentru preparatele care te imbie care mai decare cu arome exotice, ambientul inedit cat si pentru naturaletea si amabilitatea cu care personalul te trateaza.
Voi reveni aici pentru combinatia castigatoare intre produse de calitate, atentie pentru detalii, comfort ambiental si personal amabil.
Este locul care-ti comfera o atmosfera degajata si relaxata in timp ce savurezi o cafea excetionala sau un ceai cu poveste.

Origo - simplitate, bun gust si multa pasiune pentru cafea
Carmen
#3 -

Mergi acolo, nu vei regreta.

Cafea cu gust de exceptie,ambient pe masura,personal amabil care a reusit sa transforme intr-o"poveste"clipele petrecute in acest loc special.O zi banala poate deveni una de neuitat in cafeneaua Origo.

Origo - simplitate, bun gust si multa pasiune pentru cafea
Marius
#4 -

Pe afara-i vopsit gardu'...

Din pacate am avut o experienta negativa cu aceasta "locanta". Sambata asta de 8 martie, pana sa ma duc la un spectacol cu iubita (ea fiind pasionata de cafea), am zis sa o duc la Origo . Citisem cronica la voi, inspectasem pagina lor de FB si pe la 19 eram acolo. Spatiu mic dar totusi erau 2 mese libere pe care scria rezervat. Am intrat si in dreapta usii 2 flacai preparau cafele la un aparat. Intreb daca se poate bea o cafea pentru o jumatate de ora, unul din ei spune ca trebuie sa vada la ce ora sunt programate rezervarile si merge la bar unde se mai afla o d-soara. Discuta ei putin si vine "fata" la noi sa spuna ca au masa libera dar nu mai servesc cafea. Pai? Ultima comanda de cafea tocmai se prepara, spune ea si urmeaza sesiunea de cocktail-uri. Era putin trecut de ora 19, stiam ca partea cu cocktail-uri e de la 20.30 si am insistat totusi sa ne faca o cafea. Nu se poate zice ea daca vreti o cafeluta veniti maine la 9. A doua zi era duminica, am prins ironia, am multumit si am "zburat" in cautarea alt loc (Nonna Mia, o gelaterie pe Calea Victoriei cu produse excelente si personal mai mult decat amabil).
Oti avea stimabilor cea mai buna cafea din Bucuresti, probabil de pe Pamant :), dar conteaza mult cum tratezi clientii. Asa ca pentru mine cel putin, nu existati pe agenda de cafenele-baruri. Fitze...

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera