Old Havana - bar

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Old Havana e un alt bar din Centrul Vechi, dar unul in care nu ne-am simtit tocmai bine primiti. Si pe buna dreptate din moment ce am fost intrebati la sosire daca nu am prefera sa stam la vecinii de la parter, la Gin Factory, pe motiv ca nu aveau barmani. Da, locul parea abandonat, era frig si intuneric ca in Hotel Cismigiu candva, dar noi chiar voiam sa vedem cum e in Havana, macar in varianta bucuresteana.

Acum ca stim, credem ca era mai bine sa ramanem cu impresia unui loc misto care sa aduca franturi cubaneze in capitala decat sa fi vazut cum e la Old Havana. Locul initial pustiu cu niste gazde tare prietenoase a inceput incet, incet sa fie animat, dar tot cufundat intr-o lumina difuza ca apoi iar sa se faca intuneric in partea in care ne aflam noi.

Old Havana - bar Old Havana - bar
Old Havana - bar Old Havana - bar

La un prim contact cu locul poti sa fii usor impresionat. Toate culorile puternice pe care le-am vazut in documentarele despre Cuba, toata veselia cromatica care zacea in perceptia noastra despre ce inseamna insula lui Fidel Castro erau acolo pe pereti si in toate elementele de decor. Scaune colorate, mese pictate intr-un zambet de nuante, toti eroii Cubei imortalizati in desenele din local, lemn in combinatie cu ceramica pictata, ce sa mai, nota 10 pentru decor. Si camera de trabucuri, Old Havana Cigar Club, un pic rupta din peisajul nebuniei de culori, e un loc bine pus la punct. Pacat de restul.

Preturile sunt destul de mari, meniul e acelasi de la Gin Factory, nimic personalizat, nici macar un cocktail care sa ne faca sa na simtim ca-n Havana. Ca sa intelegeti, berile la draft incep de la 7 lei, cele la sticla de la 9 lei, cafelele au preturi incepand cu 8 lei, cocktail-urile de la 20 de lei incolo si tot asa (meniul complet, aici).

Old Havana - bar Old Havana - bar

Muzica...unde sunt ritmurile cubaneze, de ce nu am auzit melodiile celor de la Buena Vista Social Club sau ritmuri de guajira si bossa nova? De ce acelasi radio comercial de care ne-am plictisit, de ce aceleasi triste piese intr-un loc asa frumos care ar fi inflorit sub ritmurile tarii mama?! Of...

Nu vrem sa tragem concluzii legate de acest loc si sa ne pripim in verdicte. Am vrea sa credem ca sunt la inceput si ca cele de mai sus ii vor ajuta sa creeze un spatiu in ton cu un design care, momentan, e asul din maneca acestui loc.

Old Havana - bar Old Havana - bar Old Havana - bar
Old Havana - bar Old Havana - bar

E frumos la Old Havana, dar momentan doar cat sa intri, sa bei ceva repede si sa pleci. Asteptam sa ne si transmita ceva si sa ne faca sa ne simtim ca intr-o oaza cubaneza cu o Cuba Libre geniala, cu o muzica care sa ne unga pe suflet si cu oameni asa cum ii stim noi din filme pe cubanezi. Deci, nu tragem nicio concluzie acum si asteptam sa ne spuneti voi cand se schimba ca sa-i mai facem o vizita batranei Havana.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera