Nou in Bucuresti: Pals, cafe-bar de Smardan

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Precum ciupercile dupa ploaie, apar si carciumioarele in centrul vechi. Acum cateva zile va spuneam ca s-a deschis Curtea Berarilor pe Selari, ieri am mai descoperit inca o noutate pe Smardan, vizavi de Charme.

Pals ii zice si n-am rezistat tentatiei de a vedea cat de prietenosi or sa fie cu noi, conform etichetei de la intrare.

E impartit pe 2 niveluri - jos nefumatorii, iar sus, ca tot e o caracteristica a fumului sa se inalte, sus, mai sus, apoi sa incetoseze tot barul - fumatorii. Din fericire nu era nimeni la inceputul serii, nici sus, nici jos, deci atmosfera era de-a dreptul diafana.

Ne-am asezat sub o aplica de fier forjat, pe bancute de lemn tip berarie si am admirat conducta solida care ne trecea pe langa bretoane si care dadea un iz industrial peretilor de caramida. Interesant. Probabil neintentionat :)

Cafe bar fiind, ne-am uitat mai intai la alcoolice si cafele, sa ne facem o idee generala de portofel si diversitate: cafele 4-5 lei, multe variatiuni de ciocolate calde cu o mie de arome - 8 lei, limonade albastre de la curaƧao (varianta nealcoolica, probabil) - 7 lei.
Berea: 4 (Skol si Holsten), 6 (Tuborg), 7 (Carlsberg) si 11 (Guinnes-ul), vinuri frantuzesti si portugheze (56 lei) si ceva romanesti: Rose de Vanju Mare, Castel Bolovanu, Prince Mircea, etc. pe la 36 lei. Dupa cateva incercari soldate cu "din pacate n-avem", am ales un merlot sec.

- Daca vi se pare prea acru, puteti sa-l combinati cu cola sau pepsi.

Ha. Haha. Nu, multumim frumos. Ironia facu sa fie intr-adevar cam acru, dar n-am cedat tentatiei de posircificare a amaratului de merlot. Un alt lucru care ne-a amuzat a fost metoda de scoatere a dopului, care parea impuscat, mai degraba decat tirbusonat. Ei, nu face nimic, loc nou, chelneri noi, clientul trebuie distrat :)

Desi are un meniu destul de bine garnisit, nu i-am spune restaurant, e mai degraba un bistro/cafe-bar. O privire scurta in meniu: ciorbe 7-8 lei, antreuri 8-10 lei, feluri principale: 10-14 lei puiul, 14-25 porcul si 32-36 vaca. Cam scumpa bovina. N-am incercat-o, sa vedem daca-si merita pretul, ca noi vrem sa devenim vegetarieni.

Nu avem nici aprecieri asupra bucatariei de la Pals in general, pentru ca veniseram pregatiti mai degraba de baut decat de mancat, dar am dori sa precizam si sa se consemneze ca notiune general valabila in industria salatelor ca rosiile cu branza au deasupra branza, nu dedesubt castraveti si ceapa. Ah, si au branza, daca nu era clar din titlu.

In rest nu ne-am prea distrat, pentru ca nu am vrut sa ne uitam la nici unul din televizoarele mari cu Realitatea pe ele si nici n-am inteles nimic din muzica. Exista, cu siguranta, la un nivel potrivit, dar era de-a dreptul invizibila si insipida. Spre deosebire de cascavalul pane, care a fost bunicel si gata repede.

Concluzie? Vreo 6 stelute (din 10), cu potential de crestere, daca renunta la stiri mute, la muzica proasta si daca se aprovizioneaza mai bine. Asa cum se anunta pe placuta de la intrare, gazduiesc si mini-petreceri, ceea ce e chiar o idee buna, pentru ca e micut, dar are atuul constructiei dublu-etajate, deci nu s-ar simti inghesuiala.



1 comentariu

Nou in Bucuresti: Pals, cafe-bar de Smardan
andrei
#1 -

Dezamagire

Era a doua zi de Craciun din anul 2011 si decidem sa mergem cu cativa prieteni sa ciocnim un pahar de vin. Surpriza: aflam ca suntem obligati sa cumparam si ceva de mancare. Mancasem inainte asa ca nu aveam nevoie.
Am plecat si decis sa nu mai mergem niciodata intr-un astfel de loc!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera