Museo, noua cafenea de la muzeu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Poti sa spui ca ai fost la "vernisajul" unei cafenele? Da, daca acea cafenea este intr-un muzeu. Daca ea se mai numeste si Museo si daca este by BarKa, atunci sa o luam de la capat:

Aseara am fost la vernisajul cafenelei Museo, anuntata din toamna anului trecut, incercata de revelion si deschisa abia acum, in aprilie.

Cafeneaua s-a asezat la parterul Muzeului de geologie (sau, cum dadea cineva indicatii la telefon aseara, "Muzeul de pietre, da, da ala de vizavi de Muzeul Taranului. Nu, nu al Satului!")

O mica paranteza. De ce Muzeul Taranului e cool si trendy si stie toata lumea unde e? Pentru ca ne place atat de tare traditia seculara a romanismului? Nu, pentru ca are club si terasa. Si face targuri faine de maruntisuri si mancare. Ei bine, daca totul va merge frumos, si "muzeul de pietre" atat de nedreptatit de urbea fara respect pentru varstele geologice va deveni un punct de reper cool in zona Pietei Victoriei.

museo

Pentru ca s-a deschis Museo! (Am inchis paranteza de mai sus, daca nu v-ati prins).

museo

Trebuie sa mergeti, este o combinatie sic si eleganta de salon de bal (muzeul are incaperi foarte inalte), cu ferestrele drapate in catifele grele si pervazurile arzand de lumanari, si cafenea moderna, cu scaune si taburete de plastic transparent sau mici fotolii albe.

museo
... si o tenta de psychedelic 70s pe alocuri

museo

Probabil ca jumatate o sa va bucurati sa auziti ca nu se fumeaza deloc inauntru (regula muzeului). Cealalta jumatate care v-ati pleostit, o sa va bucurati si voi cand o sa aflati ca in 3-4 saptamani se va deschide si terasa. Afara, sub copacii de pe Kiseleff.

museo

museo

Museo nu este doar o cafenea. O cafenea dintr-un muzeu are un standard de mentinut si o stacheta de sarit. Astfel, Museo e o cafenea cu cantec. Un fel de café chantant, ca sa nu zicem chiar café-concert. Aseara am ascultat o mica trupa de jazz (gipsy jazz, daca am inteles noi bine?), cu acordeon, contrabas si doua chitari, si am inteles ca pe mica scena a cafenelei se va putea auzi frecvent muzica live.

museo

museo

Am mai observat pe hol (unde gresia caroiata impreuna cu lumanarile si cu draperiile visinii dau o atmosfera coloniala) si o proiectie de fotografii si ne-am bucurat, pentru ca asta inseamna ca la Museo va veni in scurt timp si arta vizuala. Metropotamul ii ureaza noii cafenele multe vernisaje si seri la fel de frumoase ca cea de deschidere.

Museo se afla la parterul Muzeului de Geologie, soseaua Kiseleff nr. 2, cum intri pe stanga.

museo5 comentarii

Museo, noua cafenea de la muzeu
Alex
#1 -

Comentariu nou

Pentru inceput arata "altfel" (a se citi cu sensul pozitiv:) )

Museo, noua cafenea de la muzeu
Florin Gherghina
#2 -

de Museo

Hello,

hmm, se pare ca mai avem un nou loc de relaxare dupa o zi de serviciu, un nou loc de iesit cu prietenii la o vorba buna. nice...

Spor si o zi buna si multumim metropotamilor pentru munca lor.

Florin

Museo, noua cafenea de la muzeu
alex
#3 -

ora

numai daca nu ar fi deschis doar pana la 7... asa ca parte "dupa o zi de serviciu" pica.

Museo, noua cafenea de la muzeu
amdraci
#4 -

senzational?

o cafenea intr-un muzeu suna asa senzational de parca ai spune un submarin in burta unui pelican....

come on, nu are nimic senzational decat un articol bun pe metropotam :D

Museo, noua cafenea de la muzeu
cionut
#5 -

"regula muzeului"

am fost si mi-a placut. arata bine. drumul pana la toaleta e un pic cam lung, dar daca pleci din timp e ok :P
singurul lucru care m-a deranjat este acela ca se fumeaza... si la acesta participa si angajatii :( foarte urat!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera