Mica Elvetie din Centrul Vechi al Bucurestiului - locul scump unde poti manca un pranz accesibil si delicios
Mica Elvetie are un nume de loc scump, cu preparate minutios preparate si servite elegant. Asa ca am mers sa vedem despre ce e vorba si, mai ales, daca numele este in concordanta cu ceea ce exprima.
Dupa ce am stat la coada in Centrul Vechi, dupa un grup de turisti si dupa alte persoane in cautare de mese la umbra, am scapat de aglomeratie si am ajuns pe terasa la Mica Elvetie, pe strada Franceza nr 60.
Atmosfera era mult mai linistita aici, iar domnisoara care ne servea ne-a intampinat cu zambetul pe buze.
Oferta de pranz nu era trecuta in meniu, insa am aflat de ea, cerand recomandari: 29 de lei un fel principal sau 39 de lei o supa, un fel principal si un desert.
Meniul ne-a facut cu ochiul, mai ales ca citisem povesti despre priceperea bucatarului-sef Jakob Hausmann si voiam sa verificam daca zvonurile sunt adevarate.
Am nimerit ziua vegetariana.
Ce am comandat
Meniu de pranz (39 de lei): supa-crema de morcovi, vinete la cuptor cu dovlecei, ardei si sufleu de cartofi, placinta de mere.
Supa-crema de morcovi a fost tare gustoasa, mai ales dupa ce am adaugat sare de mare si putin piper. Ne-au placut si crutoanele, pe care le-am rontait si in afara supei, ca pe niste snacksuri.
Vinetele cu dovlecei, ardei rosu si galben nu ne-au incantat la fel de tare. Sufleul de cartofi a fost ok, insa niciuna din ele nu a avut savoare. Poate ca este genul de mancare pe gustul vegetarienilor. Senzatia a fost de mancare-de-regim, fara aroma. Ne-a parut rau ca nu am nimerit meniul de cu o zi inainte, care continuse clatite cu pui si curry.
Placinta de mere a venit insotita de o cupa cu inghetata de vanilie. A fost un desert proaspat, gustos, acrisor si racoros.
Aripioare de pui cu sos de usturoi (24 lei) si cartofi wedges (8 lei)
Portia a fost atat de mare incat, desi am mancat 2 persoane, tot au mai ramas la final 5 aripioare. Au avut cantitatea potrivita de ulei si nu au fost deloc gretoase. Sosul a fost intr-adevar delicios. Cartofii wedges - la fel de reusiti. Desi vorbim despre mancaruri "prajite", nu am plecat cu senzatia aceea grea pe care ne-o da de obicei fast-foodul. Ni s-a confirmat ca cei de la Mica Elvetie folosesc ingrediente de calitate.
Ceea ce ne-a placut, a fost ca locul are 2 meniuri: unul de terasa, mai accesibil, si unul de restaurant, cu specialitatile bucatarului. Astfel, daca stai pe terasa iti poti comanda supa Gaspacho (17 lei), platou cu legume proaspete si 3 sosuri: tartar, calypso, tzatziki (19 lei), hamburger de vita (25 lei), cheese cake (14 lei) sau garnituri (8 lei).
Daca alegi meniul de restaurant, gasesti specialitati mai multe feluri de supe (9-17 lei), aperitive (31-36 lei jumatate de portie), specialitati din vitel (58-90 lei), fondue (98 lei). O masa indestulatoare se ridica la 150-200 de lei.
Cat despre bautura, apa sau sucurile sunt 8 lei, limonada 14 lei, berea 7-12 lei, iar cafeaua 8 lei.
Servirea
Comanda a venit destul de greu. Am asteptat vreo 10-12 minute pentru Coca-Cola (8 lei) cu gheata. Dupa alte 5-6 minute a venit si lamaia, care fusese omisa din greseala. Supa-crema a ajuns in vreo 30 de minute, apoi am asteptat mai putin pentru felul principal si desert.
Cum v-am mai sfatuit si prin alte cronici, e bine sa nu vii atunci cand "mori-de-foame" pentru ca vei ramane cu impresia ca dureaza o eternitate.
Desi am avut cam mult de asteptat (si da, ne era tare foame!), servirea a fost ok, domnisoara ne-a servit si ne-a vorbit cu amabilitate.
Atmosfera
Pe terasa, atmosfera e linistita, aproape ca nu iti vine sa crezi ca te afli in Centrul Vechi. Muzica abia se aude, in surdina, playlistul contine melodii oldies but goldies. Cand am ajuns, era o melodie de Joe Dassin.
Ne-au placut suporturile pentru farfurii cu harta Elvetiei si am admirat ca tacamurile erau atat de lucioase, incat le puteai folosi pe post de oglinda. Un punct in plus, pentru identitatea locului au obtinut cu farfuriile branduite "Mica Elvetie".
Gasiti mai multe poze aici.
Concluzia
Mica Elvetie este un loc scump, dar iti ofera o experienta placuta, atat la nivel de servicii, cat si la nivel culinar. Il recomandam, in special pentru oferta de pranz, care il transforma intr-un restaurant accesibil, dar si pentru cine romantice sau pentru amatorii de vanat.
am fost
- dureaza foarte mult pana te baga cineva in seama
- aici ciorba de legume se serveste cu multe cubulete de carne (explicatia: la cerere se adauga si carne - eu nu am cerut asa ceva!)
- spaghetele cu legume sunt incredibil de uleioase si gretoase (dupa mirosul si gustul uleiului presupun ca au folosit ulei de porumb - posibil sa ma insel)
- preturile sunt INCREDIBIL de mari pentru ce se ofera: nu ma deranjeaza ca este scump atat timp cat preparatele sunt pe masura
- meniu de pranz la 39 de lei?!?! "pranz accesibil"? :)))
- un singur plus: locul arata foarte bine
nu recomand!
Mica Elvetie cel mai bun restaurant cu specific
-Specialitatea casei muschi de vita pe piatra incinsa - nemaipomenit
-biftec tartar pregatit la masa ca la carte
-supa de rosii proaspata si buna
-tiramisu cu fructe de padure si parfait de portocale cu ciocolata flambat de ospatar la masa fff delicioase
revenim cu placere !