Meze, taverna greceasca alb-albastra din Centrul Vechi din Bucuresti
In Centrul Vechi din Bucuresti, pe micuta strada Nicolae Tonitza, exista un restaurant tare ridicat in slavi in ultima vreme, asa ca nu puteam sa nu-i trecem si noi pragul. Vorbim despre Meze, noul loc din Bucuresti care se lauda a fi cel mai apropiat de conceptul unei taverne grecesti. Am fost, am vazut, ne-a cam placut.
Ce iti sare prima data in ochi la Meze este combinatia cromatica alb-albastra, omniprezenta pe fetele de masa cadrilate si in decoratiunile din interior. Imposibil sa nu te duca cu gandul la mare, aer sarat si concediu petrecut printre casute care arata la fel. Chiar e de efect, noi am fost curpinsi de relaxarea specifica vacantei de cum am pasit inauntru. (Erau prea multi clienti ca sa apucam sa facem poze peste tot fara sa-i deranjam, asa ca gasiti mai multe poze aici).
Insa fiti atenti la fresca nefireasca de pe tavan - daca ar fi fost pe bune, am fi spus ca e kitschoasa, dar privind-o mai atent ne-am dat seama de parodie si ne-a pufnit rasul. Totul parea in rest in regula la Meze, pana ne-am asezat la masa. Am fi preferat sa fie o idee mai curata si nu atat de plina de firmituri. Cineva din spatele nostru a returnat un pahar, solicitand sa-i fie adus altul "fara microorganisme si ecosisteme pe fund", asa ca Meze poate ar mai trebui sa lucreze la capitolul ingrijire si curatenie.
Nici serviciul nu este atat de ceremonios si plin de solicitudine ca la un restaurant ceva mai high class. Nu ca i-am fi simtit lipsa, dar parca ne-ar fi placut sa ni se ureze "sa va fie de bine!" dupa ce-am terminat masa. Nu-i nimic, putem depasi conventiile sociale de conjunctura, mai ales ca, in rest, ospatarii au fost prompti, rapizi si respectuosi.
La capitolul mancare, ne-a fost tare greu sa ne decidem ce sa incercam. Pana la urma am ramas la moussakas - musaca traditionala de vinete, alaturi de carne tocata si sos bechamel (29 de lei), desi ne-au mai facut cu ochiul hirino me damaskina kai mila, adica o combinatie interesanta de carne de porc cu prune si mere (52 de lei), feta tiganiti - branza feta infasurata in foietaj, marinata in miere de pin, otet balsamic si susan (38 de lei) sau midia saganaki - scoici coapte cu ardei verde si mirodenii in sos de mustar (47 de lei).
Nu ne-a parut insa deloc rau de alegerea facuta. Am primit musacaua alaturi de paine proaspata, cu gust deosebit de oregano, miez pufos si coaja crocanta, iar intreaga combinatie a fost atat de buna si de satioasa, incat cu greu ne-am mai lasat ispititi si de alte bunatati din meniu. Neaparat sa incercati musacaua daca ajungeti la Meze, o recomandam!
Deserturile de la Meze (de fapt toate preparatele) ni s-au parut cam scumpe, chiar si pentru Centrul Vechi din Bucuresti, toate depasind 20 de lei. Noi am mai incercat portokalopita - placinta traditionala greceasca cu portocale (24 de lei) si ne-a placut, insa nu ne-a incatat peste masura nici cantitatea, nici calitatea. Poate va reorientati catre altceva, o placinta cu gris (22 de lei) sau baclava (27 de lei).
Si la capitolul bauturi vorbim despre preturi destul de piperate: apa plata si suc la 250 ml - 8 lei, limonada - 12 lei, ceaiuri grecesti - 12 lei, cafea - 10 lei, cocktail-uri - intre 16 si 22 lei, vinuri - 15 lei paharul, 40 de lei o jumatate de litru, iar un mic shot de ouzo, daca tot vorbim de Grecia, costa 12 lei.
In concluzie, daca nu sunteti foarte pricinosi la capitolul igiena, vreti sa mancati bine si aveti niste banuti de scos din buzunar pentru asta, mergeti cu incredere la Meze, in Centrul Vechi din Bucuresti. Noua ne-a ramas gandul la musaca si cu siguranta o sa ne intoarcem sa incercam si celelalte preparate care ne-au facut cu ochiul. Pana una-alta, panditi pe pagina lor de Facebook ce bunatati mai gatesc.
meze- NU ca in grecia
38 lei o portie de calamari= 7-8 rondele pane pline de ulei!!!
15 lei apa plata 750ml
40 lei aproximativ 500ml de vin(al casei, foarte prost)
ORIBILA experienta!!!
Bila alba: Scrumierele se schimba des
Comentariu nou
comparatia trebuie facuta cu un loc grecesc din grecia ? probabil, dar e destul de greu. mai usor este sa compari ce alte locari , tot din Centrul Vechi. adica inca doua: Taverna de pe Blanari si Taverna de pe Smardan (a-cote-de VAn Gogh). tocmai de aceea Meze este cea mai nasoala dintre cele trei. Pe Blanari preturile sunt OK si calitatea a fel, fara a incerca sa te incante cu tot felul de exotisme. Singura nota proasta le-as da-o pentru vinul gresc ... Pe Smardan te cauti bine in buzunar daca vrei sa mergi, dar meniul e pe masura. Nu am mers acolo decat o singura data, evident din motive de buget :P, dar a fost f.bine. La Meze ... scump ca pe Smardan dar prost. Am mancat un vitel la cuptor cu paste. Oribil !!! Muscaua este buna, intr-adevar, dar la 29 de lei ... ma scuzi, este enorm !!! Am incercat o limonada cu menta. Inteleg ca este scumpa, mergi acolo sa mananci in primul rand :P, dar sa fie si proasta ?! Cat de tont sa fii ca sa gresesti limonada ?! Toata distractia a costat 100 de lei. Daca chiar nu ai pe ce da banii si iti place sa iti bati joc de tine sau de cel cu care esti, poti merge la Meze.
Comentariu nou
Hmm.. 15 lei o apa plata, mi-e mila de afaceristii care deschid câte un restaurant in Centrul Vechi cu preturi de Dorobanti apoi se intreaba de ce nu au clienti.
Scump tare !!!!
Eu aseara am fost in centrul vechi la Caru' cu bere. Foarte bun si accesibil ca pret. Plus ca era si spectacol. Frumos.
Meze!
Investitia in aceasta taverna a fost de 270.000 de euro. Hai sa fim seriosi cum sa-si amortizeze omul investitia! Si cum la noi investitia trebuie sa se amortizeze repede, foarte repede, ca mai sunt si alte tunuri de dat, se justifica preturile. Macar daca mancarea era buna dar nici ea nu face fata avantului capitalist dornic de imbogatire rapida. Eu unu nu merg in centrul vechi sa mananc, doar daca plateste altcineva. Si inca ceva shaormeria Divan care are acelasi patron are incasari anuale de 1 mil de coco, cati naivi sunt in Romania....iti faci cruce cu 2 maini. Sa consumati bine si scump!
Fiecare cu ce vrea
Am fost la Meze si limonada nu a fost tragedia pe care o descrie cineva mai sus. E adevarat e piperat pretul, dar pentru unii merita, imi place sa stiu ce mananc si sa stiu ca e natural, nu a fost precongelat si reincalzit. Faptul ca e un bucatar grec care le prepara ma bucura cel mai mult, pentru ca la noi preturile alea de 10 lei portia sunt la restaurantele italienesti cu bucatari din comuna pantelimon. Fiecare stie ce poate si ce vrea, pretul e piperat dar mancarea este Excelenta. Acum depinde ce cautati in farfurie, sau mai bine zis cautati o mancatorie sau un restaurant?
Fiecare cu ce vrea
Am fost la Meze si limonada nu a fost tragedia pe care o descrie cineva mai sus. E adevarat e piperat pretul, dar pentru unii merita, imi place sa stiu ce mananc si sa stiu ca e natural, nu a fost precongelat si reincalzit. Faptul ca e un bucatar grec care le prepara ma bucura cel mai mult, pentru ca la noi preturile alea de 10 lei portia sunt la restaurantele italienesti cu bucatari din comuna pantelimon. Fiecare stie ce poate si ce vrea, pretul e piperat dar mancarea este Excelenta. Acum depinde ce cautati in farfurie, sau mai bine zis cautati o mancatorie sau un restaurant?
hahaha
Ionut Marius, nu cumva esti vreun bucatar grec de prin Pantelimon?:))
re
@ Ionut Marius : ce-mi foloseste ca un bucatar "celebru" isi imprumuta numele pentru meniul unei carciumi ? tot ce am in farfurie e mai important !
@ gusteau: A. 270K este imens. la ceea ce ma vazut eu acolo nu cred ca a fost mai mult de 80-90k cu tot cu cumpararea afacerii de dinainte B. 1 milion de coco = 2700 coco per zi, adica cam 600 shaorme pe zi, indiferent vara/iarna, soare/ploaie etc. mi se mare cam mult ...cred ca realitatea e undeva pe la jumatatea acestei sume
NESIMTIRE
PRETURI FOARTE MARI IN comparatie cu portiile mici si calitatea mancarii, servicii proaste, igiena lasa de dorit, in loc de sardine uscate cu sare mi-a adus ansoa de la conserva in ulei si culmea chelnerul a incercat sa ma prosteasca ca sunt sardine iar limonada era o zeama de lamaie care era clar facuta cu apa de robinet.
Teapa de la Meze Taverna
Neaplicand proverbul sa nu te duci cu sacul la pomul laudat si fiind prin zona mi-a fost pofta de geva Grecesc si fiind cam departe de Amvrosia din Pipera (restaurantul meu de suflet) am zis sa ma risca sa intru la Meze taverna . Mare prostie insa am facut. Chelneriii obositi si sictiriti nici nu m-au bagat in seama . intr-un tarziu s-a deranjat unul sa-mi ia comanda si sa puna ceva de hartie pe masa dar sa nu credeti ca la fel ca in Grecia sa acopere toata masa sau ca in pozele lor acele minunate fete de masa in carouri . OK am trecut peste acest amanunt si am facut comanda (NB Preturile sunt cam amenzi). Am comandat :SAGANAKI NAXIOTICO,HALOUMI,PATATES TIGANITES si PITA, am vrut eu si un vin grecesc dar nu aveau nimic absolut in meniu nici cunoscuta Retzina.si m-am apucat eu de fumat asa pret de vreo 6 tigari cand l-am intrebat pe chelner ce se petrece . Trecusera 25 de minute si comanda nu venise. Au mai trecut vreo 5 a aparut cu Saganaki Naxiotiko si cu Pita (care cred ca era de saptamana trecuta si doar o mai parlisera un pic). Eram doua persoane deci am intrebat al doilea produs comandat unde este.Am intrebat de ce Pita este rece ,tare si veche si sitirit a luat farfuria si a zis ca o schimba . Aoleu vin si cu el imediat. dupa alte 6 minute am renuntat sa mai astept si am plecat infometat si plin de sictir de acest asa zis restaurant Taverna cu mare publicitate dar de calitate ZERO BARAT. Nu recomand nimanui. daca vreti greceste mergeti in alte parti. Concluzia Ca la romani din pacate : Calitate ZERO,Servicii ZERO, Pretentii infinite.