Restaurant: Maimuta Plangatoare din Cluj

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Am cautat restaurantul Maimuta plangatoare pentru ca, sa fim seriosi, intr-o tara in care imaginatia patronilor de carciumi se limiteaza la "Casa X", "La Gigel" sau "Trattoria [completeaza cu nume aiuristic, dar cu rezonanta italieneasca]", un local numit Maimuta plangatoare trebuie vazut macar de curiozitatea coloritului neobisnuit al numelui. Iar cand carciuma respectiva mai are si alte merite, o vizita la Maimuta e absolut necesara.

L-am gasit destul de repede, din piata Unirii cobori pe Memorandumului pe partea dreapta si prima intersectie e strada Emil Isac, unde la numarul 3 am gasit bodeguta cu... maimuta. Maimuta nu e doar pe firma (inlacrimata), ci, spre amuzamentul nostru, si inauntru, sub forma de fotografii pe pereti si, daca nu ma inseala memoria, era si una de plus, atarnata pe langa bar.

Maimuta Plangatoare Maimuta Plangatoare Maimuta Plangatoare

Restaurantul e o carciumioara cu personal jovial, deschisa dimineata primului vajnic bautor de bere ce invie de la licoarea blonda, iar seara plina ochi de musterii. Cu exceptia pozelor cu cimpanzei in diverse ipostaze, nu e decorata prea deosebit, dar maimutele (inclusiv cea plangareata de pe firmament) sunt suficiente cat sa te faca sa o tii minte (chiar daca nu mai gasesti acolo lucruri memorabile de genul atmosfera sau muzica).

Luand in considerare asta, plus niste preturi ridicol de mici (daca imi amintesc bine am vazut un meniu al zilei -o ciorbita, un fel principal cu garnitura, o salata- la vreo 13-14 lei), mancare romaneasca tip "ca la mama acasa" (sau mai degraba gen cantina, fara pretentii prea mari), servirea prompta si amabila, si reiese ca Maimuta e o carciuma decenta, unde te duci sa mananci ceva rapid, fara fasoane si foarte ieftin. Sau mai rabzi un pic si mergi la Varzarie, daca tot vrei bun, ieftin si crasma clasica.

Maimuta Plangatoare
Str. Emil Isac nr. 3
Tel: 0722 328 031

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera