Lounge a l'italiano: Bari

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Zilele trecute, prinzandu-ne ploaia prin frumoasa zona a pietei de flori din Rahova, ne-am adapostit o vreme in recent deschisul lounge restaurant italian Bari, de pe bd. George Cosbuc, nr. 69.

Nimeni inauntru, in afara de barman si chelneri, dar atmosfera era placuta, si prin contrast cu ploaia de afara, dar si din cauza datorita culorilor calde in care a fost decorat locul. Admirand 2-3 fotografii de pe perete (Dinu Lazar), ne gandeam unde sa ne asezam astfel incat faptul ca eram singurii clienti din fata tejghelei barului sa nu ne stinghereasca prea mult. Din fericire, ni s-a sugerat sa mergem la unul din nivelurile inferioare.

Bari are trei niveluri, cel de la parter arata mai mult a restaurant, elegant, relativ clasic, lemn, piele, culori calde, cum spuneam. Exista un nivel intermediar, o trecere intre restaurant si lounge, intr-un fel de separeu destul de intim, iar jos, mare, goala si reconfortanta... sala tip lounge.

bari
Pe langa fotografiile de pe pereti, ne-au mai luminat seara si unele pe monitoare, si un ecran tv... iar in boxe am avut the king of pop, un king of house cam nedigerabil si mai apoi Boney M.


Ne-am pravalit pe doua canapele, am admirat si fotografiile de aici (Sebastian Enache si Vali Barbulescu) si am consultat meniul. Specificul bucatariei este italian, au foarte multe specialitati mediteraneene, mai simple sau mai complicate, salate, antipasti, supe, paste, fructe de mare, la preturi medii: un fel principal e in jur de 20 de lei, iar cel mai scump pe care l-am zarit prin meniu era o specialitate cu creveti, la 37 de lei.

Sinceri sa fim, prima impresie pe care ne-a lasat-o de la intrare a fost de restaurant mai fitosel, si de aceea am fost surprinsi sa gasim preturi decente in meniu. In ciuda ofertei culinare bogate, am preferat sa ne bucuram nu de serviciile gastronomice, ci de cele de bar/lounge.

Chelner! o cafea si-un pahar de vin alb! Ma intampina o privire blanc precum vinul meu. Vin? Pahar? Mie?
N-avem vin la pahar
. Aveti la carafa de 0,5l, cat de greu e sa imi aduceti un amarat de pahar de 0,25? Nu face nimic, sa nu stresam oamenii, mai bine comandam bere.
Guinness sa fie
. Privirea blanc - episodul doi. GUI-nes, deci?
Avem asa ceva in meniu? Bun venit pe planeta pamant. Noi pamanteni prietenosi. Tu in prima zi de serviciu in bransa? Aparent da, pentru ca emotia revelatiei l-a facut mai tarziu sa verse una din sticle (0,33 x 10 lei).

bari

Ne-am amuzat nitel, dar cum nimeni nu s-a nascut invatat, am trecut peste moment si ne-am bucurat de restul serii intr-o intimitate totala (am ramas toata seara singurii clienti, cel putin din lounge), suprevegheata doar de camerele video (intelegem ca va preocupa dorintele clientilor, dar o sonerie pe masa e mai eleganta).

Concluzia noastra: ne-a placut destul de mult la Bari Lounge, e un spatiu curat, aerisit (bine, eram doar doi clienti, e adevarat...), elegant dar nu opulent, ci intr-un stil confortabil. Data viitoare mergem acolo sa incercam si arta bucatarului. Speram sa nu fie si el la fel de emotionat de clienti precum chelnerul ;-)

Bari Restaurant & Lounge,
George Cosbuc 69, aproape de piata de flori
Telefon: 021 33 66 1116 comentarii

Lounge a l'italiano: Bari
Mr. MaRaToN
#1 -

o parere... sau doua...

Eu cred ca atmosfera era placuta din cauza companiei :) ...
E cel mai probabil ....
Bari are o tenta placuta de unicitate, vine cu noutatea de a servi Guinness direct de pe masa ( paharul e invechit )...

Lounge a l'italiano: Bari
sofia
#2 -

Comentariu nou

Guinness se bea oricum si din sticla si de pe jos :)) doar e Guinness :)))))))

Eu am mancat la Bari saptamana trecuta o supa crema de ciuperci, lasagna si tiramisu. Bun bun bun ce sa zic ....ca inca imi lasa gura apa cand imi amintesc :))

Lounge a l'italiano: Bari
manuelle
#3 -

Comentariu nou

eu lucrez in zona si la pranz am vazut ca e destula lume pe acolo...

oricum pe timp de vara cine sa mearga intr-un spatiu inchis.

am mancat si noi la pranz, in pauza si chiar e f smechera mancarea...poate cu timpul se va popula mai mult...cine stie.

Lounge a l'italiano: Bari
Cristi
#4 -

Comentariu nou

"Din cauza" are mereu, dar mereu, conotatie negativa. In primul tau paragraf vad ca era vorba de ceva pozitiv. Daca "gratie" e un cuvint prea pompos, poate fi folosit cu succes si "datorita".

Iar camerele video au rolul lor bine definit, nu sint ptr. a se vedea cind un client are nevoie de ceva ("o sonerie pe masa e mai eleganta").

Lounge a l'italiano: Bari
andrei
#5 -

Bari Lounge&Restaurant

Eu si prietenii mei suntem pasionati de mancare italiana...si am ajuns pe lista noastra si la restaurantul Bari. E in primele 3 restaurante italiene din Bucuresti...spun asta dupa ce am incercat aproape jumatate din meniu!

Cand spun mancare italiana...inteleg macare facuta ca in Italia, nu doar cu denumiri italienesti!

Lounge a l'italiano: Bari
Ana
#6 -

Bari

Excelenta mancarea!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera