Lounge & Bistro, Bucuresti: Readers Cafe

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Initial, luandu-ne doar dupa nume, am crezut ca Readers Cafe este o cafenea ingropata in carti, cu mese inghesuite intre biblioteci, un loc in care se citeste mult, destinat in special cititorilor sau scriitorilor. Ajunsi aici, in interiorul Metropolis Center, ne-am schimbat imediat parerea.

Aflandu-se intr-o cladire de birouri/centru comercial, Readers Cafe are mai mult un aer corporate. Se citeste, dar mai mult reviste glossy, iar clientela este formata in mare parte din oameni la costum, corporatisti sau oameni de afaceri. Este un loc care, probabil fara sa-si propuna aceast lucru, isi selecteaza atent clientela.

In orice caz, locul arata foarte bine. Asa cum se descriu si ei, Readers este 3 in 1: cafe - bistro - lounge. Si toate cele trei parti sunt foarte bine reprezentate prin atmosfera, mancare buna si cocktailuri gustoase si bine facute.

Readers Cafe Readers Cafe Readers Cafe Readers Cafe

Readers se intinde pe doua niveluri in interiorul Metropolis Center: la parter se afla cafeneaua si o parte din bistro, iar la etaj este zona de lounge, cu canapele albe din piele, dar si o alta parte din bistro.

Locul este aranjat cu mult bun gust, iar zona de lounge a fost cea care ne-a atras cel mai mult. Se pune mult accent pe confortul clientilor, de la mobilierul foarte comod, pana la muzica chill si placuta in surdina sau chelnerii foarte amabili si atenti.

Readers Cafe Readers Cafe

Spuneam la inceput ca locul isi alege clientela, fara sa vrea neaparat acest lucru, pentru ca arata scump si probabil ca multi vor zice pas fara sa consulte meniul. Adevarul e ca preturile nu sunt foarte mari, in niciun caz atat de mari incat sa sperie si nici nu le depasesc pe cele din Centrul Vechi. De exemplu, cocktailurile costa 15 lei si sunt foarte bune, iar cele fara alcool sunt 8 lei, mai ieftine chiar ca cele din Centrul Vechi.

La cafea preturile incep de la 6-7 lei si ajung pana la 9 lei sau 12 lei cele speciale (frappe, irish cream cafe etc.); bauturile racoritoare sunt 5 lei, "bauturile lungi" (Cuba Libre, Mojito etc.) au preturi cuprinse intre 11 si 15 lei. La bere nu prea ai de unde alege: Corona, Heineken, Urquel, Asahi, Bavaria cu preturi care incep de la 8 lei si ajung pana la 12 lei.

Un pahar de vin costa 9 lei, dar iesi mai ieftin cu unele sticle de vin la doar 30 - 35 de lei.

Readers Cafe Readers Cafe Readers Cafe Readers Cafe

Partea de bistro e reprezentata prin cateva feluri de mancare, putine, dar probabil cu timpul se va ingrosa si meniul. Iti poti lua micul dejun aici cu 25 de lei (omleta rustica, salata, unt, miere, viennoiserie, paine prajita, ceai/cafea, fresh de portocale), sandvisurile au preturi care incep de la 10 lei si ajung pana la 23 de lei (dar sunt mari, avand 690 de gr.). Salatele incep de la 7 lei si ajung pana la 35 de lei, iar pastele incep si ele de la 15 lei si ajung pana la 25 de lei. Aici puteti manca si sushi, cu preturi mai piperate: 27 - 95 de lei. Tot meniul aici.

Ce ne-a placut cel mai mult au fost deserturile cu nume de scriitori: Anais Nin, Hunter S. Thompson, J.D. Salinger, George Sand sau Luigi Serafini (15 - 16 lei).

Deci, daca sunteti prin zona, Readers Cafe merita vizitat, mai ales ca este si un spatiu care gazduieste destul de multe cantari live de jazz. Lasati prejudecatile la intrarea in Metropolis Center, preturile nu o sa va usture deloc, serviciile sunt bune, locul arata bine, muzica este si ea placuta, iar ce este in meniu e gustos, indiferent ca e vorba de mancare sau cocktailuri.

1 comentariu

Lounge & Bistro, Bucuresti: Readers Cafe
Amaranta
#1 -

===============

Anais Nin - la fel de dulce ca pacatul.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera