Loc de joaca & bar: LaserMaxx

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Se deschid usile. Intri in intuneric. E muzica. Ai o arma in mana si trebuie sa te ascunzi pana incepe numaratoarea inversa care anunta impuscaturile. Intr-un peisaj de quake sau de orice alt shooting game se petrece laser tag, un joc extrem de simpatic, despre care am mai spus cateva vorbe aici.

De data aceasta, metropotam s-a inarmat cu pusca, lasere si vesta cu senzori si s-a pus pe impuscat. Partea foarte draguta a acestui joc e ca nu te doare nimic* si luminile se vad frumos.

lasertag
Trebuie sa tii apasat mereu pe butonul galben si trebuie sa...
Oare cum ar fi sa il impusc in cap?!
Oare ce tehnologie folosesc astia? Wi-fi? Dar de care?
Bai, mai repede cu explicatiile... gata, e ca la Quake.
Ati inteles ce v-am zis?
Aaaa... Da, da, da... Cum ziceai ca se trage??

Tinand cont ca laser tag-ul a aparut in anii '80 ca modalitate de antrenament al armatei americane si ca s-a raspandit datorita succesului sabiilor laser din Star Wars, nu aveam nici un motiv sa nu ne simtim intr-un razboi dintr-un viitor apocaliptic. :)

Echipament

Ca in orice lupta, e nevoie de echipament. In cazul nostru, acesta consta intr-o vesta cu senzori luminosi, care aduce cu filmele SF, de care e legata o pusca. Si ea aduce cu filmele SF. Ansamblul este conectat prin wi-fi la un computer, asa ca in final stii exact pe cine ai lovit, de cate ori, care au fost dusmanii care te-au impuscat de cele mai multe ori.

lasertag
Echiparea si hai sa mergem, am de rezolvat ceva cu Cristina. Hehehe!

Senzorii se afla in fata, in spate si pe umeri, asa ca trebuie sa tragi direct in lumini. De asemenea, vesta are un display unde scrie numele tau, cine te impusca, pe cine impusti sau ce feature iti da "baza", un glob luminos in care, daca tragi, poti avea surprize, placute sau neplacute, dupa cum ai norocul. Ca la jocuri. Poate sa-ti omoare adversarii din zona, poate sa te omoare pe tine, te poate face invizibil (iti stinge luminile, dar tu poti trage in continuare) sau iti da culorile echipei adverse,  sa nu inteleaga ce i-a lovit de la unul "de-ai lor". Inauntru e intuneric, sunt doar cateva neoane, asa ca distingi fata adversarului doar daca e aproape. In rest, nu vezi decat "tintele" de pe vesta lui.

lasertag
BBB tu urmezi :)

Reguli

Trage! E regula de baza. Degeaba tragi in colegii de echipa, nu se intampla nimic. Apropos de asta, sunt doua echipe. Numarul total de jucatori este 11, ideal e in 10, cate cinci in fiecare echipa. Rosu versus verde, acestea culorile care se lupta in arena. Esti rosu? Impusca verdele!

Cand un jucator este atins de furia laserului (de fapt lumina infrarosie, dar arata foarte misto), timp de 5 secunde este "mort". Nu poate trage, nu se poate trage in el. In a 6-a secunda este invulnerabil, asa ca mai bine fugiti repede dupa ce l-ati omorat. O secunda e foarte mult pentru cineva furios. :) In final, punctajul fiecaruia se calculeaza in functie de numarul de lovituri primite si de cati adversari a trecut pe silent. Punctajul echipei, surpriza, se face prin adunarea tuturor punctajelor.

Un joc dureaza 12 sau 15 minute si costa 10/12.5 ron. Nu va plangeti ca e putin pentru ca e vorba aici de razboi, iar sa alergi dintr-o parte in alta, sa te tarasti si sa te ascunzi nu e floare la ureche sau plimbare pe bulevard.

Locul de joaca

Butoaie, grafitti, roti mari, scari, ascunzisuri, labirint, ziduri. Asa arata terenul de lupta. Se poate lasa si cu lovituri, daca nu sunteti atenti pe unde alergati sau daca nu estimati bine latimea unei sparturi in zid. Credeti-ne. :)

Tips & tricks

Nu ramaneti singuri. E bine sa fie macar doi din aceeasi echipa sa-si acopere spatele. Ascundeti-va dupa roti sau butoaie, va mai acopera din senzori si puteti sa asteptati dusmanul la cotitura. Dupa ce ati fost omorat, alergati dupa agresor. Secunda de invulnerabilitate e suficienta sa-l omori fara sa-ti faca nimic.

Barul

Barul e vital dupa un joc, fie el si de 12 minute. Acolo se refac proviziile de apa, ciocolata, energizante pentru urmatoarea lupta. Timingul e de obicei - joci 12 minute, stai 20 la bar. Preturile sunt ok, o apa e 3.5 ron, un suc 4 ron, un Twix 2 ron si o bere in jur de 4 ron. Tinand cont ca dupa joc primesti o foaie cu statistici (cine pe cine a lovit, care sunt punctajele), este locul galagios unde sunt dezbateri de genul: "pai bine ma, logic ca ma omorati, daca umblati in gasca!", "ha-ha-ha, te-am omorat de 18 ori, ce looser!". Samd.

Fusbal si darts

In bar e o masa de fusbal si o tinta de darts, pentru descarcarea nervilor. :) Sau incarcarea lor si in pauza. O fisa (11 mingi) e 2 lei, dar primesti si una din partea casei.

Concluzia? Imi iau revansa jocul viitor!

* Nu te doare nimic daca reusesti sa nu te impiedici de vreun coechipier sau sa intri alergand in el. Sansele de a te lovi la degete sunt de 80%.

Lasermaxx
Bdul Nicolae Ttulescu nr. 171, etaj 1, sector 1, Bucuresti
(in spatele service-ului Titulescu)
Rezervari la tel .: 021.223.43.40 / 021.411.80.74/ 0740.222.809


Update: LaserMaxx s-a mutat intr-o locatie noua si mult mai mare: City Mall

Subsol parcare City Mall, Eroii Revolutiei la 5 minute de Piata Unirii (sos. Oltenitei 4A, intre Billa si BCR), Sect. 4, Bucuresti.

Tel.: 021 411 80 74/ 0740 222 809/ 021.223.43.40
E-mail : maxx@lasermaxx.ro
Yahoo Messenger ID : lasermaxx_romania

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera