La terasa Vinexpert

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Inca de toamna trecuta vroiam sa scriem despre Experience Vinexpert, terasa cu vinuri si sucuri naturale din Pasajul Vilacrosse, dar pana sa punem noi mana pe tastatura s-a facut frig si au disparut mesele de afara. Profitam acum ca au revenit acolo unde trebuie, pentru ca ar fi fost pacat sa nu povestim putin la un pahar de vin.

vinexpert

La Vinexpert totul e cosy si elegant, dandu-ti o frumoasa senzatie de relaxare, legata atat de licoarea atat de mult cantata de Khayyam din pahare, cat si de scaunele portocalii, de vinurile frumos aranjate in interior sau de canapelele negre.

vinexpert

Vorbeam de vin. Metropotam isi recunoaste ignoranta in domeniu, nu stie exact cat trebuie sa stea vinul, care sunt tipurile de struguri sau cum trebuie sa fie lemnul butoaielor. Avem insa incredere totala in specialistii in domeniu si ne rezumam la a savura vinul fara sa punem prea multe intrebari.

vinexpert

Vinexpert e unul dintre putinele locuri unde se poate vin la pahar. Nu e vorba de un tip sau doua, ci de toate felurile si varstele, selectate, citim, de catre specialisti. Gasim de la vinuri rose, obtinute prin imbinarea soiurilor Merlot si Burgund (4,5 ron), Feteasca Regala sau feteasca neagra, pana la vinurile premium, cum ar fi Merlot La Cetate sau Chardonnay la Cetate (10 ron paharul).

vinexpert

Poate vreti sa incercati si Cabernet Sauvignon editie limitata, cu aroma de fructe de padure si ardei verde (9,5 ron) sau Cabernet Sauvignon cu aroma de coacaze proaspete (15 ron). Gasiti si vinuri frantuzesti sau chiar de departe, din Chile. Daca vreti totusi sa le savurati acasa, vinurile se pot lua si la sticla direct din vinoteca. De mentionat si ca meniul contine branzeturi special de asezat langa paharul cu vin.

vinexpert

Pe noi ne-au facut foarte fericiti si sucurile, aici fiind unul dintre putinele locuri (hm, poate chiar singurul?) unde am gasit nectar de catina cu mere, de macese, de visine sau de fucte de padure. Gustul natural - priceless.

vinexpert

Pentru senzatii ceva mai tari, dar la fel de rafinate, rachiul de gutui vechi de 20 de ani e printre primele pe lista. Tot acolo se afla si rachiul de pere busuioace, ceva mai tanar (14 ani) sau cle de cirese, aflat la varsta de 10 ani. Un pahar (50 ml, mai mult nu va trebuie) costa 4 ron.

vinexpert

Tocmai din motivele enumerate mai sus, intelegem greu de ce la celelalte terase din Pasajul Vilacrosse e mereu plin iar la Vinexpert gasim mereu masa. Probabil ca intimideaza, desi, sincer, pana si berea e mai ieftina - 5 ron Heineken-ul, fata de 6 cat e la surorile de pasaj. :) In concluzie, nu musca, mergeti cu incredere la un vin sau la un nectar de macese. Sau poate la o infuzie de ceai verde cu iasomie, daca, sa zicem, sunteti raciti.

Experience Vinexpert

Calea Victoriei 16-18-20, in pasajul Vilacrosse

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera