La restaurantul White Horse

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Poate n-ati observat, metropotam are o rubrica de restaurantele saptamanii. Doua, care sunt. Si de fiecare data cand intra in vreo carciuma zambeste frumos, tranteste demonstrativ (dar cu un miligram de umilinta) cartea de vizita in nasul chelnerului si cere sa vorbeasca cu patronul, pentru ca vrea sa scrie despre locul respectiv si sa faca poze. In locul unui posesor de orice fel de mancatorie, cu staif sau cu mese de plastic, as antrena personalul sa intoarca zambetul tot pe 36 mm si sa zica "Dar bineinteles, va rugam chiar sa faceti fotografii, sa trambitati lumii existenta noastra si sa ne faceti reclama gratis!"

Ei bine... asta se intampla foarte rar, iar azi n-a fost una din acele dati, asa ca n-avem poze (decat de afara).

Astazi am mers la (citam de pe meniu) "the most authentic British pub in Bucharest", White Horse. Pentru cateva secunde am accesat baza de date a memoriei de animal urban, intrebandu-ma care o fi cel mai putin autentic pub englezesc din Bucuresti. Probabil La impinge tava.

In ciuda recomandarilor sefului, am ignorat le plat du jour si am comandat placinta a la cioban, adica shepherd's pie, pentru ca suna blanos si englezesc (dupa ce ne-au dat cu firma in cap cu autenticitatea, am cautat sa exploatam ocazia sa mancam in the most authentic British style). In ce consta placinta ciobaneasca (cunoscuta si sub numele de placinta saracului) - 16 lei? Stiti cum se face musacaua in Moldova? In loc de felii de cartof, se pune piure. In varianta autentic englezeasca, din cate stiu, carnea tocata este de miel (ceea ce parca n-am gustat aici, dar a fost ok alright). La desert am avut placinta cu branza, stafide si smantana (8 lei). Bunicel.

Ce mi-a placut la White Horse? Faptul ca, desi mobilierul este butucanos, de lemn, iar mesele nu au fete de masa, ci "presulete" de plastic pentru farfurii, tacamurile te asteapta pe masa, cuminti pe servetel, nu sunt aduse infasurate in servet ca la cantina. Si chelnerii sunt amabili, in ciuda faptului ca toata lumea li se adreseaza la pertu (lucru pentru care, in locul lor, m-as impiedica de cateva ori cu farfuria de supa in capul clientului, dar maybe it's just me).

Ce mi-a mai placut? Sala in care am stat era pe o parte ornata stil grajd, cu lambriuri de lemn (cam inchise la culoare), din care se itesc vreo patru capete gigantice, albe, de cai din ghips. Simpatic. Desi ai senzatia ca sunt pe punctul de a iti paste bretonul. Mi-a mai placut faptul ca meniul te invita elegant sa nu tii masa ocupata pana cand termini de baut, ci sa poftesti sa te imbeti jos la bar si sa lasi loc pentru cei care vor sa manance sus.

Ce mai mancam la White Horse? Salate (14-19 lei), carnati cu fasole, boeuf stroganoff, fripturi, ficatei, carnuri la gratar (14-26 lei), peste (de la 19 lei in sus, pana la 49 - spigola si dorada). Pentru o carciuma englezeasca, are surprinzator de putina bere si destul de mult vin in meniu.

Ce nu mi-a prea placut? (Exceptand faptul ca nu m-au lasat sa fac poze) Faptul ca nu exista servetele pe masa la discretia clientului obsedat de stersul la gura. Faptul ca am stat cu farfuria de fel principal o vreme destul de lunga pana cand a luat-o cineva. Faptul ca aperitivele (couvert - masline, paine si unt) au venit in acelasi timp cu felul principal, si daca nu gresesc, couvert e de obicei -si mai elegant- on the bloody house... authentically speakin'.

O impresie cam proasta o face intrarea, pana la care trebuie sa ocolesti prin drum si sa stergi 3 masini. Un singur cuvant: trotuar, din frantuzescul trottoir, inseamna loc pentru a tropoti cu picioarele, nu a parca masina pe el.

A fost unul din putinele restaurante in care am fost noi unde la pranz era pur si simplu plin. Cand am plecat nu mai era nici o masa libera. Ceea ce explica de ce atunci cand am mai fost pe acolo in corpore (12 persoane cu camerele foto de gaturi), au refuzat sa ne lase sa facem fotografii si nici nu s-au formalizat cand am plecat, desi pierdeau 12 clienti (oamenii se pare ca au probleme in asimilarea conceptului de reclama negativa, ceea ce este totusi un fel de reclama, pentru ca sigur o sa mergeti dupa recenzia noastra sa mancati la White Horse, the most authentic British pub :-)

Pentru rezervari: telefon: 231 27 95, strada G. Calinescu 4A (aproape de piata Dorobanti)





3 comentarii

La restaurantul White Horse
dragos
#1 -

este, pe de alta parte...

...unul dintre cele mai vechi locuri de hangout ale expatilor din Bucuresti. Mai vechi de zece ani chiar - seara e plin de amatorii de sport si cateodata ies niste petreceri chiar foarte misto.

La restaurantul White Horse
mihai
#2 -

Comentariu nou

Vroiam sa va asigur ca intradevar este un autentic pub englezesc si stiu ce vorbesc pentru ca am fost si in Anglia si la White Horse.Restaurantul are o bucatarie internationala care pe mine m-a impresionat(portiile sunt generoase, serivrea impecabila).Eu merg de ceva vreme si sunt multumit.
P.S. Petrecerile din weekend sunt super tari.

La restaurantul White Horse
Catalin
#3 -

super tare

am fost de curand la WH super tare, super distractie, am fost vinerea a fost frumos, muzica buna, tare, toalete curate, distractie... recomand

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera