La restaurantul 5 Elemente am mancat cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

De departe cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti. Si cand ne gandim ca am lasat sa treaca mai bine de un an de la inaugurarea restaurantului 5 Elemente pana sa-i calcam pragul, ne vine sa ne luam singuri la palme. Am incercat sa recuperam insa timpul pierdut cu 2 vizite in 2 zile, pentru ca o singura vizita nu-i niciodata de ajuns cand e vorba de un restaurant bun.

Se ia deci strada Icoanei, un foarte nefericit sens unic, si se se ajunge intr-un fel sau altul la numarul 15. Se cauta din priviri intrarea in restaurant, care se vrea misterioasa. Se gaseste urcand cele cateva trepte - intrarea este apoi pe dreapta.

5 Elemente 5 Elemente

Odata inauntru, avem la dispozitie doua saloane mai mici pe dreapta si un salon mare in capat, pe stanga. Fumatorii isi au locul in salonul mare; noi ne-am asezat insa fara sa stim intr-unul din saloanele mici si-am primit totusi acordul de-a fuma, pentru ca eram singuri in salon si nu deranjam pe nimeni - un exemplu bun de grija fata de confortul clientului si flexibilitate in servicii.

5 Elemente 5 Elemente

Amenajarea si servirea s-au dovedit deci impecabile - bun gust si bun simt peste tot. Trecand la capitolul bauturi, am incercat o limonada si un fresh (12 lei fiecare), un espresso (10 lei), un ceai de iasomie (20 lei) si o bere Paulaner Weiss (15 lei).

Cam acrisoara limonada (n-am primit, nici cerut zahar/miere), foarte bun ceaiul (noroc ca ne place fara zahar), ciudatica oferta de bere (nimic romanesc sau comercial, numai Grundel's, Asahi care se terminase, Tsingtao, Paulaner si inca vreo cateva).

Limonada, fresh, espresso Ceai de iasomie Paulaner weiss

La capitolul mancare, trebuie sa ne separam experientele din cele 2 zile diferite. In prima zi am inceput cu o portie de pachetele de primavara (30 lei) cu sos dulce-acrisor (care se comanda separat si costa 10 lei), apoi am continuat cu vita in sos de stridii (50 lei), vita in sos picant (40 lei), spaghete din orez cu legume (35 lei) si orez cu legume si ou Yang Zhou (12 lei).

Pachetele de primavara Vita in sos de stridii Vita in sos picant
Spaghete din orez cu legume Orez cu legume si ou Yang Zhou
 
Pachetelele de primavara cu legume au fost foarte interesante, un pic diferite de cele clasice - varianta de restaurant 5 Elemente se apropie mai mult de pachetelele thailandeze, mai fresh si mai putin uleioase decat cele din mancarea chinezeasca; daca le-ncercati, voi sa cereti un sos Thai. Cele doua vite au fost oficial cele mai bune vite mancate la restaurante chinezesti; taiteii cu legume de asemenea.

A doua zi am venit hotarati sa le-ncercam fructele de mare. Am inceput deci cu o supa de fructe de mare (25 lei), din cele 8 supe disponibile in meniu (printre care si supa de rata cu goji si supa de fazan). Au urmat apoi calamari si creveti in sos picant (45 lei), telina picanta (25 lei) si spanac chinezesc cu ciuperci (25 lei). Desi am aflat ca si aici fructele de mare sunt congelate..

Supa de fructe de mare Creveti si calamari picanti
Telina picanta Spanac chinezesc cu ciuperci
 
Supa a fost foarte gustoasa si suficient de picanta chiar si pentru noi - iar nu ne-am putut abtine sa o comparam cu o supa thailandeza Tom Yum - nota 9/10! Crevetii cu calamari nu prea au fost insa ce ne-asteptam - vag picanti, n-aveau nimic special si pareau mai degraba o joaca la wok - cam de nota 7. Daca stiam, luam mai bine rata crocanta sau oaia cu chimen..
 
In rest, telina picanta ne-a placut la nebunie si o recomandam pe post de substitut (mai) sanatos al taiteilor; interesant si spanacul chinezesc, de incercat macar o data, sa nu ziceti ca n-ati mancat; ciupercile, musai de incercat in orice combinatie.

Bineinteles c-am vrut sa le testam si desertul, mai ales c-avem noi o rafuiala veche cu dulciurile chinezesti. Sa fie lapte "Cui Pi" (crema de lapte prajita) si banane cu nuca de cocos, la 30 de lei fiecare si ambele servite cu sos de afine si lapte condensat:

Lapte "Cui Pi" cu sos de afine si lapte condensat Banane cu nuca de cocos

Crema prajita de lapte am mai incercat noi si in alte restaurante, dar de obicei, prin prajire, crema prindea o crusta amaruie, care numai a desert nu aducea. Nu este insa cazul 5 Elemente - in sfarsit am mancat primul desert chinezesc delicios!

Atat de bun incat nu ne puteam opri din mancat, desi plesneam. Sticks-urile pufoase mergeau la fix cu sosul de afine acrisor si laptele condensat dulce si fin. Bananele crocante cu fulgi de cocos umplute cu pasta de fasole dulce au fost bune si ele, dar cam prea crocante - au inceput sa ne doara maselele dupa vreo 4 bucati. Asa ca noi recomandam mai degraba laptele "Cui Pi".

Ca sa tragem niste concluzii, ne-au placut multe la restaurantul 5 Elemente: amenajarea, servirea, faptul ca mancarea a venit repede la masa, portiile mari si indestulatoare, mancare chinezeasca savuroasa si, foarte important, deloc uleioasa sau grea cum e in majoritatea restaurantelor chinezesti din Romania, deserturile reusite (aproape o premiera). Ce le lipseste? Niste tofu in meniu :)

Alte aspecte de subliniat: au disponibil la comanda (cu 24 de ore in avans) urs piperat (200 lei), cerb pe plita incinsa (180 lei) sau homar (200 lei). Nu recomandam, exista intotdeauna o sansa sa il mancati pe Yogi piperat sau pe Bambi la plita incinsa.

Daca sunteti curiosi de plata, ei bine, in cazul nostru notele cumulate au ajuns la 500 de lei, serviciul nefiind inclus. Burticile noastre au fost insa foarte fericite dupa experiente si au transmis ca merita banii. Voi ce parere-aveti, ati fost la restaurantul 5 Elemente?





6 comentarii vrei sa comentezi?

La restaurantul 5 Elemente am mancat cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti
dragos
#1 -

si totusi...

... cam scump, atat pentru Romania cat si, comparativ, pentru o oferta similara de afara. 2 mese, 130 de dolari in doi, mananci foarte-foarte fancy chinezesc in NY :-)

Just saying, chiar si asa, merita retinut.

La restaurantul 5 Elemente am mancat cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti
dana
#2 -

mmm...

dupa ce ati trecut si costurile pentru o masa...e clar...Harbin ramane in topul preferatelor mele...nu are o servire nemaipomenita..insa mananci foarte bineee si chiar acceptabil.

La restaurantul 5 Elemente am mancat cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti
alinzainescu
#3 -

și unde au în București

fructe de mare proaspete?

La restaurantul 5 Elemente am mancat cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti
Tibi
#4 -

@alina

@Alina: La Osho Fish au fructe de mare proaspete.

Referitor la 5 Elemente, sunt foarte interesante preparatele speciale (am incercat cele 2 variante de homar si mistret), diferite de orice poti manca pe la noi... Cum ati spus si voi, aici deserturile sunt intr-adevar deserturi, nu ceva foarte uleios si dubios ca la majoritatea restaurantelor chinezesti. :)

La restaurantul 5 Elemente am mancat cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti
Rust
#5 -

Comentariu nou

Au mancare ok, dar nu autentica. Chong qing il bate la asta. Uneori ma suprinde si Templul Soarelui (numai cei de pe Eminescu).

La restaurantul 5 Elemente am mancat cea mai buna mancare chinezeasca din Bucuresti
NOTO
#6 -

Comentariu nou

Doraly, "Europa" la bloc sau in Mall, in Cluj Napoca "la chinezoaica".. best chinese I had was cheap.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera