La Copac - la racoarea de sub dudul carciumei de jupani

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe strada Pitar Mos la numarul 23, in curtea casei unde a locuit scriitorul Radu Petrescu, ne-am petrecut un week-end racoros la umbra dudului de pe terasa La Copac. Aici am mai fost si cand localul era proaspat deschis. Daca atunci nu am fost prea incantati, acum ne-a placut si va recomandam si voua sa treceti pragul "carciumei de jupani".

De aceasta data am petrecut mai mult timp pe terasa, unde scaunele de plastic au fost inlocuite cu unele de lemn, care dau un aspect mai placut locului, mai ales in combinatie cu explozia de verdeata din acest loc (asa cum se poate vedea si in poze).

La Copac La Copac

Atmosfera este foarte placuta si relaxanta, cu o liniste care nu este intrerupta decat de susotelile "jupanilor" si "moftangiilor" de sub dud sau, din cand in cand, de cate-o piesa folk sau oldies but goldies ce se aude din interiorul "carciumei". E adevarat, locului i se potriveste o cu totul alta muzica, dar, pentru ca era tinuta la un nivel abia perceptibil, aceasta nu ne-a deranjat prea tare.  

Preturile din meniu au scazut considerabil, acum sunt chiar foarte decente, iar mancarea este buna si in portii care sa sature. Noi am incercat ceva mai light: o salata de vinete ca la Reghin (10 lei) si o portie de cartofi bisericesti, cu usturoi si busuioc (5 lei).

De asemenea, din meniul cu o prezentare foarte simpatica ne-au mai tentat: "Salatile din gradina Ursului", cu preturi intre 14 si 18 lei sau deserturile de genul "clatitele lui Fat Frumos" (10 lei), "inghetata Hiperboreea" (11 lei). Am incerca si un mic dejun aici, mai ales ca preturile pentru acesta incep de la 7 lei si pot ajunge pana la 16 lei. Iar, pentru un pranz sanatos, preturile la preparatele din porc incep de la 12 lei si ajung pana aproape de 25 lei, iar la cele din pui se invart in jurul sumei de 12 -15 lei.

La Copac La Copac La Copac La Copac

In ceea ce priveste foaia de bauturi "are toate cele trebuincioase unui stabiliment care se respecta: vinuri vechi si noi, si la sticla si la cupa, crud, sprit sau fiert cu scortisoara si mar, bere de la gheata, tuici romanesti si alte numeroase tarii streine".  Un pahar de vin e 7 lei (l-am incercat pe cel rosu si va putem spune ca e bun), la carafa de 500ml costa 20 de lei, iar sticlele incep de pe la 32 de lei. Berea are preturi intre 5 si 13 lei, iar racoritoarele costa 5 lei.

La Copac La Copac

"Servicul e ca pentru prieteni", adica amabil, dar nu foarte atent (am stat cu farfuriile pe masa destul de mult timp, pana sa vina cineva sa le ia). Mai trebuie stiut ca nu va puteti lungi prea mult pe terasa, putin peste ora 10, si daca vreti sa evitati sa nu gasiti masa, cel mai bine este sa faceti rezervare din timp - dupa ora 19:00, locul se aglomereaza destul de tare.

La Copac La Copac La Copac La Copac

Interiorul nu ne-a placut prea mult, dar terasa o recomandam tuturor celor care vor sa petreaca cateva ore relaxate intr-o gradina de vara, la umbra unui copac batran si generos, departe de aglomeratia Centrului Vechi.

Vezi mai multe poze de pe terasa La Copac





5 comentarii

La Copac - la racoarea de sub dudul carciumei de jupani
Brindusa@Cooking with my soul
#1 -

Comentariu nou

dragut locul. Dar am fost vineri spre dupa- amiaza si multe din meniu le lipseau. Nema inghetata, iar fresh aveau doar de portocale. Chelnerul(cu accent ardelenesc) cam lent. Cred ca nu s-a obisnuit inca la Bucuresti :P Preturi bune.

La Copac - la racoarea de sub dudul carciumei de jupani
Ionut
#2 -

Comentariu nou

Nu stiam ca vinetele ca la Reghin si clatitele lui Fat Frumos sunt parte intrinseca din bucataria italiana. E pur si simplu o carciuma. Atat

La Copac - la racoarea de sub dudul carciumei de jupani
Dan
#3 -

Carciumioara de-un pahar

Nu e un loc care sa emita pretentii. Daca doresti sa bei o bere ca e cald afara si sa stai maxim o ora la povesti, e locul potrivit. Servirea e amabila. Din meniu am solicitat vreo 3 tipuri de vin pana sa obtin certificarea ca il si au in stoc. Ni s-a adus si gheata caci probabil nu aveau loc in frigider sa il raceasca. Gheata la vin, nu prea e cuser!?

La Copac - la racoarea de sub dudul carciumei de jupani
amelia
#4 -

Comentariu nou

Nu mai e ce era, spun asta cu tristete. S-au extins prea mult numai e linste, spatiu sa te misti(nici de mese nu e loc) si chelnerii nu fac fata si nici bucataria de altfel.

La Copac - la racoarea de sub dudul carciumei de jupani
bia
#5 -

anost

e un loc anost, fara culoare si personalitate. nu stiu cum era mai demult, dar acum mi se pare ca e pur si simplu o carciuma, cum zicea cineva mai sus. stramt, neprietenos, si trist.

prefer acuarela.. si multe altele.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera