La Copac, carciuma de jupani... in devenire

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In Pitar Mos 23, casa unde a locuit o lunga parte a vietii scriitorul Radu Petrescu si care a gazduit pana nu demult barul Colony, chiar vizavi de casa unde a stat Sadoveanu, s-a deschis recent La Copac, auto-intitulata "carciuma de jupani", care ne imbia "cu sprituri si bucate cinstite" sub dudul "care a prins multe generatii de moftangii".

Mirosind noi iz de carciuma retro, cum ne place noua, am fost intr-o seara La Copac. Unde am gasit un hibrid de restaurant italienesc, muzica pop-rock, desene cu moftangii pe pereti si terasa plina de liceeni sub dud.

La Copac La Copac

Per total, o atmosfera decenta si relaxata, cel putin afara, unde, daca faci abstractie de mesele si scaunele de plastic verde, care nu prea se asorteaza cu ideea simandicoasa de "jupan", ci mai degraba cu cea de targovet, e placut. Placut pana la ora 10, cand terasa se inchide (banuim ca pentru a proteja urechile vecinilor).

N-am protestat, ci ne-am mutat cu paharele inauntru... unde n-a mai fost la fel de placut. Casa, de moda veche, are camere foarte inalte, spatiu care nu a fost exploatat si care sta apasator si gol, la 3 metri deasupra crestetului tau. In schimb jos e aglomerat mobilierul negru si cam greoi (nici el ne-ducand cu gandul la vreun minim de aer retro).

Peretii sunt plini de picturi murale, destul de amuzante si pline de imaginatie, pe tematica declarata a carciumii de jupani, dar care abuzeaza putin de ochiul privitorului si de rabdarea lui de a le intalni chiar peste tot, mai ales prin colturile unde frizeaza nitelus kitschul.

La Copac La Copac

O alta surpriza a fost meniul. Ne asteptam la "bucate cinstite" de inspiratie romaneasca. Am dat de pizza si paste. Pe langa ele, am mai gasit, la preturi cam peste medie (ceea ce contrasteaza putin cu mediul si cu clientela... pe care am observat-o noi), supe si ciorbe (7 sau 10 lei), salate la 18 lei, feluri principale pe baza de carne intre 20 si 35 de lei, dintre care am retinut specialitatea casei, vita la... copac, sortimente de peste (dorada, pastrav si somon, 25-40 de lei). Pastele erau 20 de lei, iar pizza varia intre 15 si 20 de lei.

La Copac La Copac

In ceea ce priveste serviciul, avem de spus de bine. Chelnerita, desi in haine de strada, parea experimentata si era foarte amabila, verificandu-ne discret confortul, nevoile, comenzile sau daca mancarea ne e pe plac. Ne-a fost. Am comandat tagliatelle cu somon si portocale, care au fost bune, si ar fi fost perfecte daca ar fi avut ceva mai putine capere, am banuit, pentru ca in semi-intunericul de afara nu le-am si vazut (a caror acreala picanta contrasta putin cu aroma de portocale).

La Copac

In consecinta, La Copac mai are putin de lucrat la detalii daca vrea sa depaseasca stadiul de carciuma si sa il atinga pe cel de "carciuma de jupani", mai ales ca are de luptat cu traditia veche a locului, cea de bar de liceeni si studenti, dar per total ne-a lasat o impresie buna. Va recomandam totusi, in defavoarea interiorului, gradina de sub dud - atentie, pana la ora 10 seara.




11 comentarii

La Copac, carciuma de jupani... in devenire
mircea
#1 -

bun

articolul, nu barul.
din pacate fotografiile sunt relevante pt cum arata locul. ar fi putut iesi ceva mai bine .. oricum, daca nu sunt proprietari ai cladirii, in 6 luni inchid taraba ;)

La Copac, carciuma de jupani... in devenire
fiord
#2 -

de comentat

Pozele sînt întradevăr (cum au fost făcute şi mă refer şi modul de aranjare, încadrare, coloristică etc) de "dereclamă" sau amatoricesc.
Buuuun ! O părere personală- a autorului postării. Dar chelnăriţa sau chelnăriţele ? Ele cum sînt ? Că sînt îmbrăcate ca "de stradă" ( eu prefer, în general şi în special, femeile dezbrăcate, dar este un fix al meu, mă rog) treacă-meargă, dar cam puţin spus şi despre ele pentru că, nu-i aşa ? un local îl mai face şi miezul "cu suflet".
Concluzia este că trebuie să mă duc şi eu pe acolo. Să vadă şi ochiul meu şi să "le" şi văd.
Numai bine.

La Copac, carciuma de jupani... in devenire
Cristi Roman
#3 -

e aiurea sa pui "subiect" aici

Am mers in acest local de 7-8-10 ori cred intre 2002/3-8, pe cind era Colony. La inceput era ok, spre final s-a stricat rau.
Ptr. mine e suficient un indiciu: scaunele de plastic. Daca mai gasiti asa ceva in 2009 intr-un restaurant/terasa, nu intrati.

La Copac, carciuma de jupani... in devenire
tuvia
#4 -

Comentariu nou

evident ca nu mai e cum era colony, da nici rau nu e.Chelneritzele sunt really nice, afara nu am stat, inauntru a fos bine, insa.Mai e de lucrat, nici pizza nu a fost rea :)

La Copac, carciuma de jupani... in devenire
kio
#5 -

La copac

Am fost la copac aseara si, trebuie sa recunosc, nu mai e nici pe departe ce era Colony inainte. Insa, nu s-a pierdut atmosfera care ne facea sa mergem in Colony in anii trecuti.

Servirea a fost neasteptat de buna. Preturile sunt putin mai mari, dar raportul calitate/pret este foarte bun.

E de revenit.

La Copac, carciuma de jupani... in devenire
poxa
#6 -

vinul este excelent

Vinul rosu, demisec, la carafa, este excelent. Chelnerul a fost ok, chelnerita nu.

La Copac, carciuma de jupani... in devenire
Mihai
#7 -

Comentariu nou

subscriu la ultima parere. DIn pacate stuff-ul vechi n-a disparut, aceeasi chelnerita plictisita care te serveste cu sila, fara nici cea mai mica implicare....

La Copac, carciuma de jupani... in devenire
robert
#8 -

foarte slab
Nimic nou fratilor,stuff-ul strica locul nu sa schimbat mai nimic era bun locul cu ceva ani in urma acum e chiar de evitat
La Copac, carciuma de jupani... in devenire
flavius
#9 -

aceeasi fata(face)

am trecut zilele trecute prin "la copac"...fostul colony...foarte misto arata acum insa patronula facut o singura imprudenta...sa pastreze unii angajati dintre vechii chelneri..cand am vazut din nou fata aia plictisita si nesimtita care ne azvarlea vinul pe masa in modul ala de bodega...sincer a stricat totul...cum dracu n-ati dat-o afara pe chelnerita aia cu unghiile roase?...e vai mama ei..o sa pierdeti ceva clineti,cred ca-i e gandu nhjumai la spaga si sa plece mai repede acasa...jur sa nu mai calc pe acaolo atat timp cat mai munceste aia acolo>

La Copac, carciuma de jupani... in devenire
Ana
#10 -

de actualitate

intre timp s-au schimbat scaunele. vara asta au fost de lemn!
si se poate sta pe terasa pana la 1 noaptea.
eu nu am vazut niciun licean. media de varsta e spre 30.
iar greierii canta demential!
au pizza buna. vin la carafa ieftin.

La Copac, carciuma de jupani... in devenire
Blindius
#11 -

La copac

http://blindoneworld.blogspot.com/2009/12/visiting-bucharest.html

Intrati aici pentru un alt review.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera