La Ceaunu' Crapat, stropul de traditie romaneasca de pe strada Franceza din Centrul Vechi din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Este imposibil sa nu-ti atraga atentia, cand treci pe strada Franceza din Centrul Vechi din Bucuresti, numele unui restaurant care s-a deschis acolo cam pe la mijlocul verii. La Ceaunu' Crapat suna 100% romanesc si, acum ca am poposit sa verificam, putem confirma: de la muzica pana la meniu, este un local cu specific traditional la care am fost tare nerabdatori sa ajungem, dar nu la fel de nerabdatori sa plecam.

I-am stalk-uit putin pe cei de La Ceaunu' Crapat pe Facebook si am vazut intre pozele lor cum arata o adevarata petrecere la restaurant: cu lautari, ceaune imense pline, clocotind sub caramizi si bautura la discretie. Atmosfera din poze ne-a dus putin cu gandul la petrecerile lautaresti din Bucurestiul de odinioara, despre care ne povesteau parintii nostri. Am ajuns insa la restaurant pe timpul zilei, cand atmosfera era, evident, mult mai potolita.

La Ceaunu' Crapat La Ceaunu' Crapat
La Ceaunu' Crapat La Ceaunu' Crapat

Simplitatea e cuvantul-cheie La Ceaun. Nimic simandicos in piesele de mobilier, ornamente sau atitudinea oamenilor prezenti acolo. Teoretic, la fel ca fratele lui de la cota 2000 din Sinaia, La Ceaunu' Crapat incearca sa te rupa de ritmul cotidian si sa-ti aminteasca de lipsa de formalitate, de stres si de complicatii a vietii de la tara - cum altfel daca nu prin mancare?

Ne-a placut in primul rand serviciul prompt. Ospatarii sunt respectuosi, atenti, amabili si i-au lasat Metropotamului impresia ca va puteti baza pe ei si cand vine vorba de recomandari culinare sau de bautura.

La Ceaunu' Crapat La Ceaunu' Crapat

Cand vine vorba de mancare, am ramas un pic dezamagiti de portiile prea mici in raport cu preturile. Pastrama de curcan cu mamaliga nu isi justifica cei 40 de lei cheltuiti pe ea. Desi totul a fost bun (carnea frageda si bine condimentata, mamaliga de o consistenta placuta), cu 40 de lei am fi mancat doua feluri de mancare la alte restaurante, cu portii mult mai mari. Mamaliga a venit cam cat intra intr-o lingura ceva mai zdravana, iar pastrama nu ar satura un om la o masa de pranz.

La Ceaunu' Crapat La Ceaunu' Crapat

Cartofi copti la ceaun, cu lapte de capra batut la putinel? Suna foarte bine si Metropotamul de serviciu a salivat aproape instantaneu. Portia a fost din nou foarte mica - 3 cartofi cam cat pumnisorii unui bebelus fiecare, plus un pahar micut de lapte - ce-i drept, foarte bune amandoua. Asa ca noi va recomandam ori sa va comandati doua portii daca chiar muriti de pofta, ori sa le folositi ca garnitura pe langa ceva mai consistent. Cel putin pretul de 14 lei pentru cartofi nu a fost exagerat.

Si pentru ca tot pranzul ne-a ajuns fix pe-o masea, ne-am gandit sa facem ceva in privinta golului din stomac: comandam clatite. Ne-a placut ca pana si optiunile umpluturilor merg tot pe ideea unui restaurant romanesc, asa ca n-o sa gasiti La Ceaunu' Crapat clatite cu ciocolata, frisca, gemuri de fructe exotice, ci doar cu dulceata de mure, zmeura, nuci verzi si afine, la pretul universal de 15 lei portia (doua clatite).

La Ceaunu' Crapat La Ceaunu' Crapat

Ne-ar fi placut ca blatul sa nu fie atat de pleostit, ci mai pufos sau mai crocant, dar umplutura ne-a facut sa inchidem ochii de placere, asa ca am dat uitarii acest detaliu. Dulceata de nuci verzi ne-a dus inapoi timp, in copilarie, in camara bunicii, iar murele dulci ne-au amintit de verile la munte.

Va recomandam sa mergeti La Ceaunu' Crapat daca vreti sa le aratati unor prieteni din strainatate cam ce inseamna bucataria romaneasca. Gasiti ciorba de burta (16 lei), sarmalute cu afumatura (30 lei), cartofi prajiti cu ceafa de porc (29 lei), sote de hribi (39 lei), urzici cu hrean (27 lei), iahnie de fasole (32 lei), pastrama de berbecut (44 lei) sau miel (42 lei) - toate cu mamaliga. O apa la 0,25 ml costa 5 lei, la 0,75 ml 10 lei, berea porneste de la 6 lei si se opreste la 15 lei, iar preturile la shot-uri variaza intre 12 si 19 lei.

La Ceaunu' Crapat La Ceaunu' Crapat

Vi-l recomandam calduros si voua, daca va e dor de astfel de preparate si vreti sa aiba acel gust. Dar mergeti La Ceaunu' Crapat din Centrul Vechi din Bucuresti cand nu sunteti chiar atat de infometati, pentru ca portiile ar putea sa va descurajeze sa reveniti si altadata si ar fi pacat. Sau... la una dintre petrecerile despre care va ziceam. Poate ne spuneti si noua cum a fost. :)





14 comentarii vrei sa comentezi?

1 - 10 din 14 comentarii

La Ceaunu' Crapat, stropul de traditie romaneasca de pe strada Franceza din Centrul Vechi din Bucuresti
corina
#1 -

romanesc?

"La Ceanul crapat" nu v-a dus absolut deloc cu gandul la Harry Potter? Nimeni? Numele pare in intregime de acolo, cel putin din traducerile in romana (Barul de pe Aleea Diagon). Ar fi singurul motiv pentru care l-as vizita :).

La Ceaunu' Crapat, stropul de traditie romaneasca de pe strada Franceza din Centrul Vechi din Bucuresti
Roxa
#2 -

Comentariu nou

Dupa cum scriam, nimic magic, totul e simplu si traditional, poate de-aceea ni s-a parut "cam departe" Harry Potter. :)

La Ceaunu' Crapat, stropul de traditie romaneasca de pe strada Franceza din Centrul Vechi din Bucuresti
corina
#3 -

asa-i

Mmm pacat, cand am vazut numele m-am gandit ca o sa pot sa beau in sfarsit in Bucuresti suc de dovleac si Butterbear:).

La Ceaunu' Crapat, stropul de traditie romaneasca de pe strada Franceza din Centrul Vechi din Bucuresti
Roxa
#4 -

Comentariu nou

O idee buna de afacere - poate citeste asta cineva. :)

La Ceaunu' Crapat, stropul de traditie romaneasca de pe strada Franceza din Centrul Vechi din Bucuresti
Amaranta
#5 -

^^^^^^^^^^^^^^^^

"murea dulce" mult aduce :P

La Ceaunu' Crapat, stropul de traditie romaneasca de pe strada Franceza din Centrul Vechi din Bucuresti
Roxa
#6 -

@Amaranta

Mersi :)) Ca sa vezi cat de rara e, mai ales in clatitele bucurestene. :)

La Ceaunu' Crapat, stropul de traditie romaneasca de pe strada Franceza din Centrul Vechi din Bucuresti
CristiG
#7 -

Comentariu nou

Am trecut prin dreptul "Ceaunului" intr-una din seri si imi parea destul de gol. Preturile mi se par foarte mari, mai ales pentru mancaruri care nu necesita niste ingrediente cu totul speciale.
Oare e doar o imprese cum ca la Cota 2000 sunt preturi mai mici?

La Ceaunu' Crapat, stropul de traditie romaneasca de pe strada Franceza din Centrul Vechi din Bucuresti
marius
#8 -

Comentariu nou

Avand in vedere ca in centrul vechi sunt zeci de locuri unde poti manca mai bine banuiesc ca in jumatate de an ori vor da faliment ori vor veni cu picioarele pe pamant si vor scadea preturile, sau poate cine stie, poate restaurantul e facut pentru a spala bani.

La Ceaunu' Crapat, stropul de traditie romaneasca de pe strada Franceza din Centrul Vechi din Bucuresti
carmen
#9 -

Comentariu nou

poti gasi ceva mai bun ,intradevarb ;romanesc'?Unde?

La Ceaunu' Crapat, stropul de traditie romaneasca de pe strada Franceza din Centrul Vechi din Bucuresti
Roxa
#10 -

@Carmen

Arunca o privire pe lista noastra de restaurante romanesti: http://metropotam.ro/top-restaurante-romanesti-din-Romania/

1 - 10 din 14 comentarii

d'ale zilei...

Credeti in Dumnezeu?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera