La Belle Vie - cafenea, biblioteca si butic vintage

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Toate trei intr-un singur loc? Asta ne-am intrebat si noi cand am aflat de La Belle Vie, noua cafenea-biblioteca din Dorobanti (chiar ca viata frumoasa pe acolo.. ). Si cum cafea, carti si haine nu refuzam niciodata, ne-am facut imediat drum pe la ei!

La Belle Vie La Belle Vie

Am ajuns la timp sa ne bucuram de o Cafe en Quatre Couleurs (10 lei), servita cu le croissant de rigueur (din partea casei la cafea), in ultimele raze de soare ale dupa-amiezii. Oui, oui, quelle belle vie!

Stand asa pe terasa, la umbra, savurand o cafea buna, muscand din cand in cand dintr-un croissant fraged, chiar ca-ti vine cheful de arta. Stiau ei ce stiau cand au amenajat si-o biblioteca! Asa c-am dat fuga inauntru sa ne-alegem un volum..

La Belle Vie La Belle Vie

.. Si-am fost multumiti sa gasim carti pentru toate gusturile: de la Tolstoi si Noica, la carti de matematica si albume de arta - toate se pot si achizitiona, "biblioteca" fiind in parteneriat cu Humanitas. Am aflat ca-n curand rafturile vor fi pline!

Interiorul cafenelei este si el o mica opera de arta - pe noi ne-a cucerit combinatia eclectic - clasic. Desi pare pretentioasa, atmosfera e insa calda - te simti ca-n salonul pe care-ai vrut mereu sa-l ai, in care poti sta la o cafea si-o prajitura dimineata, la geam, si la un pahar de sampanie seara, la lumina candelabrelor.

La Belle Vie La Belle Vie

Nici cei mici nu au fost uitati - cat timp parintii se relaxeaza la etaj, exista o camera special amenajata pentru copii la subsol:

La Belle Vie La Belle Vie

Mai o poza, mai un cupcake, apoi si-o limonada (12 lei) si o home-made ice coffee (10 lei), ne-am trezit ca ne-a prins noaptea pe terasa. Si tocmai incepea un mini-concert de vioara si violoncel. Pai cum sa pleci?!

La Belle Vie La Belle Vie

Cand sa mergem si noi intr-un sfarsit spre casele noastre, am ochit-o pe Gianina Corondan, cu care cumva ne-ntalnim prin toate locurile cool din Bucuresti. Gianina venise la vanatoare de arta, auzind c-ar fi o expozitie de gravura pe hartie:

Gianina Corondan La Belle Vie

Ca sa nu mai lungim vorba, noi ne declaram satisfacuti de conceptul asta de cafe-bibliotheque - cel putin la capitolul cafenea si biblioteca. Cat despre buticul de haine si accesorii vintage, nu suntem noi prea avizati in materie de designeri internationali. Pour les connaisseurs, mai multe poze in galerie (gasiti si meniul complet).

Noi ne vom intoarce in La Belle Vie pentru o portie de viata frumoasa - o cafea si-o felie de tort, in salon, printre carti..

5 comentarii

La Belle Vie - cafenea, biblioteca si butic vintage
Lady Shoes
#1 -

cafenea

Abea astept sa fac o vizita. Ma bucur ca au si loc de joaca pentru copii.

La Belle Vie - cafenea, biblioteca si butic vintage
Monica Basu
#2 -

La Belle Vie

Felicitari pentru material! Ati surprins foarte bine ceea ce ne-am propus sa fie acest loc.

Va multumesc pentru profesionalism.

Cu drag,
Monica

La Belle Vie - cafenea, biblioteca si butic vintage
iuli
#3 -

Comentariu nou

Mi-a placut ft mult locul,am savurat o cafea minunata si un croissant care este 7 lei. Am inteles ca eu si prietena mea nu am fost singurele care au crezut ca e din partea casei la o cafea,mai ales ca cele de rontait nu apar in meniu.Oricum,sigur vom mai reveni!

La Belle Vie - cafenea, biblioteca si butic vintage
Oana
#4 -

@iuli

noua ni s-a spus c-ar fi gratuit pana in jurul pranzului. voi pe la ce ora ati fost?

La Belle Vie - cafenea, biblioteca si butic vintage
iuli
#5 -

Comentariu nou

Am inteles,o sa incerc sa ajung si mai devreme.Atat eu, cat si alti amici am fost mai pe seara.Ms de precizare!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera