Prin decembrie s-a deschis Kunnai, un nou restaurant thailandez in Bucuresti, al carui nume in thailandeza inseamna doamna, un fel de madame. Era si cazul, zicem noi, pentru ca nu prea am avut experienta vietilor noastre in vechiul Thai Siam, iar Thai Moods-ul s-a inchis, deci saracie mare la capitolul mancare thailandeza in Bucuresti (si e pacat).
Am ajuns in Kunnai abia in februarie pentru ca e cea mai buna luna pentru o vacanta in Thailanda. Cum anul asta nu prea ne mai permitem una, am zis sa ne tratam macar cu un pranz thai mai high-class. Oricum excursia pe Strada Copilului de pe langa Piata Domenii a fost o explorare de teritorii noi, complicate si cu sensuri unice unde te astepti mai putin..
Pana la urma am descoperit si restaurantul, la parterul Domenii Park. High-class indeed, judecand dupa amenajare, cascada verticala si preturile din meniu. Fotografiile n-au iesit prea grozave pentru ca totul stralucea, de la podea pana la farfurii, pahare si geamuri, iar clienti tot apareau si n-am vrut sa le deranjam experienta (prea tare), dar va faceti voi o idee:
Chips-uri din creveti din partea casei - experienta noastra a inceput frumos. O pagina intreaga cu cocktailuri pe baza de prosecco (Spritz, Rossini, Mimosa si Kunnai Signature, toate la 32 lei) in meniul de bauturi, si mai frumos. Dar suntem cu masina, deci no fun - espresso (12 lei) si limonada (16 lei), ca de-obicei, plus niste apa plata (14 lei), sa fie pe-aici.
Ne-am decis repede la mancare. Stiam din start ca trebuie sa-ncercam niste
Authentic Vegetarian Spring Rolls (25 lei) cu varza, praz, ceapa & usturoi, ciuperci shiitake si telina si o supa traditionala
Tom Yam (30 lei) cu creveti,
galangal (diferit de ghimbir!), lemongrass, frunze de kaffir lime, ciuperci, coriandru si ardei iute.
Am fost avertizati ca supa ar fi cam iute, dar a fost abia vag iute fata de cum ne asteptam sa fie. In rest,
Tom Yam-ul din
Kunnai parca mai aduce a
the real deal incercat la mama lui, in Thailanda; in orice caz, mai bun decat
Tom Yam-ul din
Thai Siam. Pachetelele de primavara thailandeze bune si ele, mult superioare pachetelelor chinezesti, asa cum trebuie sa fie.
Felul 2 sa fie niste
Chinese Temple Fried Noodles (30 lei) pentru metropotamul vegetarian si un
Creamy Siamese Red Curry with Seafood (40 lei) cu creveti, calamar, peste, midii,
panaeng curry, lapte de cocos si busuioc pentru mancatorul-de-seafood. De mentionat ca orez Jasmine la aburi sau sticky rice este disponibil la cerere din partea casei pentru curry-uri, salate si stir fry-uri (ba chiar si la supe, stiti ca pentru ei e ca painea la noi, deci e normal paine-orez lipicios la supa).
Interesanti taiteii lati de orez, bune ciupercile shiitake, curry-ul multumitor. Mai incercam si-un desert, Yellow Bean Custard-ul (35 lei), adica fasole galbena, lapte de cocos si zahar - bunicel, dar mergeau incorporate niste fructe. Nu ne punem insa noi in calea traditiei thailandeze, chiar cand e vorba despre bucatarie contemporana.
Concluzii? O masa de 2 persoane 250 lei, fara sa ne aventuram la pahare de vin (24-28 lei) sau cine-stie-ce-uri. Am mancat corect, dar probabil ca vom reveni la anul in februarie, cand iar n-o sa avem bani de bilet de avion pana-n Thailanda.
Comentariu nou
Ar trebui sa-l adaugi si pe Google Maps - https://www.google.ro/mapmaker
Ce preturi nene
Peste tot pe unde am fost in strainatate mancarurile thailandeze, indiene, japoneze etc. sunt considerate "pranz ieftin", sau macar mediu ca pret. La noi in schimb costa de parca ar avea diamante in ele. In ritmul asta normal ca n-o sa ajungem niciodata sa avem o cultura culinara care sa cuprinda astfel de feluri mai "exotice".
Un Tom Yam 30 de lei? In Paris era vreo 6E. Majoritatea ingredientelor se gasesc si pe la noi chiar daca nu pe toate drumurile, cu maxim 20 lei iti faci singur acasa portii pentru 2-3 persoane, e chiar usor (stiu, pentru ca sunt pasionat de mancarea thai si am convins-o pe prietena mea sa faca). Sa fim seriosi, e doar o supa.
Sincer, pot sa par rautacios, dar le urez falimentul. Poate urmatorii inteleg ca vor atrage romanii spre mancarea thai cu niste preturi decente nu jecmaneala. Asa cum e acum, e mancare "de fitze".
@M
bine, restaurantul se pozitioneaza din start above average, dar la banii astia cu atat mai mult am pretentia sa mananc cel putin ce am mancat in Thailanda la orice colt de plaja, daca nu mai bine; dar mancarea thai din RO e o slaba copie la preturi care de care mai nesimtite
Comentariu nou
dak autorul nu dadea cu bata-n balta, gen "tom yam mai bun ca la Siam""\ poate mergeam si noi p'acolo ! Raport calitate pret gasesti la SIAM, totusi... ingredientele costa putin mai mult decat un kil de cartofi ! Nu va mai credeti barometrul gastronomiei thai, sunt feluri diferite de preparare a mancarii, ca si in Romanica, gen Ardeal cu Moldova si Dobrogea
Mancare buna, serviciul prost
Trecand peste locatie, oricum nu trebuie sa fie toate restaurantele in aceeasi zona, restaurantul arata foarte ok. Clienti de toate felurile, unii cu pretentii altii dornici de o experienta noua. Tom yum, gust corect dar foarte saracacios si nu vorbesc aici neaparat de creveti. 30 de lei clar exagerat. In rest crevetii stir fried si noodlesii foarte buni. Chelnarii si vorbesc aici de dl. Razvan, dar nici ceilalti nu pareau prea diferiti, nu cunosteau denumirile in tailandeza, pareau ca se pricep mai bine la ciorba de burta si ceafa de porc. Nu mai spun de impertinenta. Aaa, desertul cu banana prajita la 30 ron, o mizerie.
Comentariu nou
Poate se redeschide SIAM....acolo un TOM YUM cu creveti era 15 ron si era belea !....banana in lapte de cocos 14 ron
@Tudor
poate era ok ca pret la Siam dar nu faceau tom yum-ul ca-n Thailanda :) ai vreo informatie despre redeschidere? am incercat si noi sa-i contactam la vreo 5 numere de telefon dar sunt toate deconectate.
Comentariu nou
...faceau tom yum ul ca in Thailanda de nord...asteapta un bucatar thai sa vina, dureaza actele in varianta romaneasca !