Irish Pub&Restaurant: St. Patrick

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vesti bune pentru iubitorii de Irish beer, Irish pubs, Irish drinking nights si in general Irish orice: pe Smardan s-a deschis St. Patrick Irish Pub, unde veti gasi cam toate licorile asociate cu Irlanda, de la Irish Coffee, pana la Irish Car Bomb si Drunken Leprechaun.  

In multimea de terase si baruri de pe Smardan trebuia sa apara si un Irish pub ca lumea, pentru ca diversitatea sa fie completa si pentru ca sincer ne lipsea asa ceva in zona, un bar unde sa se gaseasca la discretie The Black Stuff si tot felul de cocktailuri pe baza acesteia. 

Pub-ul iese in evidenta in marea de terase aproape trase la xerox din zona prin faptul ca fatada este imbracata in lemn masiv, ceea ce ii da un aer de seriozitate si impune mai mult respect, mai ales cand in dreapta si in stanga siglei sunt doua marci de bere precum Guinness si Kilkenny.  

St. Patrick St. Patrick

Inauntru totul arata ca la carte: mese din lemn, un bar impresionant plin cu toate bauturile pe care si le-ar putea dori un irlandez, dar nu numai, si cu un barman cu vaste cunostinte in ceea ce priveste prepararea cocktailurilor, printre care si cele din bere. Si, cine stie, poate daca beti cateva pinturi la bar veti da si peste un expat care sa va toarne povesti irlandeze de pub, cum ar fi: "Some Guinness was spilled on the barroom floor/ when the pub was shut for the night./ Out of his hole crept a wee brown mouse/ and stood in the pale moonlight./ He lapped up the frothy brew from the floor,/ then back on his haunches he sat./ And all night long you could hear him roar,/ 'Bring on the goddam cat!'"

Daca sunteti pasionati de bere, veti descoperi ca St. Patrick este un mic colt de rai. In meniu veti da peste cateva raritati, printre care Radeberger la 12 lei, Sapporo la 14 lei, dar si peste clasicele Tuborg draught 6 lei, pahar 5 lei, sticla 8 lei, Carlsberg long draught (3,5 l) 49 lei, pitcher (1,5 l) 22 lei, draught 7 lei, pahar 5 lei, sticla 9 lei, Guinness draught 12 lei - doar ca vin in cantitati cu denumiri mai neobisnuite: un pint are 470 ml, un pitcher 1500 ml, half-pint si un pahar au 250 ml.

Un alt bonus este berea casei, care nu ar trebui sa lipseasca din meniul oricarui pub care se respecta - St. Patrick pitcher 19 lei, pint 6 lei, half pint 5 lei.

Puteti gusta aici si destul de multe cocktailuri din bere (o raritate cand vine vorba de ce cocktailuri se servesc in barurile din Bucuresti): Beer Buster, Dark & Stormy, Trojan Horse, Irish Russian, Irish Car Bomb etc. 14 lei.

Noi am incercat un Irish Russian (Guinness, vodca, lichior de cafea si cola) si a fost excelent (probabil ca in timp le vom incerca pe toate). Arthur Guinness ar fi mandru de rezultat.

St. Patrick St. Patrick

In afara de bere, mai puteti incerca un Irish whisky cu preturi care incep de la 10 lei Tullamore Dew, pana la 18 lei Jameson 12 yo. Daca tot vorbeam de cocktailuri, pe langa cele din bere sau cele clasice mai puteti opta si pentru o serie de cocktail-uri Irish: Drunken Leprechaun, Wild Patrick 16 lei sau Bee's Knee (n/a) si Sweet Sunrise (n/a) 14 lei.

Iar daca ati gustat din toate berile disponibile si sunteti tipsy, cafelele incep de la 6,5 lei un espresso pana la 12 lei un Irish Coffee, bauturile racoritoare costa 6 lei, fresh-ul si limonada 14 lei.

Pe langa faptul ca se bea bine, la St. Patrick se si mananca bine. In afara de salatele care incep de la 16 lei (St. Patrick's Mixed Salad) si ajung pana la 22 de lei (Calamari Salad), veti gasi o serie de preparate irlandeze: de la clasicul Irish Breakfast 19 lei (daca tot ne intrebam unde putem lua micul dejun), la Irish Stew la 22 lei, Chicken and Mushroom Pie 21 lei, Pork Tenderloin 21 lei, Kilkenny Pork Ribs 32 lei, Grilled Sirloin Steak 36 lei etc. 

In meniu exista si sandwich-uri: Irish BLT 16 lei, Turkey Club 18 lei, Dublin Chicken Club Sandwich 17 lei, Legendary American Burger 21 lei etc.

Daca nu va descurcati cu meniul sau aveti nelamuriri, apelati la personalul pubului, veti descoperi ca sunt amabili si atenti.     

St. Patrick St. Patrick
                                                                                    Irish Russian

Avand in vedere ca un Irish pub se bazeaza in proportie de 70% pe berea Guinness (multe dintre felurile de mancare sunt facute tot cu bere black stuff) o parte din pereti sunt decorati cu reclame vechi la The Pint of Plain (cum i se mai zice berii Guinness). De asemenea, mai exista si doua plasme la care mai mult ca sigur se vor urmari meciurile echipelor irlandeze, dar nu numai.

1 2 3 4

Treceti pe la St. Patrick daca aveti pofta de un Guinness, mai ales ca maine (24 septembrie) este ziua berii Guinness. Si pentru a va face o idee cam la ce fel de atmosfera sa va asteptati intr-un Irish drinking night, ascultati piesele de mai jos.








31 comentarii

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Alex
#1 -

contact de la ei?

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
mircea
#2 -

LOL2

Garcea a incercat el ce a incercat (sa puna niste bani si sa iasa ceva), dar ...
Partile bune ale barului au fost mai mult decat exagerat laudativ descrise, nu mai insist ...
Dar:
1.fiind branduit Guiness era normal sa apara pe toti peretii vechi reclame Guiness ? adica cam asta e tot ce pot creativii de la firma implicata ?
2.aceleiasi branduiri i se datoreaza si mobilierul (mese, scaune, bar) tras la indigoca si in, sa zicem, Bordellos ?
3. Mult stimate si inteligent pretuitorule de bere Gruia, Saporro e o bere f.comuna si proasta, iar Radeberger... ma faci sa rad, Radeberger e o bere buna eventual pt nostalgicii fostului restaurant Berlin (intreaba si tu un puriu in redactie :p)
4.wiskey, of-of-of, iar numai 2 feluri irlandeze (si alea in variante minime), desi vad ca altfel rafturile sunt ghiftuite .. dar cu ce ? sau iar este un PUB IRLANDEZ unde se bea mai mult Jack Daniels si Tuborg ? apropos, unele sticle sunt puese atat de sus incat barmanii cu siguranta nu vor ajunge niciodata la ele (Ar fi interesant de vazut ce au pus acolo). apropos, stiati ca puburile irlandeze erau renumite pt tavanul lor foarte jos ?
OK, hai sa zic si ce m se pare interesant:
1. berea St.Patrick - orice ar trebui sa o incerce
2. cocktailurile pe baza de bere
Concluzie: alt articol scris la comanda. RUSINE !!!
PS: din categoria "limba d elemn a cronicarilor" citam, astazi, urmatoarele:
a)"in multimea de terase si baruri de pe Smardan "
b) "marea de terase aproape trase la xerox din zona"
Inca o data, nu te-ai intrebat vreodata mult-inteligentule Gruia, de ce Garcea si-a deschis carciuma tocmai aici ?

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Cristi Roman
#3 -

Iar un pub facut la indoiala

In primul rind, greseeala clasica a ingnorantului: desi vezi bine ca scrie pe fata pubului Guinness cu 2 de n (asta e regula: 2 de n, 2 de s, mereu - cum ar fi sa scriem si noi Metropoam), tu bagi in tot textul "Guiness". Ma rog.
Acum - nu inteleg cine naiba e patron aici, cu siguranta cineva non-Irish si dornic de imbogatire - cum sa vinzi Guinnessul la pint de 470 ml???? Au innebunit? O sa vomite irlandezii sadea care vor calca pragul acestui nou pub. Ca sa nu mai zic de cum arata paharul chipurile plin: un barman irlandez iti toarna mereu, dar absolut mereu, pintul pina e full-full - adica asteapta el pina s emai duce spuma si apoi mai toarna - mereu un adevarat pint de Guinness in Irlanda e full pina la limita, il duci cu grija la masa ta, sa nu se verse.
Si un sfat: sa incerce sa aduca Smithwicks - ale-ul numarul 1 al Irlandei dar si Bulmers - cea mai consumata bautura din Irlanda (ok si ptr. femei, chiar ele sint baza) - cidru din mere si din pere.
Iar ca o ultima circoteala (dar complet argumentata si adevarata) lemnul ala care acopera fata pub-ului este prea deschis la culoare pentru un Irish Pub. Lemnul de interior este cel corect.

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Gruia
#4 -

Comentariu nou

@mircea: despre sapporo si radeberger n-am zis decat ca sunt raritati, eu unul nu le-am mai intalnit prin meniurile altor baruri din bucuresti. in legatura cu berea St. Patrick n-am zis ca "orice ar trebui sa o incerce", ci doar ca orice pub care se respecta ar trebui sa aiba o bere a casei, care sa poarte numele pubului, iar cocktailuri din bere nu am mai intalnit in alt loc, asa ca da, sunt ceva special. nu este in nici un caz un articol scris la comanda, daca te uiti pe site vei vedea ca nu ne ocupam cu asa ceva, era vorba doar de un loc care mi s-a parut misto si care promite sa aduca ceva nou pe strada smardan. daca te deranjeaza faptul ca are tavanul prea sus pentru un irish pub, nu-l vizita, asa cum ziceam in limba mea de lemn poti alege orice altceva din "marea de terase aproape trase la xerox din zona". iar faptul ca e carciuma lui garcea nu m-a interesat absolut deloc, dupa cum se vede si din text.

@Cristi Roman: intr-adevar, am mancat un "n", rusine mie. iti multumesc pentru observatie, am corectat. in legatura cu "paharul chipurile plin", nu era un pint de Guinness, ci un Irish Russian (apropo de greseala clasica a ignorantului, era trecut numele cocktailului sub poza cu pricina ;)). un pint obisnuit de bere Guinness nu am baut aici ca sa stiu daca lasa multa spuma sau nu. data viitoare. numai bine.

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
piruu2000
#5 -

...asa cum imi spuneai...traim in romania...

...am incercat sa colaborez cu ei,eu in postura de bucatar,promisiuni,dar nimic concret,ca manager de local pot spune ca au un baiat care nici nu stie diferenta dintre bucatarie si sala...dar ma opres aici...ce vr sa va spun ...ca da poate si eu sint vinovat,dar nu am avut nici un sprijin,iar tot ce am facut eu pt a pune pe roate bucataria lor a fost prin propriile mele forte,sustinere nu am avut deloc,atunci cind vb cu cineva pt o problema,doamne,nimeni nu stia nimic de nimic...abordarea lor profesionista este zero...atunci cind tu incerci sa faci ceva,muncesti mult...apoi tradat de persoane care te asteptai sa te sustina...ramine doar sentimentul de lahmite...atunci cind mi-am cerut drepturile,mi-au raspuns...hai ma fi si tu mai altfel,traim in romania ce ?tu nu sti cum sint romanii?...cam asa cei de la acest pub,irish pub...vad ei o colaborare ,asa vad ei relatiile angajat/angajator...PS..,un fost ospatar...actulmente managerul localului(cam33ani)..a creionat un meniu...de bucatarie...am batut plama cu el...si normal...i-am adus imbunatatiri...si nu stau acum sa spun ce...dar vedeti voi....in materialul de mai sus...cind se refera la mincare ,se face reclama la anumite porti sau feluri de mincare care aau fost facute de mine....hmmmm...asa de rau am fost ca ...singura referire la bucatarie ...este facuta la produsele mele....si ce este mai grav ca am facut si o perioada ,adevarat destul de mica,in care am vb si cu personalul din bucatarie,explicindule ce si cum vad eu bucataria,un fel de mic instructaj...in fine...am rupt colaborarea....de credeti???pt ca nu eram in stare eu,sa gasesc FURNIZORI,da ati auzit bine,ca nu gaseam furnizori de produse alimenatare,eu ca bucatar,de parca asta este indatoriile mele,in fine,apoi cind sau gasit,si cind am facut comenziile,am spus ca va fi o perioada de ordonare a toti distribuitori...nu sa tinut cont de asta...a iesit o catastrofa....comenzi peste comenzi facute de toti si aiurea....in fine...asa oameni...RUSINE,RUSINE..

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
alex
#6 -

Comentariu nou

- draga cristi roman, pint-ul este o unitate clasica de masura (cum este si ounce) si are 470 ml. paharul de guinness are plin ochi 570 ml. am fost si eu acolo si guinness-ul era turnat ca in irlanda (ca in toata lumea de altfel). referitor la lemnul de fatada, ar trebui sa te interesezi si ai sa vezi ca sunt mai multe tipuri de irish pubs.
- mircea, ideea de irish pub este un concept menit sa iti ofere aceiasi atmosfera indiferent ca te afli la new york sau in budapesta. intr-adevar seamana foarte mult cu bordelos dar sunt amandoua din acelasi stil, deci...
as vrea sa stiu ce alte whisky-uri irlandeze mai sti si unde le pot gasi, pentru ca as vrea sa le gust (sunt mare amator de asa ceva)
una peste alta locatia este ok din multe puncte de vedere tinand cont ca este proaspat deschisa

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Cristi Roman
#7 -

......

Alex - cu tot respectul, pintul de 470 ml e din Statele Unite - nici o legatura cu un Irish Pub deci.
Pintul irlandez/britanic are mereu, dar mereu 568 ml.
In concluzie, pintul de 470 ml care se vinde acum in St.Patricks din Smardan nu e Irish, e US.
Sau atunci a gresit autorul articolului, daca tu spui ca ai fost acolo si ai baut pint de 568 ml.....El scrie ca a baut pint de 470 ml.
Ceva nu se pupa insa un singur lucru e sfint acum: pintul irlandez are mereu 568 ml si e o blasfemie pentru numele de Guinness sa-l vinzi in alta forma de pint.

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
piruu2000
#8 -

...multumesc,dl.manager...ai confirmat spusele mele...

...azi,pe la prinz,am primit un telefon...confirmind inca odata spusele mele...nu am dat nume si nici nu am vrut sa fiu ironic,atunci cind am scris aici...nici nu stiu de fapt ce este site-ul asta...l-am gasit intimplator...dar ca un fapt...totul este adevarat...scrierile mele de mai sus se refera numai si numai la partea profesionala a mici noastre colaborari...azi ai sunat pe tel. meu si mi-ai spus ca...AM FOST CONCEDIAT...si nu am intrerupt colaborarea...pai sa iti aduc aminte ceva...noi nu aveam nici un contract semnat(pt ca voi nu faceti contracte de munca),deci nu aveai cum sa ma concediezi...ne cunoastem doar de doua saptamini...si ca sa poti concedia pe cineva tr sa ai un contract...si mai presus de toate un motiv bine intemeiat...la tine,sau la voi nu se regases nimic din elemente astea...deci,telfonul tau de azi...este josnic si ieftin in acelasi timp...cit despre pregatirea ta profesionala...nu ma intereseaza ce ai facut inainte ,eu doar am zis ca nu este normal ca un fost ospatar sa faca un meniu de bucatarie,fara sa aiba si parerea unui bucatar...doar atit...in rest sa va mearga bine...in tot ce faceti...eu ca bucatar nu mi-a fost data ocazia sa pun in practica cunostintele mele,nu imi pare rau acum ,doar ca nu am apucat sa vb si dupa ce am fi inceput colaborarea noastra,pot spune ca in cei aproape 15 ani de experienta in gastronomie nu am avut asa de mult de suferit profesional de pe urma voastra...nu,nu esti numai tu acolo de vina,sint multi alti care nu au cea mai mica experienta in domeniul asta,persoanele se stiu,dar asta este o alta discutie...hai pa,simult succes...PS.L-AM CUNOSCUT PERSONAL PE ALEX(BARMANUL SEF),UN OM DEOSEBIT SI DEDICAT MUNCI LUI...STI MESERIE SI ASTA SE VEDE...NIMENI NU ESTE PERFECT,DECI SI EL POATE GRESI,DAR CREDETI-MA ,STIE BINE CE FACE ,SI BARUL PE CARE IL VEDETI VOI ASA CUM ESTE...ESTE REZULTATUL LUI,SI AL MUNCI LUI,IN TIMP POATE SA FIE CHIAR PERFECT...PUTETI FI CONSTRUCTIVI,DAR NU CRITICI CU EL...ESTE UN PROFESIONIST...

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
alex
#9 -

Comentariu nou

da cristi ai perfecta dreptate. pintul este de 4.7 in state si 5.7 in irlanda/marea britanie. doar ca majoritatea irish puburilor sunt in state, de acolo a pornit in principiu si ideea de irish. pintul de guinness, cel de la ei de la mama lor are intr-adevar 5.7. doar daca este plin pana in buza, dar berea din el este undeva in jur 4.7/5.2 iar restul este spuma sau in cazul berii guinness crema

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
mircea
#10 -

standard

alex, ai dreptate cu faptul ca ideea de IrishPub este de fapt o creatie americana.
dar asta nu inseamna ca trebuie trase la indigo. ok, nu mai insist, ai inteles ideea: orice spatiu trebuie sa aibe originalitate. banuiesc ca la voi asta s-a manifestat in felul cum arata fatada :p
cat despre alte sortimente de wiskey irlandez ... trebuie cautat, banuiesc ca diferite branduri le mai sti si tu, problema este ca nu sunt aduse in romania, dar daca nu presezi in permanenta importatorii nici nu o sa aduca

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
kundalini
#11 -

Comentariu nou

Draga Piruu,

Poate ca este justificata nemultumirea ta...sau poate nu. Insa pe mine, ca si client, ma interseaza servirea, produsele, preturile si atmosfera din pub, si nu conflictele care sunt intre management si angajati. Clientul vine, comanda, plateste si poate se intoarce. Este un site in care oamenii isi spun parerea despre carciumile din oras si nu despre patroni. Ai incurcat site-ul metropotam cu desprefirme. :)

Sfat: daca va hotarati sa mancati la St Patrick, asigurati-va ca sunteti lihniti si de cursa lunga la mancare. Majoritatea preparatelor au portii uriase! Sa aveti pofta!


Numai bine!

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Cristi Roman
#12 -

Curiozitate

Apropo, as mai avea doua intrebari: in ce consta la St.Patrick's Pub Smardan Irish breakfastul si daca se fumeaza in interior in acest local. Multumesc.

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Suzana
#13 -

Comentariu nou

Da, se fumeaza in interior.

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Cristi Roman
#14 -

e aiurea sa pui "subiect" aici

Mda, deci inca o diferenta majora fata de un Irish Pub autentic.
Inteleg atunci ca scrumiera de afara e pusa doar de fitze :( .

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Luiza
#15 -

carcotasi

Eu am intrat o singura data in acest pub..irish pub ma rog ce natie de carciuma o fi el si mi-a lasat o impresie extraordinara. Abia astept sa mai merg. Nu mai fiti atat de carcotasi ca arata ca tras la indigo ca berea ar fi servita intr-un recipient de enspe` ml...haideti sa fin seriosi..clientul vrea sa stie:
1.daca e berea/mancarea buna
2.cat costa
3.ce atmosfera este in locul respectiv: ce muzica ce fel de oameni frecventeaza
4.curatenia
5.eventual aerisirea...daca au spatii pt nefumatori

detaliile de care v-ati legat voi prea putin conteaza

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Mihai
#16 -

Nesimtire

Niste neamuri proaste: daca suni sa faci rezervare pentru mai mult de 4 persoane, iti cer sa faci consumatie obligatorie de 80 ron.
Nesimtirea asta n-am intalnit-o la locatii cu adevarat de renume
Noroc ca nu e singura carciuma pe strada...

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Mihai
#17 -

Nesimtire

80 ron/persoana

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
st.patrick
#18 -

rezervare

in cazul in care rezervati o masa in cursul saptamanii consumatia minima obligatorie e de 50 ron, in week end nu se fac rezervari, multumim

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Gigica
#19 -

rezervare

Serios? 50 ron pt cate persoane?

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
marian
#20 -

rezervare

eu am sunat in weekend si mi s-a spus ca ma costa 80 ron de pers.
hotarati-va

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
circuit scurt
#21 -

..prost

..cel mai prost local din centrul istoric...e praaaffff...cum sa-mi ceara 80 lei pentru rezervare??? ce zarani..de fapt sa nu uitam cine-i patronu'..

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Jason Greenn
#22 -

in legatura cu tot ce ati scris

stiu ca scriu epste vreo 5 luni de la ultimu post dar hai sa zic si eu parerea:
1. Ce conteaza cine e patronul? Mugur nu e prost deloc dupa cum cred unii.. dar ce sa stie niste niste *** stiu doar sa acuze.
2. Am fost acolo de cateva ori si mi-a placut mult mancarea si atmosfera. bineneteles ca sunt si niste ospatari prosti dar asa e in romania.
3. se poate si mai bine, se poate sa angajeze oameni capabili, nu se poate tot timpul sa gasesti pe cine trebuie cand ai tu motz nevoie....
4. cum a zis cineva mai sus, trebuie ceva original, nu cum a spus altcineva mai sus ca nu e acelasi lemn sau tavanu jos.. fratilor, daca ar fi toate la fel nu ar fi frumos, ar fi toate xeroxuri ieftine, nu stiti ce e un irish pub dar toti vorbiti. nici nu ati mancat acolo si comentati.
normal ca se poate si mai bine ca in orice loc dar poate se va schimba in bine ceva.
si poate ca Mugur Mihaiescu nu stie bine ce fel de om a angajat. la un interviu nu il cunosti pe om daca face treaba daca e inteligent daca e corect. invatati despre viata si apoi sa vorbiti. nu ai de unde as stii multe lucuri din jurul tau, doar presupui. de ex nu sufar manelarii, dar sunt unii f destepti. mai rar dar sunt.
in concluzie e frumos localul, si mancare f buna. duceti-va ca merita

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Teo
#23 -

Pros & cons

Cred ca ar merita un update articolul, eventual in urma unei o a 2-a vizite din partea metropotam si in urma confirmarii/infirmarii celor spuse de useri, unele aspecte fiind bine punctate, de altfel.

Concret..ca si client, dar si ca fan si vizitator a [cred ca deja] sute de pub-uri in Anglia, Irlanda si Scotia, cred k imi pot aduce contributia la discutii. Cu o mica precizare pt. Luiza - fara suparare, dar cred ca multi [daca nu aproape toti] din clientii de Irish pub-uri, cauta ceva anume, ceva specific acestor localuri, de la decor pana la atmosfera si bauturi, si nu sunt DOAR interesati de pret, servicii, calitate, etc. Asadar, discutia despre pint-uri si decoruri mai mult sau mai putin specific irlandeze mi se pare mai mult decat binevenita.

Revenind...

1.cu SIGURANTA un pint are 568ml, mai ales in Irlanda (si in tarile britanice), nu trebuia sa vin eu sa confirm asta, discutia despre masurile americane mi se pare total inutila si irelevanta..ca atare [desi am fost client dar nu am baut guinness, deci nu stiu exact daca se foloseste masura de 470ml sau nu], mi s-ar parea cel putin o hotarare bizara a patronului, dak nu una pur mercantila [apropo de cel care ii lua apararea mai sus, in comentarii].

2.ca impresie generala [nu intru in detalii legate de lemn sau alte aspecte], da, evident k se integreaza in imaginea general acceptata si cunoscuta a pub-urilor irlandeze, dar cine a petrecut fie si 5 minute intr-un pub 100% autentic [chiar Irish pub-ul de pe Titulescu mi se pare mult mai apropiat de cele originale, intalnite in Irlanda], stie ca un Irish Pub nu este specific prin fotoliile [intalnite la subsol] sau scaunele inalte din "vitrina" pub-ului, ci printr-un decor mult mai "domestic", incepand cu covor si terminand cu, de ce nu, tavanul mai jos, scaune inalte doar la bar si, ceva ce nu se practica in romania [si, ce-i drept, nu tine de patron sau de decor, ci de stilul oamenilor], se sta mult mai mult in picioare..aproape exclusiv in picioare.

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Teo
#24 -

Pros & cons - continuare -

3. Pot sa confirm practica sumei minime de consumatie cand se face rezervare [ba chiar mie mi s-a spus ca este minim 100 lei / persoana, asta prin Aprilie], o practica pur romaneasca si de prost gust [asta din nou, apropo de a lauda sau apara patronul "binevoitor"].

4. Pentru [probabil putinii] amatori/consumatori de cidru, este si o veste buna...ce-i drept, nu au Mangers si/sau Bulmers (irlandeze), dar au macar Strongbow (la sticle de 250ml). Daca nu gresesc, se gasesc Blackthorn si Strongbow, la cutie, in irish pub-ul de pe Titulescu.

5. Mancarea si serviciul, din ce mi-am putut da seama in cele 2-3 vizite, sunt foarte bune, nu ma pot plange de chelneri nepoliticosi sau care sa nu fi fost amabili, ba din contra [poate nu i-am nimerit eu pe cei "neprietenosi":P]. Mancarea, dupa cum a mai scris cineva, vine in portii mai mult decat indestulatoare, nu spun mari, pentru ca se pot gasi si carcotasi, dar orice "pie" sau, my personal favourite, nachos, au fost excelente - si cantitativ, si calitativ.

Concluzie...ca in aproape orice alt local bucurestean sau romanesc, in general, daca un client este dispus sa treaca peste anumite aspecte mai mult sau mai putin neplacute [in cazul de fata pinturi mici, un decor si o atmosfera nu FOARTE irlandeze, consumatie minima la rezervare si lipsa unor bauturi specifice], St.Patrick [n-am inteles de nu i-a spus "St.Patrick's", cum e forma intalnita la majoritatea pub-urilor irlandeze - O'Neill's, O'Malley's, etc.] este un local bun, cu mancare buna, bauturi bune [incercati limonada de trandafiri, dak tin bine minte, este excelenta, desi nu neaparat specific irlandeza] si o atmosfera...decenta. Nu prea irlandeza si nici macar n-am intalnit atatia straini ca in alte puburi, dar este ok...

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Teo
#25 -

Pros & cons - corectura si P.S.

*Magners, nu Mangers, sorry :)

P.S.: Oarecum off-topic, pentru ca nu este doar o problema intalnita in acest irish pub sau in alte pub-uri in general, ci in majoritatea localurilor si cam peste tot in Bucuresti si Romania - o bere (nu doar Guinness) turnata in Romania si una turnata in Irlanda/UK sunt 2 lucruri TOTAL diferite :)) [cititi @Cristi Roman, sunt 100% de acord cu ce a scris, ba chiar in Irlanda si UK, in majoritatea puburilor, sunt mici atentionari afisate la bar prin care se recomanda clientului ca, daca nu este multumit de nivelul berii care i-a fost turnata sau de cel al spumei, sa ceara barmanului sa ii fie completat pint-ul].

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
Shaq
#26 -

parere

Acest Pub este multumitor din punctul de vedere al mancarii, bauturii, servirii etc. Preturile nu sunt mici dar sunt rezonabile pentru acest gen de pub si pentru produsele servite.
Aveti grija insa sa nu plecati fara sa lasati bacsis. Veti fi tratati ca si cand nu ati achitat consumatia. O data a venit ospatarul cu nota si a incercuit partea cu "no tips included" spunandu-mi ca imi atrage atentia asupra acestui aspect. In conditiile in care eu las mereu bacsis a fost o miscare cam nesabuita si un gest de impolitete oricum. In alta seara cand prietenii mei din grup au "uitat" sa lase ceva am fost tras de mana la iesire si rugat sa las ceva ca nu vrea sa "puna din buzunarul lui". Ce sistem o mai fi si asta in care ospatarii pun din buzunar daca nu se strange bacsisul? Eu pana acum n-am mai auzit de asa ceva. In fine, bucurati-va de pub dar sa va asteptati la comportamente tipic romanesti si non-irish.

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
st.patrick
#27 -

Comentariu nou

Multumesc ca ne-ati atras atentia. Persoana in cauza isi desfasoara activitatea intr-o alta companie!!!

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
jay
#28 -

nesimtiti

un pub care ma dezamageste prin lipsa de profesionalism (de fapt nesimtire) a personalului (vezi chelnerii de la subsol)

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
irina
#29 -

acest pub

bei oameni buni.. ce aveti voi cu ospatarii ??? eu am fost in pub-ul asta de zeci de ori si nu am intampinat nimk de genu ...(nesimtire sau nu pleca ca nu mi-ai dat spaga)....eu cred ca oamenii ca voi trebuie sa mai iasa din casa si sa stea la october fast (nu stiu daca este scris corect), unde se scuipa seminte pe jos ....

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
george
#30 -

BATAIE DE JOC

am incercat sa vad meciurile din cupele europene. desi sunt 3 televizoare, toate au fost puse pe un singur meci al unei echipe romanesti. DESI cand am facut rezervarea mi s-a spus clar ca vor fi mai multe meciuri. cand am rugat sa se respecte promisiunea, mi s-a intors spatele. O DEZAMAGIRE MAXIMA. NU MAI CALC IN VIATA MEA ACOLO !!!!! MENTALITATE TIPIC ROMANEASCA.

Irish Pub&Restaurant: St. Patrick
ramona
#31 -

dezamagitor

In St. Patrick e ok doar in prima parte a zilei. Cand se aglomereaza chelnerii devin nepoliticosi, neatenti si te fac sa te simti un purice daca indraznesti sa le intri in bar cu doar una sau doua persoane. Am asteptat si 40 de minute pentru o bere si ni s-a intamplat sa ni se spuna fie sa ne mutam la bar, fie sa plecam daca eram mai putine persoane (si nu ca ar fi important neaparat, dar aveam si consumatia de peste 150 de lei). Cand iesi in lume vrei sa te simti bine, nu sa te astepti oricand sa iti comenteze un chelner ceva ca poate nu ii convine cat consumi, sau sa te dea afara ca nu e grupul suficient de mare. Nu mai revin, e clar.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera