Haute Cuisine la Collage Restaurant & Lounge

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Satui de covrigi mancati pe fuga la birou si de bufete corporatiste all you can eat la pranz, am zis ca e cazul sa ne mai rasfatam si noi cu ceva haute cuisine. Asa ca ne-am facut drum intr-o seara pe Ion Mihalache colt cu Monetariei la restaurantul fusion Collage, care se lauda cu un chef italian si un meniu sofisticat.

 Collage Collage

Aveam de ales intre terasa, lounge si restaurant - fiind relativ racoare pe seara si noi fiind mai mult decat relativ infometati, am dat buzna direct in restaurant si ne-am pus pe treaba. Am inceput cu o limonada (la 12 lei):

Collage Collage

Meniul creativ ne ispitea cu foie gras afumat, servit cu felii de mar caramelizat si jeleu de vin rosu (74 lei), terrine de ciuperci cu spuma de mozzarella si creveti la abur (52 lei), tartar de vita destructurata cu sparanghel, salata rucola si picaturi de maioneza moleculara (66 lei) si alte asemenea treburi de fine dining si bucatarie moleculara.

Degeaba, cand metropotamul de serviciu este vegetarian! L-am rugat deci pe chef-ul de calibru Roberto dal Seno sa ne faca si pe noi fericiti, dupa posibilitati. Am primit ca aperitiv salata zilei (36 de lei), care a fost minunata pentru o simpla salata, si o terrine de ciuperci un pic modificata, cu legume la gratar (tot 52 lei, ca cea normala):

Collage Collage

Desi satui si satisfacuti, nu am putut rata ocazia sa incercam si-un desert - a fost intr-adevar dificil de facut o alegere. Sa luam cuburi de mousse de ciocolata si Bavarian de menta pe sos de vanilie si spuma de fructe de padure (42 lei), un desert adus tribut lui Pablo Picasso, sau poate un semifreddo de lemn dulce cu sos de cafea si crusta caramelizata (38 lei)?

Pana la urma le-am vrut pe toate si am cerut Specialitatea lui Roberto - un platou de mini-deserturi cu continut redus de zahar (la 64 lei), alcatuit din diferite tipuri de inghetata de casa, semifreddo, mini creme brulee, mousse molecular, bucatele de aluat, pudre dulci si asa mai departe:

Collage Collage

Bucurosi de aromele incercate, aproape ca nu ne-am suparat cand a venit nota - totul a costat in jur de 200 de lei, destul de mult pentru o masa de-o persoana, fie ea si gurmanda. Dar serviciul a fost impecabil si-am avut o seara frumoasa, asa ca nu ne-am mai uitat la bani. Vom astepta insa urmatorul salariu pana sa mai ajungem la Collage..

Pentru meniu si mai multe poze, mergeti in galerie. Asteptam pareri!





9 comentarii

Haute Cuisine la Collage Restaurant & Lounge
dragos
#1 -

scump ca porcu'

de mers doar daca plateste cineva :D

Haute Cuisine la Collage Restaurant & Lounge
Oana
#2 -

porcu' e scump?

daca plateste ALTcineva :D

Haute Cuisine la Collage Restaurant & Lounge
Lady Shoes
#3 -

gust bun

Din poze se vede ca este foarte elegant, iar preparatele prezentate arata demential de bine.

Haute Cuisine la Collage Restaurant & Lounge
ramaa
#4 -

ioi

Astea sunt preturi pentru pitipoance fara suparare.

Haute Cuisine la Collage Restaurant & Lounge
drawn
#5 -

indubitabil

hei, dar haideti sa mancam un "artar de vita destructurata cu sparanghel, salata rucola si picaturi de maioneza moleculara" :))

Haute Cuisine la Collage Restaurant & Lounge
taranca
#6 -

:))

Credeam ca partea cu "artar de vita destructurata cu sparanghel, salata rucola si picaturi de maioneza moleculara" e pusa in meniu sa mai amuze clientul, cum sunt meniurile pe la mare cu "shaorma comunista", "gogoasa ifuriata", "castraveciorul nazdravan", etc. Nu, nu?

Haute Cuisine la Collage Restaurant & Lounge
Oana
#7 -

@taranca

Nu, bucataria moleculara se ia pe sine destul de-n serios :D dar pana la urma doar denumirea si prezentarea sunt mai "aiuristice", ca ciuperca e ciuperca, sparanghelul sparanghel si tot asa.

Asteptam totusi sa ne contrazica vreun ochi vigilent de food blogger :)

Haute Cuisine la Collage Restaurant & Lounge
Irina
#8 -

Management prost

A 4a experienta neplacuta la Collage m-a determinat sa scriu. Cu siguranta a fost pentru ultima data cand am mers, pentru ca oamenii astia inainte de a-si atrage clientii sunt interesati sa faca bani repede. Au dat dovada de un prost management, iar fetele care servesc nu vorbesc corect limba romana. Mai au mult de lucru pe partea de comunicare si de invatat cum sa isi atraga si sa isi pastreze clientii.

Haute Cuisine la Collage Restaurant & Lounge
Radu
#9 -

Collage

Irina,

mare dreptate ai. Si eu impreuna cu sotia mea am avut cea mai neplacuta experienta la collage. la collage am fost de aproximativ 4 ori la cine organizate de firma la propunerea mea. De nervi sambata seara am cautat deconturile mele si am vazut ca am cheltuit aproximativ 10 mii de ron acolo (mesele au fost cam 9, 10 persoane de fiecare data).
Ajuns acolo sambata seara am fost intampinat de un tip condescendent care la intrebarea daca are o masa de 2 persoane a spus ca "NU" in secunda 2 (probabil pt ca nu eram la costum)si mi-a oferit o masa in bomba aia de club esuat de langa restaurant. ei bine nu plates 300-400 de ron pt 2 persoane sa stau acolo. nu m-a deranjat ca nu era masa dar as fi vrut ca acea persoana sa faca un minim de efort (chiar daca doar aparent) sa imi gaseasca o masa ( jumatate de restaurant era gol btw) si chiar daca nu reuseste plecam cu impresia ca poate chiar contez ca si client. La preturile alea nu vreau sa mi se raspunda monosilabic.
Chiar am si bugetat pt urmatoarele intalniri de servici aproximativ aceeasi suma care planuiam sa o cheltui acolo. Ei ghici ce, o sa-i cheltui altundeva probabil la "cantine de nicolai" unde tot timpul ma simt binevenit.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera