Hanu' dacilor la Piata Romana

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ce loc mai bun sa deschizi un restaurant cu numele Hanu' dacilor decat la Piata Romana? Bineinteles, daca va ganditi ca Hanul respectiv e un fel de Sura dacilor din Poiana Brasov, o sa argumentati ca nu se potriveste defel, si ati avea dreptate. Hanu' dacilor de la Piata Romana nu prea are insa de-a face cu modelul rustic de sura, cabana, coliba si alte restaurante traditional romanesti care insista sa puna meniul pe pereti sub forma de vanat impaiat.

Hanu' dacilor s-a deschis pe locul unde foarte putin timp a existat un restaurant italienesc numit Cavalli alati, pe care cu greu il puteai rata din cauza calului mare, alb si inaripat de pe balcon.

Nici acum nu poti rata usor intrarea, pentru ca te invita inauntru un bucatar mai mult cu chef decat plin de chef, apoi o bolta branduita cu Heineken pe care scrie mare Hanu' dacilor si mai mic Cafe & lounge. Un afis ne ademeneste si cu oferta promotionala de carnati de bere pe bat + berea casei - doar 9 lei.

Hanu' dacilor Hanu' dacilor

Cam nedumeriti de eclectismul mesajelor, am intrat in vilisoara recent renovata si termopanata si am gasit o atmosfera destul de rece (in sens clasic), fara pic de ornament rustic, pastrand de fapt designul interior al restaurantului italian ante-mentionat: tapet clasic, multe nuante de maro, un bar din lemn masiv, candelabre cu abajururi in forma sticlei de opait.

In schimb, canta muzica populara (nu romante), iar deasupra barului mergea televizorul pe Fashion TV, ca ce-i frumos si dacului ii place.

Hanu' dacilor Hanu' dacilor

In meniu am gasit preturi surprinzator de mici - majoritatea felurilor principale erau in jur de 15 lei. Mancarea este romaneasca (ma rog... daca*), mamaligute, oua, fripturi, peste, garnituri, ciorbe... Nu e chiar un restaurant pentru vegetarieni, desi dacii mancau si multe leguminoase si cereale (dar mai mult in terciuri, e adevarat, probabil ciolanul afumat cu fasole a intervenit ceva mai tarziu in gastronomia romaneasca).

Preturile mici se mentin si la meniul de vinuri - poti comanda un vin de Husi la vreo 27 de lei, iar pretul urca moderat la vinurile de Murfatlar, Ceptura, Segarcea, samd. Au si cocktailuri si ne-au amuzat denumirile unora dintre ele - am retinut Flamura dacilor, in care gasim suc de portocale, grenadine si, elementul cheie, curaçao. Daca nu stiati, lichiorul de curaçao se face din fructul copacului laraha, un citric specific Daciei mediteraneene de la malul marii Caraibe.

De altfel dacii se regasesc (estetic) in multe denumiri ale mancarurilor din meniu: platou dacic (pentru 2-3 daci), omleta ca la daci, bulz ca la daci, si asa mai departe. Pe acestea din urma le-am comandat si noi, fiind la Hanu' dacilor pentru un pranz in viteza. Au venit intr-adevar repede si au fost bune, iar portiile mari. Si ieftine - omleta era vreo 9 lei, iar bulzul 12.

Hanu' dacilor bulz

Cu siguranta nu ne-am putut face o idee completa despre restaurantul Hanu' dacilor dintr-un bulz si-un pranz pe fuga. Promitem sa mai mergem acolo sa le incercam manzul, barza, branza si viezurele si revenim cu impresii mai multe.

Pana atunci, il puteti incerca si voi. Au reduceri pentru studenti, iar pe langa restaurant mai gasiti acolo si cafe&lounge, si chiar pub (casa e mai mare decat pare la prima vedere). Programul acestora in gasiti mai jos, alaturi de harta si date de contact.

*Nota: daca sunteti curiosi ce mancau totusi dacii, puteti citi pe blogul culinar Retetele lui Radu cinci articole ultra documentate.





1 comentariu

Hanu' dacilor la Piata Romana
Stelian
#1 -

Asa si asa

Nu exceleaza la mancare. Am comandat o portie de pastrama de berbecut care a fost excesiv de sarata. In schimb servirea si ambientul sunt multumitoare.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera