Greek Tavern - Fish Restaurant, un colt din Grecia in Centrul Vechi
Cum vii pe Smardan in Centrul Vechi din Bucuresti, dinspre vechiul sediu al Bibliotecii Nationale dai de un restaurant - terasa al carui specific grecesc il banuiesti dupa steagurile care domnesc prin ghivecele lor cu arbori mici de maslin. La o prima vedere sigla de pe cladire pare ca iti spune ca locul se numeste Food and Travel dar, odata ce te-ai asezat, observi ca te-ai lasat putin indus in eroare.
Restaurantul se numeste de fapt Greek Tavern - Fish Restaurant (asa scrie pe meniu, mare si cu litere rosii). Aparent, Food and Travel este numele unui concept, care va cuprinde, pe langa restaurant, un magazin aflat in constructie.
Atunci cand ne-am asezat ne-au placut fetele de masa alb-albastre si curate, ghivecele de panselute si maslinii din jur.
Meniul are preturi destul de mari si cuprinde:
- salatele (de rosii, de ardei copti, de varza, de castraveti, de vinete), intre 9 si 20 de lei
- cateva aperitive (vinete si dovlecei prajiti, cartofi, ciuperci, branza Feta si ardei iute la gratar, crochete din cascaval), care se invart undeva intre 9 si 13 lei
- toate soiurile de peste si fructe de mare (somon, cod, gavros, calamar, caracatita, homar, creveti), ale caror preturi difera, asa cum suntem obisnuiti, de la peste la peste, de la 16.5 lei, codul, la 72 de lei/kg, calamarul
- spaghete si orez cu fructe de mare. intre 21 - 40 de lei
- preparate din pui si porc (snitel, suvlaki, gyros), intre 14 - 22 lei
- un singur fel de ciorba, de peste, la 13.5 lei
Noi am ales niste sos tzatziki, gyros de porc si un cod. Toate astea ne-au fost servite langa doua mega portii de cartofi prajiti.
Ne-a placut in mod deosebit servirea care, spre deosebire de alte restaurante pe la care am trecut, e foarte prompta. Am fi vrut un personal ceva mai comunicativ dar intelegem ca atunci cand te grabesti sa-ti servesti clientii, nu-ti mai sta capul la discutii cu ei.
Mancarea...meh! A fost adusa repede, deci pregatita repede dar nu la fel de repede mancata. Pestele si porcul nu prea aveau sare, dar ne-am prins abia la final de ce: o pusesera pe toata in sosul tzatziki care mai era, pe deasupra, foarte acru. Ne-au dat in schimb o lipie excelenta si si-au mai spalat din pacate. Nu stim exact cam cat consuma un grec la o masa, dar portiile pe care ni le-au adus noua erau colosale, probabil influenta culturala romaneasca intr-un restaurant grecesc. :)
Ne-ar fi placut sa intrebam ospatarul de niste desert, dar nu a mai avut loc. Si am fost cam dezamagiti sa vedem ca limonada greceasca pe care am cerut-o era cat se poate de negreceasca. Varianta clasica de limonada, cu putina miere si, ziceau ei, niste sofran.
In materie de bauturi, oferta arata cam asa:
- cafea si ceaiuri intre 7.5-13 lei
- bauturi racoritoare, intre 7-15 lei
- bere, intre 8-14 lei
- vinuri (grecesti si romanesti), intre 58-88 de lei/sticla sau intre 9-27/ paharul
Restaurantul e mai mereu plin dar presupunem ca nu datorita muzicii. Aceeasi piesa ruleaza absolut de fiecare data cand treci pe langa el iar cat ne-am vazut noi de ale noastre la ei pe terasa, s-a auzit cam de 6-7 ori acelasi sound grecesc. Aceeasi voce, aceleasi versuri, heavy repeat.
Per total, experienta a fost OK. Nu suntem convinsi ca o sa ne grabim sa revenim, poate si pentru ca o ciorba de peste la 13.5 lei ni se pare cam mult, chiar si pentru centrul vechi al Bucurestiului.
Mai multe poze de la Greek Tavern - Fish Restaurant gasiti aici
Servire proasta
Mancarea este intr-adevar buna, dar servirea este execrabila. Am nimerit intr-o seara cand mica terasa era plina, si cei 5 chelneri nu faceau fata. Cauza a fost mai mult incompetenta decat gradul de aglomerare. Comenzi uitate, servire defectuoasa si aroganta. Intrebat "seful de sala" ce s-a intamplat cu ultima comanda de bautura, mai intai si-a cerut scuze dupa care ne-a mustrat ca nu i-am comandat lui, in conditiile in care nu am fost serviti de el.
Mâncare Grecia
Vă întrebați voi cum sunt porțiile în Grecia: sunt foarte mari. O farfurie cu souvlaki sau gyros ajunge chiar pentru 2 persoane. Iar toate felurile de mâncare, de la pește, fructe de mare, vită, miel etc, veneau însoțite de mai multe garnituri: paste, orez, salată, cartofi și bineînțeles două sosuri.
Nu am încercat restaurantul din București, poate de frică să nu compar prea mult și să stric gustul lăsat de toate bucatele din Grecia.
PS: în Grecia supa de pește costă între 4 și 15 euro, depinde de zonă și restaurant.
Nu se compara cu Grecia
Din poze, portia de cartofi nu pare asa mare, cel putin fata de cele grecesti. Cand ai mancat ultima data cartofi prajiti?
Food & Travel
Chiar te duce cu gandul la Grecia, terasa tipic greceasca, mancare greceasca, buna, muzica de calitate si intr-o seara chiar am prins si o formatie greceasca care a incins atmosfera. Mancarea a durat ceva mai mult, dar tinand cont ca terasa era plina ochi, chiar a trebuit sa astept pana s-a eliberat o masa, lucrul asta nu a mai contat.
experienta placuta
Una peste alta, mie mi-a placut acest restaurant. Decorat cu bun gust, servirea a fost ireprosabila iar chelnerii foarte amabili. Cu toate acestea, mancarea nu a fost spectaculoasa, sau cel putin nu la capitolul fructe de mare. Celelalte feluri au fost insa ok, mai ales vanata cu branza feta (un deliciu). Overall, un loc placut, bine amplasat, cu preturi decente
Comentariu nou
Mancare execrabilaaaa.... incalzita si cu dubii asupra prospetimii... fete de masa murdare. DE EVITAT!