Gargantua Grill & Bar - locul din Gradina Icoanei ce-ti va rasfata simturile cu preparatele la gratar
In parcul Gradina Icoanei veti gasi restaurantul elegant, cu geamuri transparente, Gargantua Park, despre care noi v-am povestit acum ceva vreme, iar fix langa, veti descoperi Gargantua Grill & Bar.
Am citit pe site-ul oficial al localului despre noua experienta culinara pe care o vom descoperi aici, dar si despre faptul ca Chef Lucian Horotan este maestru international in gastronomie si maestru in bucataria americana, asa ca nu putem sa nu adaugam pe lista acest restaurant.
Terasa
Trebuie sa mentionam ca pozele pe care le-am vazut pe site si pozele din realitate nu sunt chiar asemanatoare (evident, aici intra si indemanarea fotografului, cat si editarea fotografiilor). Terasa este formata din mese si scaune din lemn cu pernuta, confortabile. Unele mese au si canapele, ce par a fi de pe vremea bunicii, insa sunt comode si asta e tot ce conteaza.
In jurul meselor sunt plantati braduti, iar asta ne-a placut, deoarece ne-a creat un sentiment de intimitate. Nu ne-a atras nimic in mod deosebit la design si nu este un loc extrem de fancy si elegant, insa, pana la urma, nu pentru asta ne-am dus.
Atmosfera
Nu am gasit foarta multa lume la terasa si fiind intr-o zona de langa parc, nu am auzit masini si zgomot, ci doar muzica in surdina din boxele localului. Cel mai tare ne-a placut seara, cand chelnerii ne-au pus lumanarele pe masa, iar la iesirea de pe terasa erau asezate mese confortabile luminate de felinarele din copaci.
Servirea
Din pacate, la acest capitol, nu am fost foarte multumiti - chelnerul nostru nu era o persoana foarte sociabila, ba chiar era destul de incruntata. S-a comportat decent cu noi si a fost politicos, in schimb, acel sarm de care, consideram noi, ar trebui sa dispuna oamenii care lucreaza in contact cu alti oameni, ii lipsea cu desavarsire.
Nu a zambit absolut deloc si nu ne-a dat un sentiment foarte confortabil.
Mancarea
Ei bine, mancarea s-a dovedit a fi de nota 10, fapt care ne face sa stergem celelalte neplaceri cu buretele. Pentru ca este un local Grill, am zis sa incercam Burgerul de vita cu cartofi prajiti si castraveti murati (24 lei), dar, ca sa diversificam, am luat si o portie de Paste Carbonara (24 lei).
Jos palaria pentru bucatar! Bugerul a fost excelent, iar cartofii prajiti erau abia facuti si nu dezghetati si incinsi in ulei (asa probabil se explica si cele 20 de minute pe care le-am asteptat pana a venit mancarea). Carnea a fost facuta cat trebuie, nu a fost uscata si nici grea, iar portia a fost mai mult decat suficienta.
Nici la paste nu prea avem ce obiecta - sosul a fost foarte bun, la fel si bacon-ul - satioase si foarte gustoase.
Preturile
Spre deosebire de Gargantua Park, unde e mult mai classy, iar preturile sunt piperate, aici veti avea o surpriza - aperitivele (tartar clasic de vita/somon/berbecut sau tortilla de pui, rucola si rosii cherry) sunt intre 15 si 25 lei, salatele 24, 25 lei, supele (au inclusiv ciorba de burta si supa de taietei) intre 9 si 13 lei.
La preparatele pe grill puteti sa va comandati coaste de porc marinate (29 lei), carnati belgieni (19 lei), pastrama de berbecut (39 lei) si chiar mici (5 lei/buc) despre care ei spun ca-s facuti dupa o veche reteta romaneasca culeasa de la un batran de catre Mesterul Bucatar al vechiul restaurant Capsa.
Mai gasiti si pizza de la Pizzicato, dar si deserturi cum ar fi papanasi (17 lei) sau cheese cake (15 lei). In ceea ce priveste bauturile, sucurile sunt scumpe (9 lei), in schimb un frappe este 12 lei (noi asa ne-am luat), iar berile sunt intre 8 si 12 lei.
Concluzie
Dupa cum spuneam, Gargantua Grill & Bar nu este un restaurant care sa ne ramana in memorie pentru frumusetea lui sau pentru designul original si inedit. In schimb, daca vrei sa mancati un preparat din carne pe gratar delicios, va recomandam sa veniti aici, sansele sunt sa va placa.
Abia asteptam sa auzim si de la voi pareri si sa ne spuneti cum vi s-a parut.
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.