Fri Kultur Bar

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Fri Kultur e un bar mititel si prietenos, deschis de vreo doi ani pe strada Vasile Lascar, decorat "pe stil vechi", adica pe stilul carciumioarei de cartier unde iesi o data la doua-trei seri cu prietenii la o bere si-un blues. Toate cartierele ar trebui sa aiba Fri Kultur-ul lor.

Fri Kultur Bar Fri Kultur Bar
Fri Kultur Bar Fri Kultur Bar

Muzica e exact pe stilul nostru, un amestec de rock, blues si oldies. Nu oldies rock'n roll, ci oldies mai clasice. Spre exemplu, de cate ori ati auzit Gershwin in vreun bar? Cu toate acestea, rock-ul predomina, astfel incat il vom adauga fara retinere in topul barurilor rock din Bucuresti, o lista care se tot lungeste din 2009 incoace.

Atmosfera e placuta si confortabila - pe pereti stau atarnate instrumente muzicale, postere cu cantareti sau cu evenimentele care au avut loc la bar (jam sessions cu chitara, trompeta sau saxofon). Pe unul dintre pereti sta si o biblioteca, care da destul de bine, desi nu credem ca are vreun rost acolo, caci lumina e foarte slaba, iar barul se deschide de la ora 18:00, cand perioada de "ies sa citesc la o cafea" s-a cam terminat.

De asemenea, peretii sunt acoperiti cu reproduceri dupa picturi mai mult sau mai putin celebre. Cu atata zel de design interior, incat pana si la baie sunt imprastiate cateva. Din pacate, au dimensiuni mici si trebuie sa te cam lipesti de zid ca sa intelegi ceva din ele.

Fri Kultur Bar Fri Kultur Bar
Deasupra bibliotecii - una dintre cele mai grozave fotografii din lume, Pranz in varful unui zgarie nori, Charles Ebbets, 1932

Fri Kultur Bar Fri Kultur Bar

Continuam laudele cu faptul ca barmanul e tare amabil, iar preturile sunt mititele: berile incep pe la 4 lei (Skol) si urca pana la 10 (Corona), long drinks sunt 11-12 lei, iar vinurile (nu prea multe, totusi) sunt 28 de lei. O bulina alba de final si pentru zona toaletelor, curate si ingrijite.

Doua lucruri nu ne-au placut totusi in Fri Kultur, primul fiind lumina, slaba si rosie, dar cu care ne-am obisnuit in cele din urma, si aerisirea care nu reusea sa faca fata fumului de tigara destul de dens (si nu erau decat doua mese ocupate). In rest, numai de bine despre Fri Kultur, ne-a placut si o sa mai mergem.

Fri Kultur Bar Fri Kultur Bar
Imaginile de mai sus sunt discret modificate de noi, ca sa ajunga la o culoare mai normala. Ca sa va convingeti de lumina adevarata, aveti deasupra si un original.


Fri Kultur Bar Fri Kultur Bar




1 comentariu

Fri Kultur Bar
mircea
#1 -

corect!

"Toate cartierele ar trebui sa aiba Fri Kultur-ul lor. "

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera