In ianuarie, Metropotamul intra in fiecare an la dieta de detoxifiere. Post negru azi, sucuri de fructe maine, poimaine salate, dar pana la urma ti se cam lungesc urechile de foame. Deci unde mancam ceva mega-sanatos, mega-hranitor si mega-delicios?
Era cazul sa vizitam Fibrio - Marcel Andreescu 11, Dorobanti, vizavi de liceul Caragiale - destul de cunoscut pentru aceste trei caracteristici. Recunoastem ca exteriorul ne-a cam descumpanit si ca am stat un pic pe ganduri daca sa intram la Fibrio sau alaturi, la cofetaria Armand, dar ne-am facut curaj si, cu gandul la meniul ce parea ireal pe site-ul lor, am ales casa verde.

Nici primul salon nu-ti lasa o impresie prea placuta, la o prima vedere. Important este sa nu te opresti aici, ci sa faci dreapta, pe langa frigiderul cu torturi, si sa urci cele cateva trepte catre salonul mai aerisit, care se continua cu un magazin.
Rafturile incarcate cu saratele raw cu chimen (7 lei) sau cu rosii si pesto de busuioc (8 lei), crunch pentru mic-dejun cu cacao (14 lei), biscuiti cu germeni de grau si crupe de hrisca (9.5 lei) sau betisoare cu spirulina si chlorella (8.5 lei) ne-au linistit pe deplin. Suntem in locul potrivit! Am descoperit chiar ulei de cocos cu peperoncino la 17 lei borcanul si un frigider care adapostea crema de quinoa cu fructe (15 lei), budinca de psyllium (15 lei) si de chia (20 lei), briose cu pudra de migdale (8.5 lei)..
Am pus ochii pe sticla cu limonada cu gojiberries si ghimbir (10 lei) din frigider si ne-am asezat la masa. Meniul se adevereste si el, acelasi cu meniul online care ne facuse sa visam la o lume in care toate restaurantele au meniul impartit in 2: meniu cu proteina animala si meniu fara proteina animala, cu zeci de pagini la fiecare, nu doar la primul. Extaz, frenezie, indecizie!
Trebuie sa intelegeti vegetarienii: nu sunt obisnuiti sa aiba de unde alege intr-un restaurant. Insa treaba asta incepe sa se schimbe de la o vreme in Bucuresti! Entuziasmati, am hotarat sa incepem cu o supa crema de avocado cu dovlecei, ardei gras, praz si busuioc (13 lei) si o supa crema de ciuperci cu smantana de soia (10 lei), ambele servite cu crutoane integrale.
De baut, am baut limonada cu gojiberries si ghimbir (highly addictive), limonada cu fructe de padure si un espresso bio (8 lei). Din pacate, in rest stau destul de prost la capitolul bauturi, ne-ar fi placut niste shake-uri, smoothie-uri, fresh-uri, kombucha..
Dintre cele doua supe creme, o recomandam mai degraba pe cea de ciuperci. Si dintre cele doua clatite comandate mai departe,
cu legume si tofu (18 lei) si
cu ciuperci si tofu (17 lei), mai buna a fost tot cea cu ciuperci. Dar nu puteam sa plecam fara sa-ncercam si-o
pizza cu spanac si tofu (25 lei), cu blat integral, pizza-de-vis a oricarui vegetarian, El Dorado printre pizze. De mentionat si ca branza tofu si smantana vegetala de casa sunt obtinute chiar in bucataria
Fibrio, din boabe de soia ecologice.
Atata timp cat pizza asta va fi in meniu, ne vom intoarce mereu in
Fibrio. Ce-i drept, unul dintre metropotami a protestat: "De ce s-au zgarcit in halul asta la rosiile cherry?" Dar apoi am studiat chestiunea si ne-am gandit ca poate blatul subtire, ca de biscuit, nu ar putea sustine o greutate prea mare. Ei, tot buna ramane. Data viitoare incercam
pizza cu vinete.
Sigur, puteti alege blat pufos, puteti alege si mozzarella, ba chiar si multe tipuri de carne. Gasiti de toate la
Fibrio, asa cum ar trebui sa gasiti la orice restaurant, de toate pentru toate gusturile si filosofiile de viata. Dar sa trecem la desert:
tarta cu fructe de padure, fara proteina animala, sau
prajitura Noapte si Zi, cu crema de lamaie din spuma de branza si ciocolata neagra?
Mai era si
prajitura Anastasia cu mousse de fructe, dar noi am vrut sa-ncercam o felie de
tort Magic cu blat de quinoa, sa vedem daca, prin magie, va mai gasi loc in stomac. Foarte bun, foarte usor, foarte racoritor, probabil si datorita faptului ca singurii indulcitori folositi in deserturi sunt
stevia rebaudiana, fructele deshidratate, fructoza, siropul de agave si mierea.
Ne vom intoarce cu siguranta la
Fibrio. Mai avem de incercat hamburgeri vegetarieni, supa de salata verde si quinoa, chiftele din naut, linte verde si fasole boabe.. Dar pana atunci asteptam parerile voastre. Ati fost pe-aici? Ce-ati mancat bun?
Mai multe poze gasiti in galerie
Tu ce parere ai?
Pentru a posta trebuie sa fii logat.