Energiea - pub de cultura urbana alternativa

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Energiea, pub-ul si hub-ul de cultura urbana alternativa, isi deschide portile pentru toata lumea sambata, 3 martie, pe Brezoianu nr. 4, deasupra clubului Expirat. Locul face parte din "colectia" de baruri cool, cu un design plin de ingeniozitate si creativitate, ce poarta semnatura arhitectului Cristian Corvin (alte exemple ar fi: Atelierul Mecanic, Papiota, The Institute, Laboratorul de Cocktailuri). Daca ati mai bifat unele dintre locurile facute de Corvin si v-au placut, sambata trebuie sa bifati si noul "stabiliment de informare si experiment urban".

Fostul Whispers s-a transformat intr-un pub care pastreaza si reinvie istoria locului: tipografia Energiea. Universul uitat al literelor, cuvintelor si povestirilor de odinioara a fost readus la viata printr-un design interior ce poate fi descris ca fiind: "rudimentar si sofisticat" (dupa cum spune si Cristian Corvin in interviul din ziarul Energiea, care ti se da la intrare - doar e vorba de o fosta tipografie).

Energiea Energiea

In noul pub Energiea veti putea da chiar peste o tiparnita din vechile timpuri, la fel cum in Papiota puteti descoperi tot felul de modele de masini de cusut uitate de vreme. Ca sa va puteti da seama mai bine despre ce este vorba, va putem spune ca locul este un amestec de "lemn natur, faianta alba, beton, caramida, vopseluri dintr-o gama restransa, aproape gri, forme simple, usor de desenat si executat", iar printre toate acestea, la mese si la bar, buchete mari de flori proaspete.

Energiea Energiea

Preturile sunt medii, asa cum ne-a obisnuit Centrul Vechi. Bere: Grolsch sticla 8 lei, draught 7 lei, Ursus Black 8 lei, iar un pahar de vin 12 lei. Un pahar de vodca costa intre 10 - 20 lei, shoturile intre 10 - 12 lei, un pahar de whiskey 12 - 25 lei. Bauturile racoritoare au preturi cuprinse intre 6 - 10 lei, ceaiurile costa 10 lei, cafeaua are preturi cuprinse intre 7 - 12 lei.

Energiea Energiea

Atmosfera este foarte placuta, la fel si clientela printre care se amesteca cu multa lejeritate artisti, DJ, artizani, scriitori, personaje urbane, asa cum o sa observi la party-ul de sambata.  Pub-ul de cultura urbana alternativa, Energiea, se anunta a fi un loc foarte interesant ("rudimentar si sofisticat"), pe care-l vom vizita cu placere si care, mai mult ca sigur, se va transforma in scurt timp intr-unul dintre locurile hot ale orasului, la loc ferit de aglomeratia din Centrul Vechi. Speram sa mai auzim si pe viitor de astfel de locuri care dau un aer de capitala europeana Bucurestiului.

Foto credits: Andrei Iliescu - mai multe poze aici.

6 comentarii

Energiea - pub de cultura urbana alternativa
Caelea
#1 -

Comentariu nou

Un mare plus pentru muzica si servirea foarte rapida

Energiea - pub de cultura urbana alternativa
Radu
#2 -

:(

Un mare minus inchiderea whispers, unde aveau bere ieftina, mancare de pub buna si meciuri la tv.

A fost inlocuit cu o snobeala pentru pusti tampiti. Incet-incet cartierul se duce dracului. Am fost invadati de generatia facebook cu pantaloni in vine si impresii de artist fitos.

Energiea - pub de cultura urbana alternativa
george
#3 -

Comentariu nou

Un pub foarte interesant, preturi ok, o oaza de liniste nu departe de agitatia din Centrul Vechi.
M-a impresionat paharul de la berea draft.

Energiea - pub de cultura urbana alternativa
Anatol
#4 -

Comentariu nou

Preturi nesimtite, preparate banale spre subbanale, fitze de local la intersectia bufeurilor culturale, dar vai, nu numai ca sunt scumpi, dar nu au nici cea mai elementara notiune de restaurant civilizat. Este tzeapa de la inceput pana la sfarsit.
Nu recomand! Din contra, evitati-l si nu veti regreta.

Energiea - pub de cultura urbana alternativa
Dana
#5 -

:)

Un bar mai diferit decat celelalte. Are un aer industrial dar intr-un mod placut. Iar meniu este fun-to-read. :)

Energiea - pub de cultura urbana alternativa
Luciana
#6 -

Whispers vs Energiea

Am avut ocazia sa "activez" in aceasta locatie in ambele aceste stadii, si pot spune ca, personal, imi place mult mai mult reincarnarea curenta decat vechiul Whispers. Da, era un pub de moda britanica si asta era un plus pentru mine, dar faptul ca era o locatie cu tematica sportiva - si la ce se rezuma sportul in Romania daca nu la fortbal - care exploda in urale si/sau huiduilei la difuzarile de meciuri nu m-a incantat niciodata.

Asa ca apreciez acum mult mai mult Energiea, o locatie mai in ton cu destinatia originala a imobilului si cu atmosfera inconjuratoare a zonei. Personal intotdeauna am considerat vechiul Whispers a fi un pic cocalar-ish, prea imi aducea aminte de bodega de cartier de langa blocul meu de unde, la meciurile importante, mereu se aud urale, huiduieli, si apoi vezi cum ies betivii sa injure in toate partile sau sa-si urle victoria.

E drept, ca in toate adunarile pestrite de oameni, mai ales in Romanica, nici clientela din Energiea nu e scutita de anumite tipologii la care sa ridici spranceana usor nedumerit sau de-a dreptul confuz de ce cauta aici. Dar in mare si din punctul meu de vedere este o locatie cu o clientela mai faina decat inainte.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera