Edessa 63 - restaurantul turcesc din Colentina cu mancare delicioasa si ieftina

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ne-am pus in minte sa facem un top al restaurantelor cu specific turcesc, pentru ca in ultima vreme ne-am indragostit de preparatele lor. Asa ca nu puteam sa nu mergem la Edessa 63 - restaurantul turcesc din Colentina, despre care auzisem ca are o mancare delicioasa.

"Vin oameni de peste tot din Bucuresti, tocmai pana in Colentina, dincolo de soseaua Fundeni, atat de buna e mancarea.", ne povestea un prieten.

Dupa cum stiti, noi nu credem pe cuvant, asa ca i-am facut o vizita.

Atmosfera:

Pana la atmosfera, trebuie sa va atentionam de la inceput: Daca treceti pe GPS - Soseaua Colentina 281 e posibil sa ajungeti...pe la Dragonul Rosu (unde e numarul 400). Si daca se intampla asta, nu va speriati, mergeti pe langa pod, va intoarceti pe Soseaua Colentina - in directia opusa si mergeti pana vedeti pe partea dreapta Edessa Turkish Cusine.

Daca veniti dinspre soseaua Fundeni, este pe partea stanga, atentie cu locurile de parcare - nu exista. Va trebui sa vanati un trotuar.

Noi am ales ca ii trecem pragul duminica-seara. Am intrat si am avut senzatia unei cantine din taberele de pe vremuri: sunete de tacamuri, oameni galagiosi, copii, familii, muncitori, cupluri de indragostiti. Dintr-o privire am facut turul salii si, dupa ce ne-am minunat de mixul de clienti, am aflat ca nu era nicio masa disponibila.

Nu-i nimic, am zis, sigur se elibereaza ceva.

Si chiar asa a fost. In 10 minute am primit o frumoasa masa la fereastra. Adevarul este ca Edessa nu e genul de loc unde sa te intinzi la vorbe. Din punctul acesta de vedere seamana mai mult cu un fast-food. Stand pe scaun, chiar ai impresia ca toata lumea se grabeste sa manance, chelnerii se grabesc sa aduca repede comanda, bucatarii sa pregateasca platourile.

Decorul este rustic. Mult lemn, carpete taranesti agatate de sus, chelneri imbracati in alb-negru. Ne-au placut pozele cu bucatarul si scene din viata lor - din familie, din restaurant, din vacante. Chiar aveai senzatia ca esti la o petrecere imensa unde nimeni nu se cunoaste cu nimeni.

Ca tot veni vorba - proprietarul Mahmud Utsa este si bucatarul-sef, precum si protagonistul pozelor de pe pereti. Implicat trup si suflet.

Ce produse gasesti in meniu

Meniul este divers, iar daca nu stii de la inceput ce vrei sa comanzi, te vei pierde printre ciorbe de linte sau iaurt, chiftelute din carne de vita, salate de humus, legume, muraturi, platouri cu tot felul de carne (oaie, miel, vita, pui) sau peste. Sa nu uitam de lipia gatita ca la carte, pe care am zarit-o de cum am intrat pe mesele clientilor.

Preturi

Preturile sunt mici, iar portiile sunt mari. Pacat ca restaurantul se afla atat de departe de centrul Bucurestiului. Cu toate acestea, cum va povesteam la inceput, era plin de clienti: semn ca distanta nu este o problema.

Salatele pornesc de la 5 lei, supele, lachmachunul si chiftelutele de la 10 lei, felurile principale de la 15 lei, kebapul de la 22 lei. Oferta pentru desert este si ea convenabila si diversa. Preturile sunt intre 10 si 12 lei si poti alege intre Crema de zahar ars, Gullac, Gutui, Kemal Pasa, Desert cu smochine sau baclava.

O bila alba de la noi pentru pretul scazut al bauturilor, care costa intre 3 si 4 lei (apa, suc, ayran, limonada).

Ne obisnuiseram deja cu locurile in care se mananca ieftin, dar bautura este scumpa, ca sa compenseze. Se pare ca la Edessa 63, restaurantul e orientat catre placerea clientului si a portofelului sau.

 

Ce am comandat:

Stati putin, pana sa apucam sa comandam au venit din partea casei 2 platouri cu salate: humus, rodii, zacusca, rosii, castraveti si ce mai vedeti in poza de mai sus. Trebuie sa spunem: a fost cel mai bun humus pe care l-am mancat vreodata! Am cerut la pachet o portie (5 lei).

Micile surprize culinare sunt mereu apreciate si primite cu entuziasm de noi, mai ales atunci cand vin din partea casei.

Ciorba de linte (10 lei) a sosit aproape imediat, potrivit de calda, la fel si ceaiul negru, tot din partea casei (lucru obisnuit la restaurantele turcesti). Despre ciorba - numai de bine: aromata, portie suficient de mare, am acrit-o putin cu lamaie si am mancat, cuminti, tot din farfurie.

Lachmachunul (10 lei) a sosit la fel de repede, insa era doar caldut. Ne-ar fi placut mai tare daca ar fi fost mai cald, dar e de inteles tinand cont de aglomeratia pe care am prins-o. Reteta clasica, ingrediente bune.

Si, daca tot am mers pana in Colentina, nu puteam sa nu incercam o specialitate a casei, asa ca am ales Edessa Kebap (25 lei) cu frigarui din carne de miel si oaie, cartofi prajiti, bulgur, ardei, rosii coapte si nelipsitul patrunjel. Nici acest fel de mancare nu era cald, insa nu ne-a deranjat. Ne-a placut carnea aromata si condimentata dupa reteta lor. Desi pare un fel greu de mancare, a lasat loc si pentru desert.

La capitolul desert am intampinat dificultati. Eram satui, dar doar citind din meniu variantele, ni se facea pofta. Am oscilat intre Gullac (crema de lapte, sirop de trandafiri, rodii, fistic), Kemal Pasa (gris, faine, zahat vanilat, fistic) si desertul cu smochine (5 smochine, miez de nuca, zahar, fistic, nuca de cocos).

Dupa cum ati remarcat deja, elementul cheie este fisticul, care ne place tare mult, asa ca am ales varianta Gullac (10 lei). Chiar daca mancasem destul de mult, desertul a fost atat de gustos, incat l-am savurat cu aceeasi pofta. Delicios e putin spus.

Nu vrem sa fim poetici, dar armonia creata de aroma de trandafiri, alaturi de crema fina laptoasa, fisticul zdrobit si siropul de rodii a dat nastere unei arome delicioase care creeaza dependenta, din primul moment. O data ce iei o lingurita, nu te mai poti opri pana nu termini tot din farfurie.

Servirea

Rapida, rapida si...rapida.

Mancarea nu ajunge intotdeauna calda, dar asta e alta poveste. Cei care iti aduc portiile comandate functioneaza dupa principiul "scurt si la obiect". Nu se opresc la discutii (nici nu ar avea cum in aglomeratia aceea), nu iti fac recomandari, insa iti aduc mancarea repede.

Alte observatii

E foarte dificil cu locul de parcare. Daca va hotarati sa veniti cu masina, trebuie sa vanati trotuarele (e singura posibilitate) si sa va asigurati ca nu ati blocat garajul cuiva (nu e o zona tocmai prietenoasa). In fata restaurantului sunt slabe sanse sa gasiti vreun loc liber.

Cat despre bucatarie, aici am mancat cel mai bun humus si cel mai bun desert (Gullac). E genul de loc unde vrei sa revii sa incerci totul din meniu.

Concluzia

Edessa 63 este restaurantul turcesc din Colentina pe care il gasesti greu prima data (chiar si cu GPS-ul). Dar odata ce ai ajuns pe Soseaua Colentina nr 281 si gusti din preparatele orientale, vei dori sa revii. Mancarea este excelenta. Livreaza si la domiciliu, in caz ca vi s-a facut pofta citind cronica noastra.

Va recomandam sa incercati bunatatile lor, macar o data. Apoi, mai vorbim noi!

PS: Un turc a lasat un comentariu pe un forum zicand "Mancare ca la mama acasa".

Vezi mai multe poze aici.





6 comentarii vrei sa comentezi?

Edessa 63 - restaurantul turcesc din Colentina cu mancare delicioasa si ieftina
marius
#1 -

Comentariu nou

Suna interesant, voi ati intrat pe site ? este plin de "Lorem ipsum" iar la contact harta este din Paris :), s-au cam grabit cu lansarea site-ului ..

Edessa 63 - restaurantul turcesc din Colentina cu mancare delicioasa si ieftina
Andreea Verde
#2 -

.

Da, am vazut site-ul chiar inainte sa ii facem vizita. :) Noi am zis ca au mancare buna, cu site-ul e alta bucatarie.

Edessa 63 - restaurantul turcesc din Colentina cu mancare delicioasa si ieftina
mihaela
#3 -

Comentariu nou

Chiar s-au schimbat mult in bine.Au modificat si site-ul.
Bravo lor:)

Edessa 63 - restaurantul turcesc din Colentina cu mancare delicioasa si ieftina
daniela
#4 -

Comentariu nou

mie nu mi-a placut asa mult restaurantul. foarte potrivit termenul de ''cantina'' folosit de metropotam: multa galagie ca in gara, servire pe fuga, aglomeratie, atmosfera muncitoreasca - cel putin pentru mine.
mancarea a fost ok, nicidecum extraordinara. nici n-ar avea cum la afluxul de clienti si la ''gatelnita" efectuata in graba. am mancat salate mult mai bune la alte restaurante de profil, normale, nu high class, sa ne intelegem.felul principal, un platou de carnuri asortate, a sosit aproape rece, carnea de vita foarte tare, bulgurul asa si asa, frigaruile de pui si kepabul de berbecut foarte bune.
desertul nu a fost deloc pe gustul meu, dar nu pot acuza pe nimeni, e doar o chestiune de papile. ale mele deloc prietenoase cu fideaua prajita.
per total i-as da un 6 din 10. pentru o masa rapida, ieftina, cu portii mari si pe alocuri gustoasa, sa zicem ca merita, doar daca te afli in zona. pentru o seara in doi, o masa tihnita, atmosfera calda, in niciun caz.

Edessa 63 - restaurantul turcesc din Colentina cu mancare delicioasa si ieftina
mihaela
#5 -

Comentariu nou

Azi am fost din nou la Edessa,am fost placut impresionata de schimbare si am avut o surpriza cand am vazut in vitrina ambalata carnea cruda pentru gratar pregatita pentru Picnic.Este gata condimentata,asezata frumos doar sa o pui pe gratar-mai ales ca vine caldura si putem iesi.

Edessa 63 - restaurantul turcesc din Colentina cu mancare delicioasa si ieftina
marisol
#6 -

Restaurant sau cantina??

Edessa este o cantina nu un restaurant!!! Preturi mari ,servire deficitara !!

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera