Delivery: Wienerwald, pui la rotisor

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Wienerwald este un lant de restaurante de origine germana - in ciuda numelui care inseamna Padurea vieneza - cu traditie veche in Europa, existand din 1955 si ajungand sa fie, vreo 20 de ani mai tarziu, cel mai mare lant de restaurante tip fast food din Europa, dar intrand in declin pe la inceputul anilor '80.

In Bucuresti exista deja doua, unul in Vitan (din primavara acestui an) si altul, recent deschis, in Floreasca. Nu-s chiar fast food in sensul de McD. al cuvantului, dar merg pe ideea unei mese bune si consistente, fara fasoane, o masa luata repede, ori acolo, ori la pachet. Si pentru asta marseaza pe unul dintre cele mai consumate alimente din Romania, carnea de pui, mai exact puiul la rotisor, care este baza mancarurilor pregatite la Wienerwald.

Am mancat odata la Wienerwald-ul din Vitan si nu ne-a displacut (mai putin salata de cartofi, care n-a fost tocmai grozava). Cu amintirea strudelului cu mere si vanilie in minte si cu mustrari de constiinta din cauza faptului ca de la o vreme nu v-am mai oferit nici o cronica de "delivery", aseara am comandat mancare acasa de la Wienerwald.

I-am cronometrat, dat fiind ca pe fluturas si la telefon se laudau ca livreaza in 30 de minute. In 40 de minute a sunat curierul, incercand sa ne convinga ca numerele de pe strada noastra nu incep de la 1, ci de la 15 A. Dupa diverse instructiuni la telefon (stam pe o strada cat se poate de normala, fara numere ascunse), a ajuns.

Delivery Wienerwald
2 portii de pui, 2 portii de cartofi, doua salate, 2 strudele si 5 sosuri = 73 de lei

Fara a fi despachetata, mancarea pare mai putina decat este de fapt. Cel putin puiul si garniturile. Salatele sunt intr-adevar mici si neglijent facute, pe deasupra.

Sosurile ne-au distrat foarte tare - ceruseram un sos dulce-picant si unul cu 8 verdeturi. Teoretic, sosul se pune pe pui... nu pe o masea. Iata cum aratau sosurile noastre:

Delivery Wienerwald Delivery Wienerwald
in dreapta avem 2mm de sos dulce-picant si... o felie de sos cu 8 verdeturi; 2 lei fiecare

Delivery Wienerwald Delivery Wienerwald
3 pulpe de pui - 15 lei; cartofi prajiti - 5 lei

Puiul a fost bun (e greu sa ratezi un pui la rotisor), dar la preturi ceva cam mari. De altfel si preturile din restaurant sunt cam la fel. O jumatate de Grillhendl (pui la rotisor) costa 18 lei. La rotiseria de la coltul strazii un pui intreg la rotisor costa 22 de lei. Trei pulpe de pui costa la Wienerwald 15 lei, iar de la alimentara le iei cu 9-10 lei. Calde. Pentru ca, n-am precizat inca, toata mancarea a venit rece. Si puiul, si garniturile de piure si cartofi prajiti (care aveau un aer discret de cartofi la punga).

Delivery Wienerwald Delivery Wienerwald
salata mediteraneana - 10 lei; salata de varza - 5 lei

Salatele au fost mici si prost facute. Cea de varza era facuta cu suficient de mult timp in urma cat sa ii permita verzei sa capete consistenta unei tocaturi translucide si fleoscaite. Extra sarata si prea acra, de asemenea. Salata mediteraneana, de niste dimensiuni... malteze, ca sa ne mentinem in aria geografica respectiva, se lauda cu jumatate de rosie, cinci fire de salata, trei de morcov si de varza rosie si masline. 10 lei. Plus sos de iaurt la cutie, care probabil n-a vazut lapte in viata lui. Eh, asta e lumea moderna cu chimicalele ei.

Delivery Wienerwald Delivery Wienerwald
5 bucatele de pui pane - 13 lei; strudel cu mere - 8 lei

Singurul care ne-a placut foarte mult, si de data aceasta, a fost strudelul cu mere (cu vanilia si ea tot la cutiuta).

Concluzia noastra este ca atunci cand vreti sa mancati fast food ceva mai sanatos si aveti chef de pui cu cartofi prajiti si salata, mai bine faceti un efort si va deplasati pana la prima rotiserie. Cu jumatate din suma cheltuita de noi (80 de lei cu tot cu bacsisul curierului "descurcaret"), puteti face o masa mare si buna pentru trei oameni. Va veti lipsi de picaturile de sosuri de mai sus, dar va asiguram, nu pierdeti de fapt nimic. Poate doar strudelul. OK, puteti sa comandati de la Wienerwald tone de strudel. Sa cereti unul in plus si pentru noi.

Daca vreti sa incercati totusi puiul la rotisor de la Wienerwald la mama lui acasa, trebuie sa mergeti in Germania. Pardon, trebuie sa mergeti la Wienerwald-ul din Vitan sau la cel din Floreasca. Si in cativa ani lantul de restaurante Wienerwald se va extinde la 30 de sedii in toata tara.
1 comentariu

Delivery: Wienerwald, pui la rotisor
lili
#1 -

Wienerwald

sosul acela cu 8 verdeturi nu e unt cu verdeata? asa pare....in rest, chiar nu ai de ce sa apelezi la ei, cu exceptia strudelului care arata bine....

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera