Dami, restaurantul coreean & japonez de pe Ficusului

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Daca tot am ajuns la workshop-ul de gastronomie coreeana, organizat de Asociatia Interculturala Romano-Coreeana la restaurantul Dami, ne-am gandit sa profitam de ocazie si sa ii incercam si acestuia din urma meniul coreeano-japonez.

Dar sa le luam pe rand. Dami este pe Bulevardul Ficusului la numarul 44A (cum veniti pe Aerogarii dinspre pod, inainte de a face dreapta inspre Romaero), in cladirea Cumpana - ca sa-i dam un nume. Restaurantul este la subsol, deci urmati sagetile:

Dami Dami Dami

Am putea la fel de bine spune ca Dami ocupa o mare parte a subsolului cladirii - de-o parte si de alta a holului sunt multe camere care apartin resturantului: cateva saloane mai mici, vreo doua mai mari cu mese lungi si o camera larga de tip cantina.

Dami Dami Dami

Camerele cu mesele mari erau ocupate, astfel incat n-am reusit sa le fotografiem, dar ca sa va faceti o idee (via Facebook):

Spatiu este deci destul si amenajat ok-ish. Noi ne-am instalat in camera cu masa pentru 2 persoane si ne-a placut la nebunie ideea - aveam liniste, intimitate si un buton pe care apasam cand aveam nevoie de ceva. Ne simteam ca acasa, doar cu bucatar coreean si servire asigurata. Pacat insa ca nu prea merge Internetul la subsol si ca nu au cafea, decat 3 in 1, ceea ce ni s-a parut de-a dreptul fabulos - e primul restaurant in care am intalnit asa ceva. Am luat deci un ceai verde si l-am primit..

.. intr-o "cana" de carton. Fa-bu-los! Trebuie sa recunoastem totusi ca mirosul de carton da o anumita aroma ceaiului verde, dar tindem sa credem ca nu pe baza acestui considerent a fost adoptata practica. Macar poate vom manca bine, ne gandim noi, sa nu facem pe printesele.

Salatele aperitiv din partea casei, cam dubioase si ele, dar merg: cartofi-de-nici-n-ai-zice-ca-mananci-cartofi, traditionalul kimchi (un fel de varza murata si picanta), niste "balarii" verzi pe care am renuntat sa le mai identificam, castraveti picanti cu ceapa si fasole verde murata in otet de vin. OK, deja ni s-a facut foame, iar meniul se prezinta destul de stufos.

Metropotamul carnivor a ales Bulgogi Dupbap, adica orez cu vita feliata subtire si legume in sos de soia (45 lei), iar Metropotamul vegetarian, mare mancator de noodles, a vrut sa incerce niste fidea din grau (wheat vermicelli pentru cunoscatori) cu legume in sos iute (55 lei).

Insa fideaua se terminase, asa ca ne-am dat acordul pentru taitei clasici. Mai greu a fost sa aflam din ce este facut sosul iute, daca este sau nu vegetarian. Domnisoara insarcinata cu servirea parea ferm convinsa ca nu este treaba ei sa stie astfel de lucruri si ne-a sugerat chiar sa incercam altceva, pentru a evita bataia de cap de a intreba la bucatarie ce contine sosul.

Am primit sugestia de a comanda taitei cu legume si vita in supa rece dar fara vita, bineinteles la acelasi pret. Am refuzat deja enervati si pana la urma Dl. Yang, patronul restaurantului, a venit personal sa ne explice ca sosul este vegetarian si il putem incerca. Deci, intr-un final:

Salate aperitiv Orez cu vita feliata subtire si legume in sos de soia Taitei si legume in sos iute

Orezul era rece, mai presus de orice sticky-ness, de-a dreptul bocna. Ciupercile crude, nu usor crocante in stilul legumelor la wok la care v-ati gandi, ci pur si simplu crude. Carnea si ea rece si fara niciun gust, iar per total nu aveai parte de niciun sos, condiment sau aroma.

Nu stim cum sta treaba in cazul gaturilor coreene, dar pe gatul nostru aceasta combinatie a refuzat sa alunece si am lasat dezamagiti in farfurie 45 de lei nemeritati. Sau poate am facut noi o alegere foarte proasta?

Taiteii au fost interesanti, asa acoperiti de legume crude si de o lingura babana de sos picant cum i-am primit. Un fel de salata cu taitei si dressing coreean, n-a fost rea, dar te cam saturai de sos dupa prima jumatate de bol. Astfel c-au ramas si ei in farfurie, desi ne era o super-foame, si cu siguranta nu au meritat 55 lei.

Poate secretul pretului sa fie ascuns in condimentele prezente in sos, dar n-am putea sti, pentru ca tot nu am aflat concret ce contine. Concluzia? Dezamagire maxima.

Sectiune de desert nu am vazut in meniu, dar nici nu mai eram dispusi s-avem aceasta experienta. Cine stie ce mai primeam, castraveti cruzi cu zahar :) Am renuntat si la vizita in magazinul alimentar al restaurantului si am plecat cu hotararea de a nu ne mai intoarce pe la ei.

De recomandat, evident ca nu recomandam nimanui. Insa daca voi ati fost si ati avut cine stie ce experienta mindblowing, do let us know. In orice caz, pretentiile sunt cu totul altele cand discutam despre astfel de preturi..





2 comentarii

Dami, restaurantul coreean & japonez de pe Ficusului
Necuratul
#1 -

DAMI

Dragele mele metropotame... Eu nu inteleg ce pregatire sau macar cultura culinara aveti voi. Va spun insa un lucru: nu ati stiut ce si cum sa comandati si nici macar sa mancati ceea ce ati comandat...
Daca faceti vreodata cinste cu o masa la Dami o sa aveti o revelatie:))

Dami, restaurantul coreean & japonez de pe Ficusului
Oana
#2 -

Comentariu nou

Sa intelegem ca daca felurile simple din meniu au fost sloi si imposibil de mancat, cele complicate vor fi de-a dreptul o revelatie. Are sens!

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera