Dada - restaurant, terasa, concept store
V-am povestit prima oara despre DaDa in 2007 (citeste cronica), avand in vedere ca a fost unul dintre primele concept shops din oras, iar apoi v-am descris restaurantul in 2010.
Pentru ca este deja vara si ne dorim sa petrecem timp in aer liber atunci cand nu muncim, ne-am hotarat sa mai mergem inca o data la DaDa, de data aceasta pe terasa.
Pana sa pasim in curte, am observat cat de misto e restaurantul, care din afara seamana cu vitrina unui magazin de imbracaminte in care se oglindesc creatiile de moda DaDa.
In interior gasim un restaurant chic, cu spatiu generos intre mese, design modern cu banci lungi pline de perne lucioase si scaune transparente.
In plus, printre toate astea si-au gasit loc, intr-un stil avangardist, numeroase haine si genti, portmoneuri si alte accesorii, toate marca DaDa.
E foarte marfa ideea asta "doi in unu" - de a te plimba printre tot felul de accesorii, in timp ce-ti astepti mancarea :)
Ajunsi pe terasa, trebuie sa va spunem ca am fost tare placuti impresionati. Nu este foarte mare, insa este foarte frumos aranjata - cu scaunde din lemn (ce seamana cu niste mini-sezlonguri) pe care sunt asezate pernute comode, mese rotunde, flori in ghivece si tablouri.
Terasa DaDa are o mare bila alba pentru design, iar sentimentul pe care ni l-a creat a fost ca suntem intr-un spatiu inedit, parca din afara peisajului tipic bucurestean.
Chelnerii au fost foarte atenti cu noi si amabili, asa ca nu avem ce sa reprosam la acest aspect.
DaDa este un restaurant scump. Mai mult, nu ni se pare un loc in care se ingramadesc oameni din toate colturile Bucurestiului pentru mancarurile fancy (sa zicem, cum ar fi la The Artist (citeste cronica)), ci mai degraba este un loc pentru cei care-si doresc sa se bucure de un spatiu chic in aer liber.
In meniu nu prea se gasesc mancaruri obisnuite si cam tot ce veti vedea este de la 30 de lei in sus - exista salate, printre care cele cu pui caramelizat si sos Cappuccino (25 ron) sau cele cu camembert de capra in crusta de fistic si dressing de coacaze (33 ron), penne carbonara cu somon fume si chives (43 ron), tin in crusta de e Susan Alb & Negru si Sos Iute cu Wasabi, Arahide si Coriandru (59 lei), supe (18 ron) sau mancaruri facute la wok (intre 25 si 59 ron).
Pentru delectare, puteti sa vedeti intreag meniul aici.
Noi am servit o supa cu creveti (18 ron) si un piept de pui cu mustar si orez asiatic (29 ron).
Nu spunem ca nu au fost bune. Dimpotriva, mancarea a fost ok si nu vream sa fim pretentiosi, insa nu ne-a dat pe spate si nu am fost extrem de impresionati, mai ales luand in calcul preturile (stiti vorba aia - value for money)
Cert este ca am fost in multe alte restaurante in care, chiar daca mancarea avea un pret peste medie, am mancat mai bine si la final, ne-am lins pe degete.
Am baut un ceai rece S. Pellegrino (8 ron) si o cafea rece (8 ron), care a fost foarte amara si tare, chiar daca i-am pus doua cubulete de zahar.
Nu vrem sa fim carcotasi, insa, din punctul nostru de vedere, o terasa atat de frumoasa, neconventionala si hip, parca merita ceva mai bun.
Nu stim cum e mereu, insa cand am fost noi, adica intr-o seara din timpul saptamanii, restaurantul era complet gol, iar la terasa erau foarte putini oameni, si parca e pacat.
Va recomandam sa mergeti la DaDa sa traiti si sa experimentati cu ochii vostri, sa va bucurati de o limonada sau o prajitura cu bezea si zmeura si chiar sa si mancati, daca aveti un buget de minim 100 ron, in doi, pentru asta.
Asteptam sa ne spuneti si voi cum a fost si ce parere v-ati facut :)
DADA
O cronica corecta. Mancare nu te da pe spate chiar daca preturile sunt pentru asteptari inalte. Am fost acolo si am comanda un moelleux au chocolat. Moelleux au chocolat-ul a venit servit direct in bolul ceramic. O greseala mare pentru o bucatarie cu preturi mari si pretentii pe masura. Nu comandasem sufleu de ciocolata ci moelleux. Eu zic sa mergeti acolo pentru terasa, beti o bere si cam atat.