Copacul Vietii, noul restaurant raw-vegan din Bucuresti

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Trecand intr-o zi pe C. A. Rosetti, am vazut o firma care ne-a atras atentia - un fel de mandala combinata cu sephirot. Aha! Deci chiar vizavi de Chinese Garden si Villa Rodizio s-a deschis Copacul Vietii, noul raw-vegan din oras, inaugurat in noiembrie.

Nu ne-a venit sa credem cat de mare este: 2 saloane mici, 2 saloanele maricele si inca unul urias, plus subsolul in curs de amenajare. Wow! Am aflat ca e vorba de un centru de dezvoltare personala - restaurant, ceainarie, zona de lectura, magazin.

Copacul Vietii Copacul Vietii Copacul Vietii Copacul Vietii
Copacul Vietii Copacul Vietii Copacul Vietii

Aruncand un ochi pe rafturi am descoperit o gramada de carti interesante, unele de cumparat, altele de imprumutat si de rasfoit la un ceai. Dar noi n-am venit sa ne multumim cu ceai, oricat de bine suna un Matcha Latte (ceai verde japonez) sau un Oriental Chai (negru cu ingrediente Masala) preparate in sfarsit cu lapte de soia sau de cocos. Vrem artileria grea!

Copacul Vietii Copacul Vietii Copacul Vietii

Asa c-am inceput cu un shot de suc de iarba de grau (8 lei) - foarte popular in State, wheatgrass juice-ul e ca o grenada verde care te umple de energie. Detoxifiant, mind-blowing de aromat, bogat in oxigen si clorofila, este o hrana completa datorita continutului nutritiv ridicat si se bea cu cel putin 30 de minute inainte de masa. Timp berechet sa studiem meniul..

Ar mai merge pana una-alta si-o ghimbirata (14 lei) - pentru ca limonada nu mai este la moda, decat daca-i un pic deMenta sau Detoxifianta (cu polen, noni, msm si zeolit) - si un fresh mixt la 12 lei. Bauturile au disparut insa repede si noi tot nu eram decisi ce sa mancam, le-am fi incercat pe toate. Pana la urma, sa fie o lasagna cu dovlecel, crema de ciuperci, sos de rosii, pesto, branza de caju si spanac (30 lei) si niste tagliatele de cartofi dulci cu aceeasi branza de caju si seminte de pin (25 lei).

Copacul Vietii Lasagna raw Tagliatele de cartofi dulci cu branza de caju si seminte de pin

Prima reactie pe care am avut-o cand am mirosit si gustat lasagna? A fost aproape ca o rugaciune catre univers, a inceput cu "Doamne Dumnezeule!" si a continuat cu "Doamne, daca toti oamenii de pe lumea asta ar gusta macar o data in viata asa ceva, ar (re)descoperi natura bruta si vie intr-o farfurie cu mancare. Dar fara sa stie exact ce au in fata, ca sa ucidem prejudecatile din fasa - doar sa miroasa, sa guste si sa realizeze cu ce porcarii lipsite de gust si nutrienti se tot hranesc de ani de zile."

Avea pesto-ul din busuioc proaspat o aroma care ti se urca direct la creier, iar combinatia in sine era de-o prospetime delicioasa. Prepararea termica n-o sa atinga niciodata savoarea asta extraordinara pe care o are mancarea raw pregatita cum trebuie, cu ingredientele care trebuie. Ca sa nu mai vorbim de nutrientii care se pierd prin procesarea la temperatura.

Dar revenind, tagliatelele au fost atat de satioase incat jumatate de portie am luat-o la pachet (sa mai zica cineva ca nu se satura cu mancare cruda), pentru ca trebuia neaparat sa le incercam si deserturile. Ne-am decis pentru o mini-tarta de rodie cu nuci braziliene, fulgi de cocos, curmale, physillium si miere (11 lei) si o tarta de lime cu sos de mac (17 lei), plus un shake din smochine cu banana, vanilie, maca, seminte de canepa si proteine din canepa (18 lei), pentru ca ni se facuse iar sete:

Mini-tarta de rodie Tarta de lime cu sos de mac Shake din smochine

Per total, o masa de 2 persoane a costat 150 lei, ceea ce nu e de colea, dar si cel mai zgarcit dintre zgarciti va ajunge la concluzia, cu gura plina, ca merita (macar din cand in cand).                       Alte chestii importante: meniul zilei costa 30 de lei (de luni pana vineri intre 12 si 16), exista si varianta de livrare prin eater.ro (inclusiv in zonele limitrofe gen Pipera pentru o taxa de livrare de maxim 15 lei) si varianta take away, daca sunati cu minim 10 minute inainte.

Alte chestii mai putin importante: am descoperit la toaleta o cutie de lemn plina cu produse pentru igiena intima feminina, ceea ce ni s-a parut foarte dragut si vrem sa-i laudam pe aceasta cale pentru initiativa.

Am mai aflat ca chef-ul din Copacul Vietii este Stefan Nita, care inainte se ocupa de meniul raw de joi pana duminica din Lente Armeneasca. Ne pare rau ca nu i-am incercat creatiile in sufrageria Lente, dar acum stim unde sa-i urmarim bucatareala cruda. Daca mai revenim? Ha-ha. Poate daca ne mutam la ei. Copacule, pui Metropotamului un hamac intr-un colt? :)

PS: The usual, asteptam impresii & mai multe poze gasiti in galerie. Rawk on!

 




10 comentarii vrei sa comentezi?

Copacul Vietii, noul restaurant raw-vegan din Bucuresti
dragos
#1 -

hmmm

150 de lei in doi, si fara alcool si fara carne.... Nu stiu ce sa zic, parca suna cam exotic pentru noi astia pamantenii carora le place viata :-)

Copacul Vietii, noul restaurant raw-vegan din Bucuresti
earthling
#2 -

lui dragos

stii, sunt alti oameni, carora, la fel: le place viata....viata altor animale cu care convietuiesc pe pamant! iti recomand sa iti deschizi mintea si totusi sa incerci intr-o zi preparate vegetariane/vegane/raw. si pentru asta, nici macar nu e musai sa dai 150 ron.

Copacul Vietii, noul restaurant raw-vegan din Bucuresti
marius
#3 -

Comentariu nou

Cam mici portiile si cam gol restaurantul, in rest arata bine in poze.

Copacul Vietii, noul restaurant raw-vegan din Bucuresti
Azazel Intunecatul
#4 -

@earthling

Uite, asta nu-mi place mie la ăştia raw-vegani: nu aveţi simţul umorului...

Copacul Vietii, noul restaurant raw-vegan din Bucuresti
diacat
#5 -

Comentariu nou

Nu e chiar ieftin pentru ca e complicat sa tii un asa spatiu, oameni, etc pentru cativa clienti.. e un cerc vicios. Si da, raw veganii astia nu au simtul umorului, poate oare pentru ca sunt o minoritate destul de comentata? La un moment dat devin sensibili, mai ales ca majoritatea fac acest lucru dintr-o convingere personala foarte adanca. La fel cum unei familii de evrei nu ii poti reprosa lipsa umorului cand ii spui bancuri cu tenta nazista.. Eu zic sa fim mai putin exigenti cu oameni care macar incerca sa faca ceva "bun" si sa ne indreptam criticile intr-acolo unde chiar partea pozitiva nici nu se intrezareste. (nu sunt raw-vegana)

Copacul Vietii, noul restaurant raw-vegan din Bucuresti
Raluca
#6 -

Comentariu nou

Băi, problema nu este că am ceva cu aceste restaurante, eu chiar detest carnea și apreciez deosebit de mult legumele și fructele, dar sunt foarte, foarte scumpe. 150 RON mi se pare, totuși, o sumă foarte mare. De aceea, pentru salariile mediocre din România, aceste restaurante nu se pot adresa decât snobilor. Există variante mult mai ieftine de mâncare vegetariană,iar această variantă a restaurantelor raw vegane nu este cea mai bună, decât, poate, dacă ai un salariu care-ți permite.

Copacul Vietii, noul restaurant raw-vegan din Bucuresti
Costi Costitza
#7 -

@Raluca

Eu n-as merge chiar atat de departe incat sa spun ca aceste restaurante se adreseaza doar snobilor, insa si mie mi se pare ca profita un pic de trend-ul asta "bio/eco/raw/vegan" care a luat destul de multa amploare in ultima vreme. Daca ingredientele nu provin din agricultura bio atunci pretul de 150 de RON pentru 3-4 chestii micute nu mi se pare justificat. Pe de alta parte sunt constient ca in farfuria de la restaurant sunt concentrate un pic din salariul bucatarului, locatiei, serviciului si profitului dorit.

Copacul Vietii, noul restaurant raw-vegan din Bucuresti
Marius
#8 -

Comentariu nou

Am fost acolo mai mult impins de curiozitate si am gasit un loc amenajat cu multe obiecte kitchoase asezate fara niciun sens, niste pereti pictati aiurea ambianta fiind completata de o muzica de neinteles. Mancarea in schimb arata bine in farfurie si culmea era si gustoasa. Impresia generala a fost ca retaurantul a fost deschis de niste oameni care si-au adus de acasa obiecte pe care nu le mai folosesc si le-au asezat pe unde au gasit un spatiu de umplut. Concluzie : mancare buna dar scumpa, insa ambianta total nepotrivita cu conceptul raw vegan.

Copacul Vietii, noul restaurant raw-vegan din Bucuresti
Speranta
#9 -

Si totusi...

Daca citim cu atentie vedem ca a fost o masa destul de imbelsugata. AM numar cam 8 preparate (inclusiv bauturile). Naturale, fara coloranti si conservanti, care se fac de obicei din materii prime scumpe - smochine, caju, menta proaspata, cartofi dulci, cam toate sunt scumpe, daca ma gandesc. Cam atat se lasa in orice restaurant unde mananci si bei normal. Nu trebuie luate in considerare autoservirile, care-si permit sa puna preturi mici, intrucat vand mancare de duzina, eventual "reinnoita" in alta zi, cu preparatele ramase din ziua precedenta.
Sincer, asa cum se spunea si in articol, "macar din cand in cand", meritam sa ne rasfatam organismul si papilele gustative si cu ceva "altfel".

Copacul Vietii, noul restaurant raw-vegan din Bucuresti
Gogu
#10 -

Si da, si nu!

Se poate incerca...este treaba de gust dar si de beneficii pt sanatate. Sunt destule "informatii" sa incerci sa le pregatesti si acasa...Ce sa spun? In spatele adevarului, mai ales la noi, romanii, mereu se ascund treburi "murdare", iar reclama de cele mai multe ori este inselatoare...Totusi, va zic: bafta! Sa aveti clienti! As incerca dar, in Buc., nu ajung prea curand...

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera