Charlatans, Irish pub & restaurant

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Charlatans s-a deschis de cateva saptamani, si cam tot de atunci il pandeam. Dupa ceva tentative nereusite de a bea o bere seara acolo -era arhiplin- ne-am hotarat sa abordam altfel problema: mic dejun si cafea. Misiune indeplinita cu succes.

Charlatans e in spatiul unde pana de curand era episodul doi din Cafepedia, mai precis la Universitate, bd. Elisabeta colt cu Academiei, in diagonala de coltul Universitatii si vizavi de libraria Eminescu. In buricul targului, da.

Cum v-am spus, seara e plin, iar faptul ca are multe locuri nu il face mai accesibil, ci dimpotriva, aproape de ne-utilizat. Partea din spate a pub-ului are un numar foarte mare de scaune pe metru patrat, ceea ce nu te-ar deranja cand sunt goale, insa atunci cand sunt ocupate, acest lucru da o usoara senzatie de aglomerare.

Charlatans, Irish pub & restaurant Charlatans, Irish pub & restaurant

Barul lung ocupa partea centrala, iar in fata lui e un sir nesfarsit de scaune. Pe langa mesele inalte, de bar, in partea din fata, dinspre intrare, e sensibil mai aerisit, iar acolo sunt mese de inaltime obisnuita, unele ascunse in firidele naturale ale arhitecturii, plasate langa geamurile inalte. Tare placut. Cel putin dimineata, cand afara e iarna gri iar acolo e lumina, cald si muzica buna, e o placere sa iti iei cafeaua langa fereastra.

In meniu am gasit, in ordinea interesului,
- bere: Guinness si Kilkenny la 13 lei pint-ul (470ml); Carlsberg la 49 de lei long draught-ul (3,5l), berea casei la 6 lei (400ml), Holsten weissbier la 7 lei (pint), alte beri in varianta sticla (0,5), pahar (0,2) sau pint (0,47) si chiar "cocktailuri cu bere" - radler (cu sprite), boilermaker (cu rom, parca), sweet si strong Irish.
- cocktailuri si long drinks pe la 13-17 lei;
- vinuri albe si rosii intre 24 si 79 de lei sticla
- cafea, ceai, sucuri, limonade la preturile obisnuite in centru.

Charlatans, Irish pub & restaurant Charlatans, Irish pub & restaurant

Ca orice pub respectabil, care stie ca nu e bine sa bei pe burta goala, au si mancare: placinte (chicken pie), 21 de lei, mic dejun irlandez 19 lei (fasole, carnati, toate chestiile pe care un est european le-ar considera cam indigeste dimineata), fish & chips 18 lei, salate 18 lei, sandvisuri 13 lei, supe, gustari calde si chiar preparate romanesti: ciorba de vacuta si mici.

Noi am fentat breakfast-ul irlandez si am ales un sandvis nevinovat, care a venit repede si intr-o prezentare interesanta, care l-ar face pe al patrulea conte de Sandwich sa isi arda o palma peste frunte (apoi un sut valetului) ca nu s-a gandit mai devreme la asta: sandvis in lipie, practic, ergonomic si... light. Insotit de o cafea cu lapte si o carte buna, in ambientul placut al unui bar gol si al muzicii tip rock golden oldies (Doors, G n'R, AC/DC, Spin Doctors), ne-a facut dimineata mai buna.

Charlatans, Irish pub & restaurant Charlatans, Irish pub & restaurant

In plus, au wireless, deschid la 8 dimineata (pana pe la 1 noaptea), deci daca vrei sa citesti presa online la o cafea, inainte de a merge la job, poti sa o faci intr-un ambient placut.
7 comentarii

Charlatans, Irish pub & restaurant
Anon
#1 -

foarte bun

Mi s-a parut un pub de calitate, cu un aer foarte Irish, mai ales comparat cu celelalte din Bucuresti. Recomand!

Charlatans, Irish pub & restaurant
pisicaux
#2 -

genial

foarte fain si preturi relativ acceptabile pentru acea zona a bucurestiului, servirea impecabila si meniul si mai si! intr-un cuvant ... Genial!

Charlatans, Irish pub & restaurant
mirela
#3 -

Comentariu nou

Chiar e un pub de calitate. Am explorat zona inca de cand am inceput facultatea si e singurul care mi-a lasat o impresie buna. Atmosfera, designul, servirea, preturile, e unul din puburile mele preferate din Bucuresti

Charlatans, Irish pub & restaurant
anghelitus
#4 -

foarte fain

un pub cu aer irlandez, ce ma impresionat
atmosfera buna
preturi foarte bune
bere buna:
guinness la pint, kilkenys
bere la halba , nefiltrata, bruna blonda etc
metru de bere de carlsberg, hoslten wizen(nefiltrata) si berea casei bunicica
un pub foarte bun de vizitat cu prietenii si savurat o bere buna.
am vazut si feluri de mancare foarte interesante, aratau foarte apetisant

Charlatans, Irish pub & restaurant
amz
#5 -

meciuri?

se pot viziona meciuri de rugby?

Charlatans, Irish pub & restaurant
pas de deux
#6 -

Comentariu nou

Servirea e impecabila poate doar seara,nu si ziua(pranz) cand desi clientii sunt in numar redus ,aceasta e " mai putin impecabila" iar aprovizionarea se face prin traversarea intregului spatiu interior in vazul clienteli si prin dialoguri indelungi cu bucatarul peste tejgheaua barului.

Charlatans, Irish pub & restaurant
danila
#7 -

Comentariu nou

O prostie. Nu mergeti! Teapa!Servicii de 2 bani.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera