Ceainarie, bar: Rubik Cafe et Couture

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
In toamana anului trecut, pe strada Principatele Unite nr. 19, intr-o casa veche si foarte frumoasa, s-a deschis Rubik Cafe - ceainarie, cafenea, bar si spatiu de expunere si vanzare pentru designeri romani. De asemnea, pe langa targurile de haine si accesorii, Rubik Cafe mai gazduieste si "evenimente dedicate artelor, un loc de intalnire pentru muzica si film, dans si teatru, gastronomie si programe de frumusete".

Locul in sine este foarte interesant, un spatiu in care noul se amesteca cu vechiul si improvizatia cu lucruri atent lucrate. Pentru acest lucru nu este nevoie decat de o privire la sigla locului si arhitectura casei in care se afla Rubik Cafe. Exista o discrepanta, dar nu una care sa deranjeze, ci una care intriga.  


Rubik Cafe et Couture Rubik Cafe et Couture

In curte exista cateva masute si "canapele" confectionate din paleti. Aceleasi "canapele" si masute din paleti le veti intalni si inauntru, inconjurate de mobila veche si greoaie, dar foarte frumoasa. Locurile de stat jos sunt foarte generoase ca spatiu, la o prima vedere am crezut ca e vorba de o ceainarie cu paturi, iar ideea ne-a placut mult. Nu ne-am schimbat entuziasmul nici cand am observat ca e vorba de o "improvizatie".

Intregul loc are o atmosfera aparte. Nu ai impresia ca ai venit intr-o ceainarie/cafenea/bar, ci mai degraba in casa unor prieteni/cunoscuti, la o "sindrofie", ceai dansant sau party linistit si chill. E un sentiment la care contribuie si atitudinea celor de aici, cei care vin sa-ti ia si sa-ti aduca comanda, dar si clientela. Cu toti sunt prietenosi, relaxati si deschisi. 

Interiorul este impartit in doua camere mari, spearate de un hol lung in capatul caruia se afla barul si meniul scris cu creta pe o tabla neagra. Muzica intra si ea in contrast cu locul (casa veche si mobila veche), pentru ca este vorba de un chillout, psy sau chillout psychedelic care inunda toate incaperile. Dar este un contrast interesant si care ne-a placut, poate si pentru ca ne place acest gen de muzica. 

Rubik Cafe et Couture Rubik Cafe et Couture Rubik Cafe et Couture Rubik Cafe et Couture

Preturile sunt mici spre medii. Cafelele au preturi intre 7-8 lei, iar cele speciale 10 lei. Ceaiul costa 6 lei, iar racoritoarele 6-8 lei. Berea sau un pahar de vin - 7 lei. Cocktailurile costa 15 lei, iar long drinks 13 lei. Exista si sandwichuri sau deserturi: 10 lei. Intregul meniu il gasiti aici.  

Un lucru care nu ne-a placut a fost toaleta, cu usi cam subrede, podea uda si murdara. Dar pe viitor se poate imbunatati.

Rubik Cafe et Couture Rubik Cafe et Couture

Intocmai ca Ceainaria 5, aflata in imediata vecinatate, sau Ota, Rubik Cafe este un loc special, cu o clientela ce pare a face parte dintr-un cerc inchis (dar acest lucru nu trebuie sa reprezinte o bariera), cu o atmosfera foarte placuta si care merita vizitat, chiar si pentru simplul fapt ca este altceva decat barurile din Centrul Vechi, cu care ne "otravim" prea des.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera