Casa Tulceana - restaurant cu specific pescaresc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Am aruncat undita in marea balta a restaurantelor bucurestene si, din fericire, am prins un peste mare: Casa Tulceana. Localul cu specific pescaresc promitea a fi un adevarat coltisor culinar de Delta Dunarii, asa ca am fost sa vedem (dar mai ales sa simtim) daca e adevarat.

Restaurantul se afla intr-o - evident - casa mare din inima Bucurestiului, la doar cateva minute de Universitate. Ne-a fost imposibil sa ne incurcam printre stradute, caci indicatoarele amplasate strategic ne-au calauzit mereu pasii, asigurandu-se ca nu cedam tentatiei de a ne abate din drum. Ajunsi la destinatie, nu ne-am lasat intimidati de incaperile enorme si tavanele inalte, asa ca am pasit increzatori spre masa recomandata de ospatar.

Casa Tulceana Casa Tulceana

Apropo de asta, am fost placut impresionati din prima de amabilitatea personalului. Inainte sa comandam, am fost omeniti cu... tuica de prune. Din partea casei, desigur. Metropotamul a dat paharelul pe gat si s-a dezmeticit apoi nitel mai greu.

Intr-un final, am ales ce dorim sa mancam, iar acelasi chelner prietenos ne-a avertizat ca, desi e gustos, pestele ales de noi are foarte multe oase. Primeste o bila alba pentru maniera plina de tact in care a avut grija de client, dar si datorita modului sincer curios in care ne intreba, dupa fiecare preparat servit, daca ne-a placut. Noi am ramas insa la alegerea initiala, caci ce vine are pestele, saracul, pentru felul in care l-a inzestrat natura? :)

Casa Tulceana Casa Tulceana

Pentru inceput, am ales un platou cald pentru doua persoane (24 de lei): chiftelute din carne de peste cu susan, gujon de salau, somn sote, crochete de somn pane, ciuperci umplute cu branze si carne de peste, toate frumos aranjate, alaturi de salata si lamaie.

Vedete au fost chiftelutele, care sunt delicioase, aromate, crocante si deosebit fata de orice preparat similar pe baza de alte carnuri. Am simtit putin gust de conserva cand am mancat ciupercile, dar n-au ramas nemancate, asa ca luam asta ca pe un semn ca ne-a deranjat prea tare. Apoi am trecut la nelipsitul bors de peste (9 lei), dar nu ne-a rabdat inima sa nu incercam si storceacul (ciorba de somn), pentru care am scos din buzunar mai mult (12 lei). Foarte bune amandoua. Apreciem ca bucatarul nu s-a zgarcit, ca prin alte parti, la carne, legume sau smantana. Totul a fost exact asa cum trebuie.

Casa Tulceana Casa Tulceana

Si ca sa testam cat de gustoasa poate fi Delta Dunarii, ca sa zicem asa, am ramas la alegerea initiala a pestelui cu multe oase: caras prajit cu mamaliga si mujdei (18 lei). Carnea era frageda, suculenta si se desprindea usor de pe oase, iar portia era suficient de indestulatoare pentru doua persoane. Mujdeiul ar fi putut fi mai concentrat si facut cu iaurt sau smantana in loc de apa, dar... de gustibus.

Casa Tulceana Casa Tulceana

Pentru ca am dorit sa vedem cum "se descurca" cei de la Casa Tulceana cand vine vorba si de preparate care nu implica inotatoarele, am cerut ceva pe baza de inaripate: tochitura de organe de pasare cu mamaliga, ou si branza (17,5 lei). Nu am fost dezamagiti, asa ca va recomandam impacati sa treceti pragul restaurantului chiar daca nu aveti chef de peste.

Casa Tulceana Casa Tulceana

Am incheiat seara glorios cu o portie zdravana de papanasi (10,5 lei). Nu au fost atat de deosebiti, dar au fost buni si deloc cleiosi. Mai gasiti in meniu sarmale cu mamaliga si ardei iute (16 lei), creier pane (16,8 lei) sau in unt negru (17 lei), limba - in mai multe variante (16, 5 lei) si snitele (18 lei). Cat despre preparatele pe baza de peste, ne-a placut faptul ca, lasand la o parte icrele de Manciuria (40 de lei), nicio alta mancare nu depaseste 18 lei.

Casa Tulceana Casa Tulceana Casa Tulceana

Nici bauturile nu sunt chiar atat de scumpe: o apa plata costa 4 lei, racoritoarele pornesc de la 5 lei, cea mai scumpa bere e 8 lei, whisky-ul porneste de la 8 lei, coniacul de la 7, iar vodca de la 6 lei pentru 50 ml. Daca in schimb vreti sa cinstiti pestele cum se cuvine, va recomandam sa mergeti pe mana simpaticului ospatar si sa-l lasati sa aleaga vinul potrivit pentru ceea ce ati comandat (aruncati un ochi aici si aici).

Casa Tulceana Casa Tulceana Casa Tulceana

Per total, vizita la Casa Tulceana a fost un real succes. Ne-a placut casa decorata simplu, dar cu multe detalii, baia foarte curata si ingenios amenajata, curtea cu mare potential de terasa frumoasa pe timpul verii, caldura ospatarilor si efectiv tot ce am gustat. Cu siguranta ne vom intoarce.

Voi ati fost acolo?




2 comentarii vrei sa comentezi?

Casa Tulceana - restaurant cu specific pescaresc
mircea
#1 -

lol

carasul ala pricajit era suficient pentru 2 persoane ? mda, daca veneau dupa greva foamei si nu voiau sa face exces .... iar ati nimerit singuri in restaurant ?! si va mai mirati cand va recunoaste ospatarul ROL locul arata ca dracu, dar nu de asta te duci la restaurant ... sau si de asta ?
am auzit mai multe despre local, nu prea de bine, sper sa ajung curand si acolo

Casa Tulceana - restaurant cu specific pescaresc
gusteau
#2 -

preturi

Sunt multe de zis. Ati mers in restaurant pescaresc si ati mancat CARAS????!!! Credeam ca incercati si voi un crap, o stiuca, o cega.De asemenea era ok sa incercati saramura....acest etalon in materie de peste. Cand de bine erau facut preparatele? Carasul a fost in sange, uscat, bine facut, avea gust, miros ciudat????? Era congelat sau proaspat? Asa nu imi pot face o idee despre restaurant.Sunt multe detalii pe care trebuie sa le urmaresti cand e vorba de un restaurant pescaresc. Cred ca multa lume e interesata de asemenea detalii inainte de a merge acolo! Cand dai 18 RON pe un caras te intereseaza!!!!!!! O sa merg si eu pentru o saramura si o ciorba si revin cu detalii.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Terasa mea preferata in 2017 este ...
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera