Casa Tauffer - Bar, Cluj

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Am ajuns in Cluj la ora 05:00 dimineata, iar pana la ora 12:00, cand ni se elibera camera, nu prea aveam ce face, decat sa hoinarim pe strazi in cautarea unui loc deschis la o ora atat de matinala, in care sa ne putem lungi la o cafea. Am gasit locul perfect in Centrul Vechi al Clujului, pe strada Vasile Goldis, in Casa Tauffer. Aici se afla un bar/ cafenea cu program non-stop si cu o atmosfera boema, in cladirea care a servit drept primul salon literar (de limba germana) din Cluj.

Ne-a placut foarte mult de cum i-am trecut pragul si am fost intampinati de instrumentele muzicale agatate pe pereti sau asezate in ferestre. Chiar daca ne aflam la o ora la care majoritatea clujenilor ar trebui sa doarma, localul era destul de populat cu petrecareti care incercau sa-si dreaga betia de vineri seara cu o cafea, care se luptau cu mahmureala sau care dupa o noapte in club stateau la povesti la inca o bere. Foarte frumos ni s-a parut si cand un cuplu s-a ridicat de la masa si a inceput sa danseze unul in bratele celuilalt.

Casa Tauffer Casa Tauffer

Am profitat de oferta de dimineata: cafea + croissant + fresh: 10.9 lei. Dar, pentru ca am nimerit intr-o dimineata ploioasa si destul de racoroasa, ne-am luat si un pahar de lapte cald cu miere si scortisoara (5 lei), trecut in meniu la capitolul alte bauturi bune. Daca tot am pomenit de meniu, poate ar fi bine sa mai dam si alte preturi orientative: bauturile racoritoare 4 lei, preturile la bere incep de la 6.5 lei (un Ursus la 500 ml) si ajung pana la 12 lei o Corona sau un Salitos.

O specialitate pe care am intalnit-o des in meniurile barurilor din Cluj si care ne-a placut a fost berea cu sirop (5.5 lei). Cocktailurile aveau preturi intre 11 si 17 lei, iar cele non-alcoolice 9 lei.

Casa Tauffer Casa Tauffer

Cat am stat aici am ascultat numai muzica buna si potrivita atat cu localul, cat si cu dimineata ploioasa de afara: jazz, blues, cateva balade rock si sansonete. Pe parcurs ce timpul a trecut petrecaretii au fost inlocuiti de oameni de toate varstele care veneau aici sa-si bea cafeaua si sa citeasca presa culturala, pe care barul o pune la dispozitie. De asemnea, barul a pastrat profilul de "salon literar", iar aici am inteles ca au loc concerte, evenimente culturale, lansari de carte etc. 

Serviciile au fost si el bune, un lucru in plus pentru care am parasit Casa Tauffer cu un sentiment placut si cu gandul de a o recomanda tuturor celor care trec prin Cluj, nu doar pentru o cafea matinala.


Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera