Carré Restaurant & Pub, recent deschis la Piata Virgiliu

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pe Bd. Dinicu Golescu, la capatul dinspre Piata Virgiliu, s-a deschis recent un local cu un aer foarte select, Carré Restaurant & Pub. Casa veche boiereasca, cu etaj si camere spatioase si inalte, a apartinut la inceputul secolului 20 generalului Gheorghe Jitianu, apoi a trecut in posesia Romsilva - pana de curand acolo era sediul unui ocol silvic.

Carré Restaurant
 

Atmosfera si serviciul

Ne-am simtit foarte bine la Carré, desi am fost prima jumatate a serii singurii clienti. Nu am avut senzatia de restaurant gol, ci dimpotriva, de intimitate.

Decorat intr-o combinatie de culori calde si alb-negru, cu muzica la inceput chill, apoi ceva mai antrenanta (radio, spre sfarsit), cu un chelner simpatic si atent, e un loc unde vom mai reveni si vi-l recomandam si voua, o sa va placa.

Carré Restaurant
 

Meniul

Dat fiind aerul select de care vorbeam, ne asteptam la preturi mari. Am gasit preturi medii.

Meniul e international, se servesc salate 11-18 lei, supe si ciorbe 8-10 lei, friptura de vita in jur de 40 de lei, pui incepand de pe la 12 lei, peste in jur de 20 de lei, deserturi  intre 8-10 lei. Ne-am si mirat putin... pana cand am ajuns la meniul special, cand ne-am mirat rau de tot.

Meniul special are fel de fel de specialitati gastronomice mai putin comune, la niste preturi dureroase: supa de ceapa gratinata cu branza brie sau supa de midii - 22 de lei; creveti marinati 45 de lei, vita cu sos Chianti si spuma de cartofi vreo 60-70 de lei, salata panzanella de ton - vreo 60 de lei. Au.

Carré Restaurant
mise-en place foarte atent asezat, tacamuri frumoase si farfurii joase si patrate

Ne-simtindu-ne atat de "speciali" pentru meniul de mai sus, si cum nu venise cu noi la masa nici foamea, am servit doar un desert pe care l-am sperat lejer (in realitate a fost cam mare, cel putin portia mea de mere in aluat de clatite), dar vom mai merge acolo intr-o zi mai... infometata, ca sa testam calitatile reale ale bucatariei Carre.

Carré Restaurant
mere in clatite - 9 lei

Carré Restaurant
crema de zahar ars - 10 lei

La etaj se anunta inca de la intrare pub, iar de jos privelistea din spatele ferestrelor promitea un spatiu larg si ceva distractie.

Dupa supeu, am vrut sa urcam in pub, insa la intrare am dat nas in nas cu o hora masiva si petrecareata si cu o muzichie care ne-a facut sa ne razgandim pe moment, pentru ca speram ceva mai putin... popular, in asortiment cu clasa restaurantului de la parter. Si acolo o sa mai mergem, sperand sa nu mai prindem atmosfera de nunta :)

4 comentarii

Carré Restaurant & Pub, recent deschis la Piata Virgiliu
Aciduzza
#1 -

la restaurant servesti sau esti servit(a)?

cristina, cristina, ce-ai cu limba romana, de o omori de cite ori o prinzi?

Carré Restaurant & Pub, recent deschis la Piata Virgiliu
Cristina
#2 -

Cred ca ma confunzi
La medic consulti sau esti consultat?

A servi inseamna si a lua, chiar daca este preferata forma reflexiva.

Aciduzza, Aciduza, nu suntem chiar de ieri scriitori de limba romana, iar daca ne permitem din cand in cand cate o "licenta poetica" cu vreun cuvant inventat ad hoc, nu inseamna ca suntem total pedinafaristi [sic! :-P]
Carré Restaurant & Pub, recent deschis la Piata Virgiliu
Aciduzza
#3 -

Comentariu nou

forma reflexiva nu este preferata, ci obligatorie pt. cazul in care nu servesti masa dar te servesti. linkul pe care l-ai indicat evidentiaza clar aceasta deosebire.
medicul te consulta, adica te examineaza, analizeaza etc, dar si tu-l poti consulta pe el (sau pe altcineva), cerindu-i opinia, sfatul etc.
a gresi este omenesc dar faptul ca perseverezi in greseala, negind insasi existenta ei... .
ps. te confund, probabil, cu o alta cristina petrescu, autoarea unor articole cu greseli de exprimare (comune, ce-i drept, nimic ucigator) de pe acest site.

Carré Restaurant & Pub, recent deschis la Piata Virgiliu
jack black
#4 -

Daca tot habar n-aveti, abtineti-va!

iubitele, haideti sa va dau o veste: ceea ce voi credeti intr-un mod deontologic a fi forma reflexiva este de fapt forma pasiva, sau mai exact, diateza pasiva.
continuati totusi sa va certati, poate ajungeti la un consens hahaha

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera